HABERLER>GÜNCEL
27 Aralık 2016 Salı - 20:15

Emniyet Müdürü açıkladı: İzmir’de mobil karakol dönemi!

İTB Meclisi’ne konuk olan İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın FETÖ operasyonları nedeniyle personel sayısının azaldığı için mobil karakol uygulamasına geçileceğini açıkladı.

Emniyet Müdürü açıkladı: İzmir’de mobil karakol dönemi!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ -  İzmir Ticaret Borsası (İTB) yılın son meclis toplantısında bir araya geldi.

Meclis oturumu öncesi İTB, Yaşar Üniversitesi ve İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen Madde Bağımlılığı ile Mücadele Sosyal Sorumluluk Projesi’nin lansman toplantısı gerçekleştirildi. 



Madde bağımlılığına karşı ebeveynlerin bilinçlendirilmesi için başlatılan kampanyada aileler, konu ile ilgili kapsamlı bir şekilde bilgilendirildi. İzmir Ticaret Borsası tarafından kurumsal sosyal sorumluluk bilinciyle oluşturulan ve 2015 yılından bu yana çalışmaları devam eden,   Madde Bağımlılığı ile Mücadele Kamusal İletişim Kampanyası Yaşar Üniversitesi ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda tamamlandı.

İZMİR EMNİYETİNDE YENİ DÖNEM
Madde bağımlılığı projesinin lansmanı için Borsa’nın konuğu olan İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İzmir’deki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından düzenlenen FETÖ/PDY operasyonları nedeniyle İzmir’de polis sayısının azaldığını söyleyen Hüseyin Aşkın, daha iyi hizmet verebilmek için mobil karakol uygulamasına geçileceğini açıkladı.



POLİS MERKEZLERİ AZALIYOR
Göreve geldiği günden itibaren sokaklardaki polis sayısının arttırılması için çalışma başlatan Aşkın, İzmirlilere daha iyi hizmet verebilmek için çok sayıda mahalle karakollarının kapatılacağını söyledi. Aşkın, “Polis merkezlerimizin sayısını azaltacağız. Her polis merkezi, 20 polisin istihdam edilmesi demek. Zaten personel sıkıntısını söyledik. Az sayıda güçlü polis merkeziyle daha çok hizmet vereceğiz” dedi.

KARAKOLA GİTMEYE GEREK KALMAYACAK
Polis araçlarında karakoldaki işlemlerin yapılabileceği mobil ekipmanların geleceğini söyleyen Aşkın, vatandaşların karakollara gitme ihtiyacının ortadan kalkacağını ifade ederek, “Vatandaşın artık karakola gitme ihtiyacı olmayacak. Polis merkezine gitmeyi gerektiren çok önemli olaylar olmadıkça biz vatandaşlarımızı merkeze götürmeyeceğiz. Dolayısıyla biz bütün gücümüzü sokaklarda aktif bir şekilde asayişi sağlayacak ekiplerle sağlayacağız.  Bu projeyle onlarca fazla ekibimiz olacak. Vatandaşın illa karakola gitmesi gerekiyorsa onu yine biz götüreceğiz” diye konuştu.

İZMİRLİLERE DESTEK ÇAĞRISI
Uygulamanın 2017 itibariyle yürürlüğe gireceğini açıklayan Aşkın İzmirlilerden destek istedi. Emniyet Müdürü Aşkın, ”Bu uygulama için İzmir halkından bize anlayış göstermesini istiyoruz. Bu uygulamanın daha iyi hizmet verebilmek için gerçekleşmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

EN KÖTÜSÜ GERİDE KALDI MI EMİN DEĞİLİM…
İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ise 2016 yılında yaşanan terör olayları ve piyasalarda yaşanan kriz hakkında bilgi vererek 2017 mesajlarını aktardı.

2017’de risklerin artacağı söyleyen Kestelli, “Yılın bu son günlerinde gerçekçi bir durum tespiti yapıp beklentileri aktarma gayreti, olsa olsa memleket sevgisiyle izah edilir. Evet, 2017 yılına, 2016’da yaşadığımız bütün bu riskleri taşıyarak giriyoruz. En kötüsü geride kaldı mı çok emin değilim. 2017, dış politikadan küresel ekonomiye, iç siyasetten güvenlik meselelerine kadar gerçekten risklerle dolu bir yıl” şeklinde konuştu.

2017 İÇİN ÇÖZÜM REÇETESİ
2017 için çözüm önerilerini sıralayan Kestelli, “Türkiye’nin bütün dinamiklerini aynı hedefe konsantre edebilecek bir iklim yaratması şart... Bunun için OHAL bir kez daha uzamamalı. Sistem değişikliği tartışmasını bir an önce uzlaşıyla sonuçlandırmalıyız. İlişkilerimizin sürdürülemez hale geldiği Avrupa Birliği ile yeni bir başlangıç için masaya oturmamız şart. Hükümete, herkesin izleyebileceği ölçebileceği bir yapılacaklar listesi açıklamasını tavsiye ediyoruz. Bu hem güven verir, hem şeffaflık sağlar. Güçlü bir ülke olma yolunun güçlü bir ekonomiden geçtiği ortada. Reformlar mutlaka hızlandırılmalı. Tarımdan sanayiye, gerçek bir AR-GE seferberliği başlatmalıyız. Gerekirse savunma harcamalarını kısıp yenilikçi yatırımlara kaynak ayırmalıyız. İstanbul merkezli büyümeyi diğer kentlere yaymak için adımlar atılmalı. Örneğin stratejik yatırımlar için teşvikleri, belirlenen illere göre kademelendirip yaymalıyız” diye konuştu.

YARINLAR BUGÜNDEN İYİ OLACAK
Kestelli sözlerini şöyle tamamladı: Gelecek için karamsar mıyım? Asla… Ben bu ülkenin potansiyeline, çalışkan insanına, değerlerine ve aydınlık geleceğine yürekten inanıyorum. Yaşadıklarımızdan öğrendiklerimizi bu zor coğrafyada kılavuz yapıp en doğru yolu bulacağımıza hiç şüphem yok. Zorluklar bizi gelecekte de test edecek, bu kesin. Ama yarınlarımızın bugünlerden daha iyi olacağına yürekten inanıyorum…

 
Evlilik teklifini kabul etmeyen kız arkadaşını FETÖ’cü diye ihbar etti!
 
Star Wars’un ünlü yıldızı hayatını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de yürekleri dağlayan kaza: 6 yaşındaki Nehir…
İzmir’in Menderes İlçesi Gümüldür Mahallesi'nde 6 yaşındaki Nehir Çağın, ...
Yürek yakan veda: Asker kıyafetiyle uğurladı...
Gaziantep'te tedavi gördüğü hastanede şehit olan sözleşmeli er Mehmet ...
Ödemiş’te uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı
İzmir'in Ödemiş ilçesinde polisin durduğu otomobilde, üzerlerinde 16 uyuşturucu ...
 
Genelkurmay Başkanı Akar'ın acı günü
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, vefat eden dayısının Kayseri'deki ...
İddia: O şüpheliler testereyle nezaretten kaçtı
İstanbul’daki darbe girişimiyle ilgili 25'i tutuklu 29 sanık polisin yargılandığı ...
Rize'de tepki çeken paylaşıma soruşturma
Rize'de Atatürk heykelinin kaldırıldığı yerde poz veren ve bu pozu sosyal ...
 
İzmir’de eğitime ‘doğalgaz’ darbesi!
Doğalgaz sisteminin kurulmaya çalışıldığı okullarda yaşanan sorunlar eğitime ...
İzmirli şehidin cenazesine sis engeli
Fırat Kalkanı Harekatı’nda şehit düşen İzmirli Furkan Yavaş’ın cenazesi ...
GATA'dan acı haber: 2 asker şehit
Harekatta yaralanan 2 asker tedavi gördükleri GATA'da şehit oldu. 
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva