HABERLER>SEÇİM 2015
8 Ocak 2014 Çarşamba - 19:39

Engin’den tele-öneri: Kocaoğlu ile Yıldırım…

Yerel seçim öncesi CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’den öneri geldi. Engin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile AK Parti’nin adayı Binali Yıldırım’ın televizyon programına katılarak kozlarını paylaşmasını istedi. Engin, “İzmirli kimin ne yatırım yaptığını görsün” dedi. Engin ayrıca, Yıldırım’a, kırsal alan ziyaretleri ile ilgili de, “Kendisine önerim Selçuk’ta, Ödemiş’te, Tire’de belediyelerin yaptıklarını görmesidir. Aynı zamanda üreticinin haline baksın. İlk defa gidiyor olabilir ama mutlaka öğrenecekleri vardır” dedi.

Engin’den tele-öneri: Kocaoğlu ile Yıldırım…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım alan çalışmalarını sürdürüyor. İzmir’e geldikten sonra STK ve odaları ziyaret eden Yıldırım’ın verdiği mesajlara yanıt gelmeye devam ediyor. Yıldırım’ın ziyaretlerde söylediği, “Anadolu’ya gittiğinizde bize ‘İzmir’in o hali nedir’ diyerek, biraz da acıyarak bakmaları benim ağrıma gidiyor” sözlerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan sonra CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’den de yanıt geldi. Engin, “Yıldırım sadece İzmir’den değil Türkiye’de olanlardan da sorumlu. Bu siyasettir, kaçamaz” diye konuştu.
 
KİM NE YAPTIYSA ANLATSIN!
Engin, Yıldırım ve Kocaoğlu’nun kozlarını televizyon programında canlı yayında paylaşması önerisini getirdi. Engin, “Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 10 yılda yaptıklarını, Binali Yıldırım da 11 yıllık bakanlığı döneminde İzmir’e hizmetlerini anlatsın. Herkes projelerin ne olduğunu, kimin ne kadar iş yaptığını, ürettiğini görsün. İkisi de çıksınlar anlatsınlar. İzmir kamuoyu da nelerin yapıldığını, nelerin yapılmadan anlatıldığını iyice anlasın” dedi.


 
KAÇMASI MÜMKÜN DEĞİL
Engin, Yıldırım’ın ESİAD ziyaretinde de gündeme getirdiği “beni ulusal gündeme çekmeye çalışıyorlar” sözlerini eleştirdi. Engin, “Hem yolsuzlukları, hem de dış politikayı konuşacağız. Yerel seçim sürecinde yapılanlar, projeler tabi ki konuşulacak. Ama İzmir seçmeni ulusal gündemi takip ediyor. Meselelere bakıyor, ilgileniyor. Sadece projelere oy vermeyecektir. Ekonominin durumunu, işsizliği, tarımın geldiği noktayı da konuşacağız. Bu durumdan kaçması mümkün değil. Zaten kaçmasına da gerek yok” dedi.
 
BELEDİYENİN YAPTIKLARINI GÖRSÜN
Yarın Tire ve Selçuk’ta incelemelerde bulunacak olan Yıldırım’a önerilerde de bulunan Engin, “Kendisi Selçuk’ta yapılan sebze-meyve paketleme tesisini gezsin, yapılanları görsün. Belediyelerin faaliyetlerini incelesin. Tarihe, turizmi katkıları yerinde görsün. Tire’de üreticiye verilen desteğe, süt kooperatifinden alınan sütler nedeniyle oluşan kırsal kalkınmayı incelesin. Tarımın, üreticinin halini görsün. Ayrıca vatandaşın, hayvancılıkla geçimini sağlayan insanların durumlarını analiz etsin. Kendisi oralara ilk defa gidiyor olabilir. İlk kez makam aracından, kırmızı plakadan inip alan çalışması yapıyor olabilir ama bunlar da hayatın gerçekleridir” dedi.
 
AÇIK DESTEK DOĞRU DEĞİL
Yıldırım’a STK ziyaretlerinde İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ve İzmir Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Selahattin Hünü’den gelen açık desteği de değerlendiren Engin, “Ticaret Odası Başkanı Demirtaş ‘hayırlı olsun’ demek istemiştir. Her adaya der. Aziz bey gitse ona da der. Niye demesin. Ben onun sözlerini ters anlamıyorum” dedi. Hünü’nün “Sizin askeriniz oluruz” sözünün abartılı olduğunu da ifade eden Engin, “Üç milyon insan içinde bir kişi bu tür şeyler söyledi diye ‘esnaf böyle düşünüyor’ demek doğru değil. Kendisi görüşlerini ifade etmiş. Aslında bir STK başkanının böyle bir açıklama yapması, açıktan taraf olması doğru değil. Yaptığı açıklama İzmirlileri bağlamadığı gibi teşkilatını da bağlamaz” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mega1971 9 Ocak 2014 Perşembe 13:12

ya şu chp de bıtane akıllı yokmu merak edıyorum adam türkıye cumurıyetinin en fazla ıcraat yapan yanı hızmet veren bakanı sana ne deyım sız ise izmirin bugüne kadar en becerıksız beledıyesısınız utanmadan bıde konuşuyorsunuz

Yorumu oyla      13      10  
35 9 Ocak 2014 Perşembe 10:33

Hüseyin Aslan aday adaylığı sürecinde İzmir hakkettiği yerde değil diyordu. O da CHP de ... sormak lazım kendisine belki sayın il başkanına anlatır.

Yorumu oyla      12      11  
fatih karasu 9 Ocak 2014 Perşembe 10:28

büyüksün başkanım çok doğru konuşmuşsun..hadi bakalım binali bey madem kendinize güveniyorsunuz çıkın azız başkanın karşısına...

Yorumu oyla      17      5  
Murat 9 Ocak 2014 Perşembe 08:34

Bayraklıyı 10 senedir yönettiniz. Siz ne yaptınız ki.Yolsuzluk iktidarda da var. Bayraklı Belediyesinde de. Bayraklı Belediyesindeki kokular çoktan çıkmaya başladı yakında alevlenince ne diyeceksiniz bakalım. Galiba sizde "MANİDAR".

Yorumu oyla      15      8  
can 9 Ocak 2014 Perşembe 01:08

sayın il başkanı sen değilmisin b.şehire daha adylıklar sırasında aziz kocaoğluna açıktan destek veren hemde basın önünde.dürst olun dürüst.meyve veren ağaç taşlanır.naparsanız yapın binali yıldırım izmiri alacaktır.

Yorumu oyla      13      16  
9 Ocak 2014 Perşembe 00:27

ilgililere soruyorum belediyenin aldığı yüksek hızlı yolcu gemileri yani katamaranlar körfez içinde 18 mil yapabilirmi istanbulda üsküdar-eminönü veya kadıköy -eminönü arasında katamaran çalışıyormu bu gemiler karaburun çeşme güzelbahçe kuşadasına işler fakat yolcu bulamazlar

Yorumu oyla      15      9  
8 Ocak 2014 Çarşamba 22:45

kozlarını paylaşsın fakat dışarıdan da telefonla bağlantı yapılsın başkan adaylarına soru sorsun

Yorumu oyla      31      6  
konuk 8 Ocak 2014 Çarşamba 21:33

Baro Başkanı'nın sizin partinize açık destek vermesini, belediye başkanı olmak için istifa etmesini neden eleştirmiyorsunuz?

Yorumu oyla      34      22  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca aday adayı Akdemir’den emlakçılara güvence
İzmir Emlak Komisyoncuları Odası ve İzmir Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı ...
Gaziemir aday adayı Demirsoy’dan vatandaşa liste çağrısı
30 Mart 2014 Yerel Seçimleri’nin bugüne kadar ki tüm yerel seçimlerden ...
Çiğli aday adayı Soylu’dan birlik mesajları
Güzeltepe halkının daveti üzerine kahve toplantısına katılan Cumhuriyet ...
 
Urla aday adayı Oğuz’dan esnafa destek sözü
Yerel seçim çalışmaları kapsamında ilçe esnafını ziyaret eden CHP Urla ...
CHP Aliağa adayı adayı Eroğlu hız kesmiyor
Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Barış Eroğlu ziyaretlerinde hız kesmiyor.
Karabağlar aday adayı Yıldız’dan ÇAĞSİAD’a ziyaret
CHP Karabağlar Belediye Başkan A. Adayı Ecz. Ali İhsan Yıldız kurucusu ...
 
MHP'nin Büyükşehir adayı Taşer: Gençliğin belediyesi olacak
Seçim çalışmalarına devam eden MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ...
CHP’li Fikret Kar Gaziemir'in kalkınma formülünü açıkladı
CHP Gaziemir Belediye Başkan A. Adayı Fikret Kar, mahallelerde esnaf ve ...
Karataş'tan CHP'ye taş: 31 Mart'ta açıklasınlar...
İzmir’den bir Sevda Hareketi başlatarak yerel seçim yoluna koyulduklarını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva