HABERLER>GÜNCEL
30 Eylül 2017 Cumartesi - 13:23

Emrah Serbes, İzmir'de hangi cezaevine nakledildi?

Yaptığı kaza sonucu iki kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden olan yazar-senarist Emrah Serbes’in otomobilinden çerez tabağı ve alkol şişesi çıktı. Diğer yandan Serbes'in Menemen T Tipi Cezaevi'ne gönderildiği öğrenildi.

Emrah Serbes, İzmir de hangi cezaevine nakledildi?

DHA’nın geçtiği görüntülerde kazadan sonra yediemin otoparkında bulunan Emrah Serbes’in kullandığı otomobilin arka koltuğunda bulunan bir çerez tabağı  ile koltuğun altında yer alan içki şişesi dikkat çekti.

Emrah Serbes, savcılıktaki ilk ifadesinde hiç alkol almadığını beyan etmişti.

Yazar Emrah Serbes, savcılıktaki ilk ifadesinde hiç alkol almadığını beyan etmişti. 

KARAYOLLARINDAN BİLGİ İSTENDİ
Savcılık ilk olarak Karayolları 2. Bölge Müdürlüğüne gönderdiği yazıda, kazaya karışan iki aracın otoyol gişelerine giriş saati, şoförlerinin tespitine yönelik kamera kayıtları, olay yeri ile otoban gişeleri arasındaki yolun kaç kilometre olduğunu sordu. Bu şekilde sürücüleri belirlenecek araçların ortalama hızlarının tespit edilmesi amaçlandı.

Olayın saatini tam olarak tespit etmek isteyen savcılık, suçu üstlenen kişinin cep telefonundaki tüm arama kayıtlarını ve baz istasyonu bilgilerini de talep ederek, İzmir 112 Ambulans Servisi Başhekimliğine gönderdiği yazı ile de ambulans görevlilerinin olay yerindeki ilk izlenimlerini, 112'yi arayan kişinin kim olduğunu belirlemeye çalıştı.

Kaza anında, emniyet kemerinin bırakacağı ize göre şüphelinin tespit edilebileceğini değerlendiren Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığınca talep edilmesi üzerine tutuklu bulunan Kenan Doğru'nun vücudunun incelenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumu 28 Eylül'e gün verdi.

Sonuca göre Emrah Serbes'e emniyet kemeri izi tespiti yapılacağı, ayrıca yine 28 Eylül tarihihinde savcılık tarafından tutuklu Doğru ile mağdur görünen Emrah Serbes'in de şüpheli olabileceği değerlendirilerek her ikisinin de uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanıp kullanmadıklarının tespit edilmesi için kan, idrar, tırnak, ve saç numunelerinin alınması talebinde bulunuldu.

Aracın sağ ve sol hava yastıkları ile sol kapısında bulunan kan numunelerinin kime ait olduğunun belirlenmesi için genetik ve moleküler incelemenin yapılabilmesi izni için savcılığın başvurusu aynı gün Torbalı Sulh Ceza Hakimliğince kabul edildi.

UYARICI HAP ALIP ALMADIĞI SORULDU
Emrah Serbes'in, İzmir Adli Tıp Kurumu'na Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığınca kemer izi taşıyıp taşımadığının tespiti için talimat yazılmak üzereyken avukatıyla birlikte aynı gün geldiği, teslim olarak itirafta bulunduğu da kayıtlara geçirildi.

Serbes'in burada ifadesinin alındığı sırada yapılan kontrollerinde sol tarafında gözlem olarak emniyet kemer izi olduğu tutanaklara geçirildi.

Emrah Serbes'in verdiği ifade sonrası Sosyal Güvenlik Kurumu'na da (SGK) yazı gönderilerek, Serbes'in kullandığını belirttiği yeşil ve kırmızı reçeteli ilaçlar ile aldığı psikiyatrik ilaçların listesi istendi. Serbes'in anlatımlarında geçen İstanbul'da tedavi gördüğü Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesinden de tüm tedavi evrakları istenerek kan ile ilgili bir işlem yaptırıp yaptırmadığı soruldu.

ÇEKİCİNİN ŞOFÖRÜ DE ŞÜPHELENMİŞ
Kaza yapan otomobilleri otoparka getiren çekicinin sürücüsü Serdar Durna, hayatını kaybeden baba ile kızın yakınlarının araçlarını görmeye geldiklerini, kendisinin de daha önce babasını trafik kazasında kaybetmesi nedeniyle aile üyeleriyle konuştuklarını söyledi. 

Kaza yerine ilk gidenlerden biri olduğunu ifade eden Durna, konuya ilişkin açıklama yapmak istemediğini ifade etti.

Jandarmaya şu ana kadar ifade vermediğini ancak talep edilmesi durumunda olay yerindeki izlenimlerini paylaşabileceğini belirten Durna, "Gelen aile yakınlarıyla dertleşmiştik. Bu tür durumlarda şüpheyle yaklaşmak gerektiğini söyledim" ifadesini kullandı.

MENEMEN T TİPİ'NE GÖNDERİLDİ
Kazayla ilgili soruşturma sürerken sürerken Emrah Serbes ilk olarak Buca Cezaevi'ne gönderildi. Serbes'in daha sonra Menemen T Tipi Cezaevi'ne nakledildiği ortaya çıktı.

Ünlü yazarın gözaltına alındığı anlarda ismini gazetecilere doğru yüksek sesle söyleyerek "Emrah Serbes... Sonunda T yok" demesi tepki çekmişti. (AA, DHA)

 
İşkence videosuyla ilgili flaş gelişme
 
İzmir'deki FETÖ şüphelisi belgeselden tespit edildi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşkence videosuyla ilgili flaş gelişme
Sedat Peker’e hakaret ettiği öne sürülen bir kişinin, bir aracın arka ...
İzmir'de okul önlerinde uyuşturucu denetimi
İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla ...
Suriyeli aktivist anne ve kızını öldürülmesinde flaş gelişme
Üsküdar'daki evlerinde öldürülen Suriye'nin önde gelen muhalif aktivisti ...
 
Suriye PKK'sına TC vatandaşlığı!
Türkiye’nin 2011-2015 yılları arasında 'istisnai vatandaşlık' verdiği ...
Ankara düğmeye bastı: Sana para yok!
"Muhatabımız artık Erbil değil Bağdat" diyen Ankara, Barzani'nin para ...
FETÖ'den tutuklanan korgenerale flaş tahliye
FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, İstanbul'daki "ana darbe" ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... 'Açık uçlu soru' harika bir fikir
Mehmet KARABEL yazdı... 'Açık uçlu soru' harika bir fikir
İzmirli şampiyonun yaptığına bakın!
Vücut geliştirme branşında önceki yıllarda Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğü ...
FETÖ talimatı bu sahneyle vermiş!
Kaset kumpasına ilişkin Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianamede ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva