HABERLER>EKONOMİ
8 Aralık 2016 Perşembe - 16:59

‘Erken rezervasyon’ İzmir’den yola çıktı: Bakan Avcı’dan önemli mesajlar

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 9. Erken Rezervasyon Kampanyası’nın startını İzmir’den verdi. Toplantıda İTO Başkanı Demirtaş’ın THY’ye yaptığı uçak çağrısı gündeme geldi. Demirtaş’ın doluluk sözü verdiği organizasyonun ardından 2.Gastronomi Kongresi’nin açılışı gerçekleştirildi.

‘Erken rezervasyon’ İzmir’den yola çıktı: Bakan Avcı’dan önemli mesajlar

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Fuar İzmir’de dev organizasyonların buluştuğu fuar ve kongre gününde 9. Erken Rezervasyon Kampanyası’nın startı İzmir’den veridi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve TÜRSAB organizasyonunda sabah kapılarını açan 10. Travel Turkey’in açılışının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde gerçekleşen “Erken Rezervasyon Kampanyası”nın 2017 lansmanı Fuar İzmir’de gerçekleştirildi.

Toplantıda Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, türsab Başkanı Başaran Ulusoy, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, THY Yurtiçi Satış Başkanı Halil İbrahim Polat, TÜROB Başkanı Timur Bayındır kameralar karşısına geçti. 

TÜRKİYE’Yİ GEZMEMEK AYIPTIR
Toplantıda ilk olarak kürsüye gelen TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, iç turizm mesajları verdi. Ulusoy, “Türkiye’yi bilmemek, gezmemek ayıptır. 1980’li yıllarda Türkiye dolara muhtaç bir haldeydi. Sürekli dış turizme yöneldik. Ama iç turizm emniyet sübabıdır. İç turizmde dinamizmi yakalayamazsanız dış turizm de başarılı olamazsınız. Türkiye’yi birbirine bağlıyoruz. Yurtdışına çıkmak istiyorsanız önce Türkiye’yi gezin. Hedefimiz 35 milyon insanımıza Türkiye’yi göstermektir. Bu ülke hepimizin tüm değerler bizim. Erken kalkan yol alır. Şimdiden rezervasyon yapacağız” şeklinde konuştu. 

BAKAN AVCI’YA KRUVAZİYERE TEŞVİK ÇAĞRISI
Ulusoy, Turizm Bakanlığı tarafından charter uçaklarına verilen desteğin kruvaziyer gemilerine de verilmesi için Bakan Avcı’ya çağrı da yaptı. Ulusoy, “Bakanlığımız tarafından uçaklara verilen desteklerin gemilere de verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Sayın bakanımızın bu konudaki desteklerinizi bekliyoruz” diye konuştu.

OTELLERİMİZ İÇİN DESTEĞE HAZIRIZ
Türkiye ve İzmir’in turizmdeki sorununun çözülmesi için Bakan Nabi Avcı’ya önerilerde bulunan İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, turizmde gerekli olan payı rakamlarla açıklarken tanıtım vurgusu yaptı. Demirtaş, “Fuarlarda mümkün oldukça büyük yerler almak, Çin, Rusya gibi ülkelere çalışma yapmamız lazım... 2017’de sektöre bir nefes vermemiz lazım. Biz TOBB’da birleştik, bütçelerimizdeki 500 bin TL parayı bankalara yatırdık. Bankalar Yatırdığımız paranın 10 katına kadar kredi verebilecekler. Biz otellerimiz için de paramızı bloke etmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

KAPILARI KAPATIP KONUŞMAMIZ LAZIM
Demirtaş, “Tatili yapacak olan kişilere kredi imkanı yaratmamız gerekiyor. Bizler elimizden gelen desteği verelim. Sektörümüz ülkemizi altıncı destinasyonu yaptık ama Yunanistan’nın gerisinde kaldık. Bu konuların kapıları kapatıp hep birlikte konuşmamız lazım” diye konuştu. 

TATİL HERKESİN HAKKI
Demirtaş’ın ardından kürsüye gelen Bakan Avcı, kampanya ile ilgili bilgi verdi. 

Avcı, “İç turizmi canlandırmayı amaçlayan bu kampanyaya için ‘tatil herkesin hakkı, yerinizi şimdiden ayırtsın’ diyoruz. 12 Aralık’ta başlayan kampanyamız, 31 Mayıs’a kadar devam edecek. Bu kampanyamızla seyahat acentelerinde yüzde 15’ten yüzde 40’a kadar indirim olanağı, kredi kartlarında taksit imkanı, tatillerin sigorta kapsamına alınmaları, rezervasyonun 72 saat öncesine kadar iptal hakkı gibi konular yer alıyor” diye konuştu. 

ÖNERİLER DEĞERLENDİRLECEK
Bakan Avcı, “Bu kampanyanın zihniyet anlamında değişiklik haline getirecektir. Bizim son dakikaya kadar iş bırakma alışkanlığımızı bu sistem yok edecektir. Bu bir zihniyet dönüşüm kampanyasıdır. Bu kampanyanın iç turizme hareketlilik getirmesini diliyorum. Bu kürsüden dile getirilen önerilerimizi özel olarak değerlendireceğiz. Bu tür çalışmaların faydaları oluyor” ifadelerini kullandı.

DEMİRTAŞ’IN UÇAK ÖNERİSİ GÜNDEMDE
Toplantının ardından geçekleştirilen soru cevap bölümünde İTO Başkanı Demirtaş’ın geçtiğimiz günlerde THY’ye yaptığı garaja çekilen 30 uçaktan 5 tanesinin İzmir’e verilmesi önerisi gündeme geldi.

THY Yurtiçi Satış Başkanı Halil İbrahim Polat, henüz bir çalışmanın yapılmadığını önerilerin değerlendirileceğini ifade etti. 

Polat’ın cevabı üzerine Başaran Ulusoy, İzmir’e direkt uçuşların gelmesi için her türlü çalışmayı yapacaklarını ifade ederken, İTO Başkanı Ekrem Demirtaş ise uçuş garantisi verdi.

MERAK ETMEYİN UÇAKLARI DOLDURURUZ
THY tarafından uçakların çalıştırılmaya başlaması halinde İzmir ile yurtdışında belirli destinasyonlarda gerçekleşecek uçuşlara doluluk garantisi veren Demirtaş, “İzmir’e uçak konulması için bir öneride bulunduk. Ben Anadolu’nun 20 yerine gittim. Samsun’a İzmir’den hiç uçulmamıştı. Biz bu uçuşları başlattık, uçakları doldurduk. Bizde bu potansiyel var. Merak etmeyin biz İstanbul’daki uçağın potansiyelini almayız. Bizim kendi potansiyelimiz var. Bu uçakları doldururuz. Yurtdışında 5 önemli merkezine uçuş koyarız. Hem Ege kazanır, hem İzmir kazanır,  hem THY kazanır. Biz bu talebin yerine gelmesi için zorlayacağız” diye konuştu.

ÇÖZÜM ÜRETİLECEKTİR
Demirtaş’ın konuşması üzerine Bakan Avcı, yapılacak organizasyonların iyi planlanması gerektiğini ifade ederek, ” Bu tür projelerde özen gösterilmesi gerekiyor. Biz daha önce bir özel firma ile Eskişehir ile İstanbul arasında direk uçuşlarımızı başlattık. 6 ay dayanabildi. Firma seferleri durdurdu. İzmir’de bunlardan ders çıkarılarak THY ile birlikte doğru bir çalışma yapılacağını düşünüyorum. İnşallah İzmir bunların hepsinden ders çıkararak optimum çözümü üretecektir” dedi. 



GASTRONOMİ KONGRESİ KAPILARINI AÇTI
Toplantının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ, TÜRSAB, İzmir Ekonomi Üniversitesi işbirliğinde ve Reseau Délice Dünya Gurme Şehirler Birliği ile İzmir Aşçılar Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen 2. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi’nin açılışı gerçekleştirildi.

MUTFAĞIN TANITILMASI, GASTRONOMİ TURİZMİNE DE TALEP GETİRİR
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Travel Turkey İzmir Fuarı ile eşzamanlı olarak düzenlenen Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi’nin açılışına katıldı. Fuar İzmir’de gerçekleşen açılışta konuşan Bakan Avcı, Türk mutfağının zenginliklerinin gastronomi turizmi için önemine değindi.

Türk mutfak kültürünün birçok araştırmacıyı cezp ettiğinin ve turizm açısından zengin kültürün önemine dikkat çeken Bakan Nabi Avcı, “Yeter ki biz kendimizde ürünlerin kıymetini bilelim. Sahip olduğumuz zenginliklerin gençlerimiz tarafından da bilinmesi için bu etkinlikler çok önemli. Bir medeniyeti meydana getiren ve farklılaştıran en önemli unsurlardan biri yeme içme kültürü. Ülkemiz yemek kültürü açısından muhteşem zenginlikleri barındırıyor. Osmanlı zenginliğinin de yer aldığı Türk mutfağı çeşitli yemek yelpazesini içeriyor. Türk mutfağı gerek gastronomi gerek yerel lezzetleri tatmak için turistlerin keşfetmesini sağlayacak pek çok lezzete sahip. Turist hareketliliği için stratejik öneme sahip bu etkinlikleri artırmamız gerekiyor. Türk mutfağının dünyanın en iyi mutfakları arasında yer almasını sağlayan kültürel kazanımları da görmemiz gerekir. Medeniyetlerin beşiği olarak turizm açısından cazibe merkezi olan ülkemizde, mutfak kültürünün tanıtılması, gastronomi turizmine de bir talep getirecektir. Temennim bu kongrenin geleneksel hale gelmesi ve önümüzdeki yıllarda Türk dünyasının başka temsilcilerinin de katılmasıdır. Kongremizin tatlı geçmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

TARIMSAL ÜRETİMİ ARTIRMALIYIZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da gastronomi turizmin değer kazanmasında tarım ve hayvancılığın önemini hatırlatarak, “İzmir tarıma ve hayvancılığa verdiği destekle Türkiye ortalamasının büyümesinden 2,5 kat daha fazla büyüyor. Eğer gastronomi turizminden faydalanmak istiyorsak tarımsal üretimi hem nicelik hem nitelik olarak artırmamız gerekiyor” dedi.

 
Başbakan ekonomik önlem paketini açıkladı
 
Başkan Akpınar'dan o liseye isim önerisi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çin'le ilk para takası gerçekleştirildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeme getirdiği dış ticarette milli para kullanımı ...
Fuar İzmir'de 2 fuar 1 kongre: Kocaoğlu’ndan törene damga vuran 2 çağrı!
10. Travel Turkey ve Gastronomi Turizmi Kongresi'nin yanı sıra Ibatech ...
PTT 172 milyon dolarını TL'ye çevirdi
PTT, şirket hesabındaki yaklaşık 172 milyon dolar ve 20 milyon euronun ...
 
Dolar geri sayıyor: O sınırın altında dengelendi
Güne düşüşle başlayan dolar/TL, 3,38'in altında dengelendi.
Kamuya 100 bin bilişimci alınacak
Hükümet, kamuya 100 bine yakın bilişim personeli alınmasına karar verdi. ...
Dolarda rüzgar tersine döndü: O sınırın altında
Dolar/TL'de düşüş devam ederken, gün içinde 3,4085 ile son bir haftanın ...
 
Tekneler demir aldı, tezgahlara bereket geldi!
Hava şartlarının iyileşmesiyle yeniden "Vira bismillah" diyerek denize ...
İzmir'deki asırlık istasyon TCDD'den kiralık!
TCDD İzmir 3. Bölge Müdürlüğü 125 yıllık tarihi Karşıyaka Tren İstasyonu ...
İzmir iş dünyasından TL’ye destek mesajları!
İTO Başkanı Demirtaş ve EİB Başkanı Ünlütürk’ten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva