HABERLER>GÜNCEL
14 Ağustos 2017 Pazartesi - 21:30

Eren Bülbül'ün annesi: Askerde şehit olmak isterdi!

Trabzon Maçka'da, teröristlerin açtığı ateşle şehit olan 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül, 'Çocuğum şehit olmak isterdi ama askerde şehit olmak isterdi, kapının önünde değil' ifadesini kullandı.

Eren Bülbül ün annesi: Askerde şehit olmak isterdi!

Trabzon'un Maçka ilçesinde PKK'lı teröristlerin erzak çaldığını ihbar eden ve girdikleri evi gösterirken teröristlerin açtığı ateşle kurşunların hedefi olarak şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül, oğlu ile son anları anlattı.

Sukenarı Mahallesi Çatak mevkiinde bir akrabasının evinde taziyeleri kabul eden acılı anne Ayşe Bülbül, evinde yaşanan hırsızlık olayına ilişkin yaşananları anlattı, telefonla ihbarda bulunduklarını, komutanların da kendisini değil çocuğu Eren’i aradığını söyledi.

''SÜREKLİ DURMADAN ARIYORLARDI''
İhbar sonrası telefon trafiğinin sıklaşması üzerine oğluna "Bunlar, bizi terörü besliyoruz" diye suçlamasın dediğini anlatan Ayşe Bülbül, "Baktık ki evin çevresinde izler var. Hep ezilmiş. Dedim 'Oğlum baksana buraya gelen köyden biri değil. Gerçek terörist.' Benim de Eren’in de numarasını aldılar. Eren aradı çaldırdı komutanı ‘Komutanım evin gerileri falan hep ezildi’ dedi. Komutan da Eren’e ‘Resimlerini çek de bana at’ demiş. Çocuk da çekti attı. Sonra biz yaylaya gittik. Eren de amcasına fındık toplaya gitti. Ama Eren’i sürekli arıyorlardı. Yahu bu çocuğu niye arıyorsunuz? Beni arayın. Beni aramadılar."

''MADEM BESLEDİM, NİYE DUYURDUM?''
Eren’in oraya götürülmesinde ihmal olduğunu ifade eden anne Bülbül şöyle konuştu:
“Eren’in oraya götürülmesi yüzde 100 değil, binde 1000 ihmaldir. Eren’i cuma namazından sonra bekleyip alıp gitmenin sonucunu istiyorum. Başbakanımızdan, bakanımızdan, yetkililerden Eren’in oraya neden getirildiğini öğrenmek istiyorum. Tek şunu düşünüyorum; ‘Ya biz bakalım bu çocuktan bilgi alabilir miyiz bakalım, acaba bunlar mı bunu besliyor?’ diye düşündüler. Biz nerede besleyeceğiz onları ormanın dibinde. Nasıl besleyecektim ben kadın kişi eşim yok, çocuklarım yok. Ne diyerek besleyecektim? Madem besledim, niye duyurdum? Sonuçta biz ihbar ettik, evimiz soyuldu."

''CAN GÜVENLİĞİ İSTİYORUM''
Yetkililere seslenen ve Eren’in oraya neden getirildiğinin cevabını istediğini dile getiren gözü yaşlı anne Ayşe Bülbül, şöyle konuştu:

“Geldiler ifadeler bitmiş. Eren’in oraya neden getirildiğinin cevabını istiyorum. Yetkililer sorsun soruştursun. Benden ifade alanlar sadece benim yanıma gelmedi kızlarım da yanımdaydı. Benim evim soyulsun önemli değil ‘Ormanın dibinde ben can güvencesi istiyoruz’ dedim. Hiç böyle bir adalet olur mu? Ben yalnız değilim çoluk çocuğum var. Bunlar ne olacak? Ben 30 senededir oradayım. Yetkililerden tek isteğim çocuğumun oraya götürülme nedenini bana bulsunlar. Benim çocuğum şehit olmak isterdi ama askerde şehit olmak isterdi, kapının önünde değil. Bende en çok yara açan babası olsaydı bu iş böyle olmazdı, olamazdı. 18 ay önce babasını kaybettim ondan sonra da Eren’imi kaybettim. Cumhurbaşkanıyla görüştük. Ne arzun varsa temin edeceklerini söyledi. ‘Eren’in kanını yerde bırakmayacağım’ dedi. Ne desin başka. Önce can güvenliği istiyorum sonra da camideki bir çocuk oraya niye bir daha gitti?”

''NE TEPKİ ALDI DA GİTTİ ORAYA?''

Oğlu Eren ile son görüşmelerini anlatan ve teröristlerin yakalanmasını isteyen acılı anne Bülbül, "Eren’e en son ‘Fındıktan sonra bir bak etrafı bir kolla’ dedim. O da bana ‘Anne ben gelemem bir daha buraya korkarım’ dedi. Ben dediğimde korktu da bunlar Eren’e ne dedi de korkamadı. Ne tepki aldı da gitti oraya? Ben kendimi suçlu hissediyorum. Fındık toplamaya amcasına onu bırakmayacaktım. Yaylaya getirecektim ben çocuğumu. O kadar baktım da daha mı bakamayacaktım da bıraktım. Daha iyi mi oldu? Bu teröristlerin yakalanması acımı biraz da olsa dindirir. Bana biri dese ki ‘Bu terörist oğlunu öldürdü’ ben onun etinden çiğ yerim, pişirmem. Bir an önce değil ben bugün teröristlerin yakalanmasını istiyorum. Bak duramıyorum başka yerdeyim. Ben dururum ama çoluk çocuğum var onlar da gelir arkamdan. Ya onlar da vurulursa?"

Eren’in hayallerinin olduğunu ailesine ‘'Ben adam olacağım. Askere gittim mi şehit olacağım’' dediğini belirten anne Bülbül gözyaşlarına boğularak “Eren’in hayaliydi çalışmak, başarılı olmak askere gidip şehit olmak. Abisinin yanına gidip çalışacağım ‘Ben adam olacağım. Askere gittim mi şehit olacağım’ diyordu. Bunu kapının önünde değil askerde derdi. Kapının önünde şehit düşmesi çok acı oldu çok. Benim yetimlerimin yiyeceğini aldılar evin başında oturdu yediler keyifli keyifli. Sonra da Eren geldi vurdular onu. Eren’in oraya neden getirildi. Bu sorunun cevabını istiyorum” diye konuştu. (NTV)

 
Ege'de korkutan yangın! Dev fabrika kül oldu
 
Komşu alev alev!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti 16'ncı yaşını kutluyor
AK Parti, kuruluşunun 16’ncı yıldönümünü bugün Ankara'daki Harikalar Diyarı ...
YÖK, Lisans tamamlama sonuçlarını açıkladı
YÖK tarafından gerçekleştirilen sağlık alanında lisans tamamlama sonuçları ...
Cinsel istismar davasında şok eden iddia! ‘Artık hazırsın, bu iş için büyütüldün…’
Antalya’da, polise sığınan 17 yaşındaki N.G., seks işçisi olduğunu öne ...
 
İzmirli kadınlardan Derya ve Seray'a destek
İzmir'de 'Kıyafetime Karışma Platformu' üyesi kadınlar, Alsancak Semti'nde ...
Kabus döndü: Onlarca asker hastanelik oldu
Sivasta 5'inci Piyade Eğitim Komutanlığı'nda vatani görevini yapan 31 ...
Dev fabrika alev alev yanıyor... Çevredeki binalar boşaltıldı
Gaziantepte, Organize Sanayi Bölgesi’nde bir iplik fabrikasının depo olarak ...
 
Aliağa'da kurbanlıklar görücüye çıktı!
Aliağa Belediyesi tarafından belirlenen Güzelhisar Mahallesi yolu üzerindeki ...
Başbakan Yıldırım İzmir’e geliyor: İşte program!
Başbakan Binali Yıldırım, 8- 9 Eylül'de İzmir'e gelecek. Başbakan, Selçuk- ...
Darbe duruşmasında gergin anlar... Salon boşaltıldı
FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva