HABERLER>POLİTİKA
20 Temmuz 2016 Çarşamba - 19:51

Erdoğan: Darbe girişimini eniştemden öğrendim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, El-Cezire televizyonunda 15 Temmuz darvbe girişimini değerlendirdi.

Erdoğan: Darbe girişimini eniştemden öğrendim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, El-Cezire televizyonunda 15 Temmuz darbe girişimini değerlendirdi.

- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İZMİR'E SESLENECEK!... 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Tatil için Marmaris’e gitmiştim. Oradayken haber bana ulaştı. Tabii ki gerekli kişileri haberdar edip burada bir basın açıklaması yaptık, halkımızın endişeye kapılmaması için.

Türk halkından meydanalara çıkıp demokrasiye sahip çıkmasını istedik. Türkiye’de yüzde 52’lik bir oranla sokaklara döküldü halkımız.

Darbe girişimini eniştemden öğrendim. MİT ve başka kaynaklardan darbe girişimi haberi geldi. Enerji Bakanımız gerekli adımları atarak otelden güvenli bir şekilde ayrıldık. Dalaman Havalanı'ndan uçağımız İstanbul’a doğru hareket etti. On binlerce kişi darbeye karşı sokakları korudu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içerisinde belli bir grup bunu düzenledi. Ama açık olan bir şey var ki onlar azınlıkta. Bir azınlığın çoğunluğa hükmetmesine zaten müsaade edemezdik. Biz de gerekli bütün adımları atmak suretiyle bunun önüne geçmeye çalıştık.

Doğru bir haber alma olsa, tabii ki böyle bir olay yaşanmazdı. İstihbarat zaafı olduğu açık. Dünyanın dört bir yanında haber alma servislerinde böyle zaafiyetler yaşanabilir. 

Biz devlet olarak bu tip örgütlere karşıyız. Elele oldukça tanklar sonuç alamayacaktır. Emsal olmayan bir birliktelik sergiledi halkımız.

Geçmişe yönelik elimizde şüpheler vardı. Böyle bir teşebbüs de bulunulursa kimlerin olacağını biliyorduk. Bunların hepsi belgelere vardı. Polis bazı bilgileri elde ediyor. Birlikte çalışmak suretiyle dökümanlar elde ettiler. Bunlar güvenilir şeyler. Çok sayıda insan tutuklandı. Biz hukukun üstünlüğünün olduğu bir ülkeyiz. Yargı görevini yapacaktır. Yargının elde ettiği bilgiler de kullanılacaktır.

Kanunlar ve mevzuatlar hareket etmemize engel oldu.

Kısa bir süre zaafında Fransa’daki terör saldırılarını ele alalım. Onlar çok sayıda adım attılar. Üç ay öncesine baktığımızda olağaüstü hal ilan ettiler. Bu tabii ki ülkenin huzuru sağlanana kadar devam ettiriliyor. Tabii ki bunların yargıya teslim etmek devletin görevi.

Demokrasiden ders almak istiyorlarsa bizden demokrasi dersi alabilirler. Fransa'da onlar bu insanları ülkeden atıyorlar. Biz Suriyelilere kapımızı açtık. Kimse bu noktada bize ders vermeye kalkmamalı.

Biz işbirliğinden uzak bir hareket değiliz. Biz hiç kimseye hakaret etmiyoruz.

(Rus uçağını düşüren pilotlar) Türk hava sahası ihlal edilmiştir. Defalarca uyarılarda bulunulmuştur ama bu uyarılara rağmen devam edilmiştir. Daha sonra da bu olay meydana gelmiştir. Hala biz bu insanların bağlantılarının bununla bir alakası var mı yok mu bunları bilemiyoruz. Ama Pensilvanya'yla bu pilotların bağlantısı olabilir. Şu anda göz altındalar, Bu grupla bağlantılı olup olmadıklarını yargı ortaya çıkaracaktır.

(Gülen'in iadesi) Daha hassas olmalıyız diye düşünüyorum. Biz bütün kanıtları ABD’ye veriyoruz. Biz kararı bekleyeceğiz. ABD’deki mahkemenin kararını bekleyeceğiz.

Demokratik parlamenter sistemden uzaklaşmayacağız. 

(İdam hakkında) Kararı verecek olan sadece ben değilim. Halk bu talebi dile getirmiştir. Sokaklardaki insanlar 'idam cezası, idam cezası' diye sloganlar atmıştır. TBMM'dir bu noktada kararı verecek olan. Eğer parlamento böyle bir kararı verirse, burada bu cezanın hayata geçmesi için gerekli düzenlemeyi parlamento yapacak. Parlamentodan bu çıkarsa bana gelirse 'Ben bunu onaylarım' dedim.

NATO çok açık bir şekilde yüksek bir sesle bizim tarafımızda olduğunu söyledi. Obama ile de görüştüm. Sizin tarafınızdayız dedi. Benim ricam şudur televizyonları başındakiler uydurma beyanlara inanmasınlar.

Sisi, Mursi’yi silah gücüyle indirilmiştir. Sisi’nin du davranışına biz saygı gösterebilir miyiz? Diğer bir ülke de Suriye. Esad bir katildir. Kendi halkını öldürmeye devam etmekte. Suriye demokrasiyi isteyen bir ülkedir. Mısır için de aynı şey geçerli. Ancak bu silahların gölgesinde olmamalı.

Gülen'in terör örgütünün de üzerinde başka bir üst akıl var. Bu üst akıl onları yönlendiriyor. Ama şunu söylemek isterim, yargı görevini yapıyıor. Bu bağlantılar gün ışığına çıkartılacaktır.

(Sosyal medya kullanım eleştirileri) Ben hiçbir zaman medyaya karşı olmadım. Ama aileme büyük hakaretler oldu. Türkiye’de düşünce özgürlüğünün sonuna kadar desteklemiş insanım. Ben hiçbir zaman medyaya karşı olmadım ama ifade özgürlüğü saldıracak bir araç haline gelmemeli. İfade özgürlüğü size saldırmak gücü vermemeli, hakarete vardırmamalı. 

 
Flaş: İzmir’de ‘Sahil Güvenlik’e operasyon!
 
İzmir’de AK Partili yöneticiye darp!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sait 20 Temmuz 2016 Çarşamba 20:43

İstihbarat zaafiyeti yok da MİT zaafiyeti desek BAŞKANIM

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den Karabağ'a ‘bayrak indirme’ tepkisi!
Belediyeye ait Ümit Boz Spor Tesisleri’ndeki Türk Bayrağı’nın indirilmesine ...
Darbe girişimi Erdoğan'a geç mi haber verildi?
Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı AK Partili Mustafa Şentop, "Böyle bir ...
Flaş! AK Parti'de önemli isimden 'OHAL' açıklaması
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, OHAL ilanı konusunu MGK'nın ...
 
CHP alana çıkıyor: Taksim'de demokrasi mitingi
CHP'nin 24 Temmuz Pazar günü, İstanbul Taksim Meydanı'nda "Cumhuriyet ...
Darbeciler Erdoğan’ın fotoğrafını paylaşacaktı!
Marmaris'te kaldığı otele düzenlenen saldırıyı gerçekleştiren ve başarılı ...
CHP’li Ersin’i suçlayan savcı da tutuklandı!
CHP İzmir eski Milletvekili Ahmet Ersin hakkında 'Ergenekon terör örgütüne ...
 
Kılıçdaroğlu o gece Ankara’ya nasıl gitti?
Kemal Kılıçdaroğlu, darbe girişiminin olduğu gece 23.00 sularında Atatürk ...
Karataş’tan Delican’ın çağrısına Yüksel ile aynı cevap!
AK Parti İl Başkanı Delican’ın CHP ve MHP il başkanlarını Konak Meydanı’nda ...
Kılıçdaroğlu'nun akrabası Erdoğan’ı korurken şehit oldu
15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı Marmaris’te ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva