HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Ocak 2019 Perşembe - 09:29

En ‘değişik’ tasarımlar MARBLE için aranıyor

 25. MARBLE İzmir Fuarı etkinlikleri kapsamında bu yıl da “Değişik” temasıyla gerçekleşen Genç Yaratıcı Fikirler Platformu’na, genç tasarımcılar 112 tasarımla başvurdu. Geçtiğimiz yıl 39 olan tasarım sayısında büyük bir artış yaşanırken, ilerleyen günlerde tasarım sahipleri firmalarla bir araya gelecek. Üretilecek eserler, MARBLE İzmir Fuarı süresince sergilenecek. Aralarından en iyi 3 proje seçilecek ve bu tasarımlar “MARBLE En Değişik Tasarım Ödülü” nü almaya hak kazanacak.

En ‘değişik’ tasarımlar MARBLE için aranıyor

Türkiye’nin en büyük ihtisas fuarı olan, dünyada ise alanında en iyi fuarlar arasında yer alan MARBLE İzmir Fuarı, çeyrek asırlık serüvenine 27 – 30 Mart tarihleri arasında fuarizmir’de devam edecek. İzmir’den dünyaya açılan ve alanında bir dünya markası olmayı başaran 25. MARBLE İzmir Fuarı için katılımcı, ziyaretçi, tanıtım ve etkinlik çalışmaları tüm dünyada sürerken; yeni taş örnekleri, dev bloklar, sektörü yakından ilgilendiren en yeni teknoloji makineler bu yıl da İzmir’den dünyaya açılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından dört gün boyunca doğal taşın merkezi haline gelecek fuarizmir, dünya ve Türkiye’nin her noktasını buluşturacak. Son yıllarda tasarımla ön plana çıkmaya başlayan 25. MARBLE İzmir Fuarı, sadece profesyonel ziyaretçilere açık olarak organize edilecek.

112 TASARIM GELDİ
Tasarıma, tasarımcıya verdiği önemle görsel bir şölene de dönüşen MARBLE İzmir Fuarı etkinlikleri kapsamında geçtiğimiz yıl ilk defa gerçekleştirilen Genç Yaratıcı Fikirler Platformu bu yıl da devam etti. “Değişik” temasıyla düzenlenen Genç Yaratıcı Fikirler Platformu’na geçtiğimiz yıl 39 tasarım başvururken bu yıl sayı 112’ye çıktı. 21 Ocak tarihinde son bulan başvuru süresi içinde Türkiye’nin çeşitli üniversitelerden tasarımcılar platforma katıldı.

HAYATIN HER ALANINDA KULLANILABİLECEK TASARIMLAR
Birbirinden değişik tasarımların yer aldığı yarışmada, genç tasarımcılar yeteneklerini sergiledi. Hayatın her alanında kullanılabilecek başvurular arasında mermerden x-ray cihazı, masaüstü bilgisayar standı, müzik ünitesi, dekoratif ısıtıcı, infrared ısıtıcı, masa üstü takvim, darbuka, dergilik ve saat, tütsülük, masa düzenleyici, satranç, askı, duvar aydınlatması, ışıklı panel, taşınabilir bellek, şarap sunum servisi, telefon ses yayıcı, bacasız şömine, kapı kaplaması, pişirici, sokak mobilyaları, sehpa, kitaplık, yatak başlığı, ışıklı duvar kaplamaları gibi değişik projeler yer aldı.

JÜRİDE ÖNEMLİ İSİMLER
28 Ocak Pazartesi günü fuarizmir’de jüri bir araya geldi. Başkanlığını İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Can Özcan'ın yaptığı jüride; Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mine Ovacık, ETMK İzmir Şubesi Başkanı Öğr. Gör. Dr. Elif Kocabıyık, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Güven Arif Sargın, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Demet Binan, Yeditepe Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ayşem G. Başar, İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Koray Gelmez, Prof. Dr. Faruk Çalapkulu, Remzi Boncuk, Mimar Metin Kılıç, Tasarımcı Özlem Perşembe, Tasarımcı Pınar Yar Gövsa ve Tasarımcı, Küratör Gökhan Karakuş yer aldı. Jüri, 112 proje arasından 52’sini seçti. Tasarımcılar ve üretici firmalar bir araya gelerek üretilecek projeleri belirleyecek.

EN İYİ 3 PROJE
Firmalar tarafından üretilecek tasarımlar, 27 – 30 Mart tarihleri arasında düzenlenecek 25. MARBLE İzmir Fuarı’nda sergilenecek. Üretilen tüm projelere “MARBLE Değişik Tasarım Ödülü” olan özel tasarım plaket verilecek. Üretilen ürünler arasından en iyi 3 proje seçilecek ve bu tasarımlar “MARBLE En Değişik Tasarım Ödülü”ne hak kazanacak. “MARBLE İşbirliği Tasarım Ödülü” olan özel tasarım plaketi ise, firma ve tasarımcının özellikle üretim sürecine yansıyan iyi işbirlikleri göz önüne alınarak en fazla 2 projeye verilecek.

DOĞAL TAŞ VE MERMER KULLANIMINA ÖZENDİRECEK
Sektörü yeni tasarımlar ile güçlendirecek platform, uluslararası pazarlarda yenilik yaratabilecek özgün tasarımları da teşvik edecek. Sektöründe yenilikçi ve özgün tasarımcı kimliğinin güçlenmesine katkıda bulunacak etkinlik, sektörün rekabet gücünü artırırken doğal taş ve mermer kullanımının özendirilmesini ve artırılmasını sağlayacak. Tasarımlar, Türk ihraç ürünleri arasında önemli yeri olan doğal taşlardan oluşacak.

 
"Tanrı, Trump'ın başkan olmasını istedi"
 
İzmir'in istihdam laboratuvarı: Büyükşehir 'icat' çıkardı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Selvitopu’ndan Kılıçdaroğlu’na teşekkür ziyareti
Cumhuriyet Halk Partisi MerkezYürütmeKurulu ve Parti Meclisi tarafından ...
Başkan Uğurlu'dan '31 Mart' mesaisi: Hizmetler devam edecek
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, bugüne kadar yaptıkları hizmetlerin ...
3 dönem başkanlık yapmıştı… Aday gösterilmeyen Başkan Demirağ ne dedi?
Foça’da 3 dönem belediye başkanlığı görevini yapan, yeni dönemde Genel ...
 
Aday gösterilmeyen Başkan Uyar sessizliğini bozdu!
2019 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) aday listesine giremeyen ...
Başkan Selvitopu’na miting gibi karşılama
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Genel Merkez tarafından ...
Bornova'da ocak ayında doğan çocuklara toplu doğum günü
Bornova’da Ocak Ayı’nda doğan Çocuk Kulübü üyelerinin doğum günü hep birlikte ...
 
Balçova’da birlik fotoğrafı
2019 Yerel Seçimleri’nde Balçova’dan Cumhuriyet Halk Partisi adayı olmak ...
Tek çatıda toplanıyor... Büyükşehir'den Selçuk'a yeni hizmet binası
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Selçuk'taki hizmet hızı ve kalitesini artırmak ...
Aday gösterilmeyen Başkan Pekdaş'tan ilk açıklama!
CHP tarafından aday gösterilmeyen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş açıklamalarda bulundu.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva