HABERLER>GÜNCEL
28 Aralık 2020 Pazartesi - 18:42

Erdoğan açıkladı: Yüz yüze eğitim için tarih uzatıldı!

2020 yılının son Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Erdoğan, "Okullarımızdaki yüzyüze eğitime verdiğimiz arayı 15 Şubat 2021’e kadar uzatıyoruz" dedi.

Erdoğan açıkladı: Yüz yüze eğitim için tarih uzatıldı!

2020 yılının son Kabine toplantısı Beştepe'de yapıldı. Yaklaşık 2 saat 50 dakika süren toplantıda salgınla mücadele ve yılbaşı önlemleri konuşuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de yapılan toplantı yaklaşık 2 saat 50 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

''Binlerce yıllık medeniyet davasını yüreklere nakşeden İstiklal Marşımızı unuttuğumuz gün ayağımıza esaret prangası vurulmuş demektir. Binlerce yıllık medeniyet davasını yüreklere nakşeden İstiklal Marşımızı unuttuğumuz gün ayağımıza esaret prangası vurulmuş demektir. Mandacıların bugünkü temsilcilerinin, dış güçlerin borazanlığından terör örgütlerinin hamiliğine kadar envaiçeşit ihanetin peşinde koşmaları İstiklal Marşımıza daha sıkı sahip çıkmamız gerektiğini gösteriyor. Bayrak ve ezan hassasiyeti yeri geldiğinde canı pahasına koruyan evlatlarımız var. 

Bugünkü Kabine toplantısında Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planını da görüştük. İlk haberleşme uydumuzu 2022'de uzaya gönderiyoruz. İlk aşaması 2020-2023'ü kapsayan faaliyetleri hayata geçirip ülkemizin dijital altyapısını siber saldırılara karşı güvenli hale getireceğiz. Mavi Vatan başta olmak üzere her alanda bağımsızlığımıza sahip çıkacağız. Ulusal Siber Güvenlik stratejimizle ülkemizin dijital altyapılarını siber saldırılara karşı güvenli hale getireceğiz. 

Toprak kiralamada amaç bugünün değil, yarım asır sonrasının ihtiyacını karşılaşamaktır. Biz de toprak kiralamaya başladık. Dünyanın hiçbir yerinde hükümetlerin böyle ithamlara maruz kaldığını göremeyiz. Üretimizi, çiftçimizi bize kışkırtmak için yola çıkan bu zihniyeti çok iyi tanıyoruz. 

''ÇİFTÇİ DESTEĞİNİ 12 KAT ARTIRDIK''

Çiftçimize verdiğimiz destekleri 12 kat artırarak, bitkisel üretimimizi 124 milyon ton ile Cumhuriyet tarihinin en üst seviyesine çıkardık. Sadece 2020 yılında çiftçimize verdiğimiz destek tutarı 22 milyar liradır. Tarımda, sadece kendi üretimimize bağlı kalırsak böylesine büyük bir gıda ihracatçısı olamayız. Toprak nedir, üretim nasıl yapılır bilmeyenler, ağızlarını her açtığında saman ithalatından bahsederek aslında cehaletlerini sergiliyor.

AİHM'İN DEMİRTAŞ KARARI

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bir davafda benzer kararlara aykırı bir tavır sergiledi. Bu kararı uygulamayız dedik. Muhalefetin elinde olsa bir teröristi serbest bırakacak. 

Asgari ücret bugün belli oldu. Yüzde 21,5 artmıştır. Salgın döneminde işverenlerimize 75 lira asgari ücret desteği başlamıştır. Bu desteği önümüzdeki günlerde de devam ettireceğiz. Kısa Çalışma Ödeneğinin süresini Şubat ayının sonuna kadar uzattık. Tüm sıkıntılara rağmen reel sektör ülkemizin yüz akı olmaya devam ediyor. 

İNGİLTERE İLE SERBEST TİCARET ANLAŞMASI

Ticari ilişkilerimizin bu ayrılıktan zarar görmemesi için iş dünyamızın da katkısıyla süreci takip ettik. İngiltere ile Serbest Ticaret Anlaşması yarın imzalamaya karar verdik. Bu Gümrük Birliği'nden sonraki en önemli ticaret anlaşması.  

TÜRKİYE'DE AŞI ÇALIŞMALARI

Çin'den sipariş verdiğimizin aşıların yılbaşından öne gelmesini bekliyoruz. Bilim insanlarımızın gayreti ile şu an 8 ayrı aşı çalışmalarını yürütüyoruz. 

Vatandaşlarımdan kısıtlama tedbirlerinin yeniden artırılmasına ihtiyaç duymayacak şekilde davranmasını bekliyorum. Okullarımızda yüz yüze eğitim arası 15 Şubat 2021'e kadar uzatıyoruz. 

 
İzmir'de CHP'nin o ilçe yönetimi istifa etti
 
Süper Lig'de bir maç ertelendi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Parkta ölüme 27 bin lira ceza
İstanbul'da parkta arkadaşlarıyla oyun oynarken saklanmak için girdiği ...
Annesini öldürüp kendini ihbar etti!
İzmir'in Buca ilçesinde devriye gezen polis ekibine annesini öldürdüğünü ...
İzmir'de 4 yaşındaki çocuk kaza kurbanı!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde kamyonetin çarptığı çocuk yaşamını yitirdi.
 
Menemen seçiminde yeni gelişme: Mahkemeden itiraza veto!
İzmir 2. İdare Mahkemesi’nin Menemen Belediyesi Başkanvekilliği Seçimi’nde ...
Babasına yumruk atan çocuğa 7,5 yıl hapis
Trabzon'da otomobil almak için para istediği babasına çıkan tartışma sonucu ...
'3 milyon canlı dersle dünya birincisiyiz'
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 14 bin EBA destek noktası kurduklarını ...
 
Rus turist otel odasında ölü bulundu
Kız arkadaşı ile tatil için iki gün önce Antalya'ya gelen Rus turist Pavel ...
Cezası iptal edilip memleketine gönderilen Ali Çiftçi ilk kez konuştu
Antalya'da sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettiği gerekçesiyle kesilen ...
‘Rodos, İstanköy ve Oniki Adalar’da Türk yoktur iddiasını kınıyoruz’
Rodos, İstanköy ve Onikiada Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva