HABERLER>EKONOMİ
24 Aralık 2015 Perşembe - 10:14

Emeklilere zam görüşmeleri başladı!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Tüm emeklilerimizin, işçi, BAĞ-KUR emeklilerimizin emekli aylıklarında 2016 yılında yıllık 1200 liralık artış yapılıyor. Böylece 2016 yılı Ocak ayında en düşük SSK işçi emekli aylığı yüzde 12,5; BAĞ-KUR esnaf emekli aylığı yüzde 13,7; tarım BAĞ-KUR emekli aylığı yüzde 16,7; memur emekli aylığı ise yüzde 6,5 oranında artırılacak” dedi.

Emeklilere zam görüşmeleri başladı!

TBMM Genel Kurulu’nda, SSK ve BAĞKUR emeklilerine ocak ayından itibaren ayda 100 TL seyyanen zam yapılmasının da yer aldığı Gelir Vergisi ve bazı kanunlarda verilen süreleri uzatan yasa tasarısının görüşmeleri dün başladı. Genel Kurul’da konuşan Ağbal, özetle şunları kaydetti:

1200 LİRALIK SEYYANENEN ARTIŞ
“Emekli aylıklarıyla ilgili tasarıda düzenleme yapılıyor. Bu düzenlemeyle tüm emeklilerimizin, işçi, BAĞ-KUR emeklilerimizin emekli aylıklarında 2016 yılında yıllık 1.200 liralık bir artış yapılıyor. 2015 yılı Ocak ayında tüm SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarında yüzde 2,33 oranında, temmuz ayında ise yüzde 4,76 oranında genel artış yaptık. Emekli aylığı 1000 lira ile 1100 lira arasında olan emeklilerimizin aylıklarını 1.100 liraya tamamladık ve böylelikle emekli aylıklarımızda, özellikle düşük sayılabilecek emekli aylıklarında seyyanen yıllık 1.200 liralık zam yapmış olduk.
Memur emeklilerimize eylül ayından itibaren 100 liralık ilave artış sağladık. Böylece 2015 yılında en düşük SSK işçi emeklisi aylığı yüzde 9,2 oranında, BAĞ-KUR esnaf emekli aylığı yüzde 19,5 oranında, tarım BAĞ-KUR emeklisi aylığı yüzde 23,8 oranında ve memur emekli aylığı ise yüzde 15,4 oranında artırılmıştır. Şimdi ise tasarıyla tüm SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına yıllık 1200 liralık seyyanen artış yapmış olacağız. Böylece 2016 yılı Ocak ayında en düşük SSK işçi emekli aylığı yüzde 12,5; BAĞ-KUR esnaf emekli aylığı yüzde 13,7; tarım BAĞ-KUR emekli aylığı yüzde 16,7; memur emekli aylığı ise yüzde 6,5 oranında artırılacak.

İŞLETMELERE TEŞVİK
Bir işletmemiz, sanayi sicil belgesine sahip bir imalat işletmemiz yeni makine veya teçhizat aldığında, bunu da herhangi bir şekilde bir banka, katılım bankası veya bir finansman kuruluşundan temin edebilir. Bu durumda normalde faiz veya vade farkına bağlı olarak veya vadeye bağlı olarak bir getiri alındığı zaman üzerinden banka sigorta muamele vergisi alıyoruz. Biz burada üretim işletmesinin üzerinde kalan bu banka sigorta muamele vergisinden vazgeçmek suretiyle üretim işletmelerimizin daha fazla makine, teçhizat almalarını, bu alanda yatırım yapmalarını teşvik ediyoruz ve bu suretle daha rekabetçi bir üretim yapısını meydana getirmek istiyoruz; düzenlemelerden önemlice bir tanesi bu.

SÜRE UZATIMI
Tasarı, genel olarak süresi 31/12/2015 tarihinde dolan düzenlemelerin ihtiyaca göre iki yıl veya beş yıl süreyle uzatılmasını düzenliyor. Kamuoyunun yakından bildiği geçici “67. madde uygulaması” olarak bilinen ve esasen menkul sermaye araçlarının vergilendirilmesine ilişkin düzenleme. 2015 yılı sonunda bu düzenleme sona eriyor. Biz burada beş yıllık bir süre uzatımı veriyoruz. 10 yıllık uygulama sonucunda mevcut düzenlemenin vergi hasılasının kolay elde edilmesi, vergi yükümlülerinin yükümlülüklerini kolay bir şekilde yerine getirmeleri ve sermaye kaynaklarının vergilemesi noktasındaki ülkelerin rekabetçi politikalarını dikkate alarak böyle bir düzenlemeyi yapıyoruz.

ÇİFTÇİLERE ÖZEL DÜZENLEME
En son seçim beyannamemizde ve Hükümet programımızda da yem ve gübrede, özellikle çiftçilerimizin kullandığı temel girdiler olan yem ve gübrede yüzde 18 ve 8 olan vergi oranlarını sıfıra indireceğimizi, kaldıracağımızı ifade etmiştik. Önümüzdeki günlerde de bu düzenlemeyi inşallah Meclis’e getireceğiz.

TELAFİSİ SAĞLANACAK
Seçim Beyanname’mizde, Hükümet Programı’mızda da ifade ettik, şubat ayında 30 bin öğretmen ataması yapacağız. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde, son dönemde terör örgütü tarafından o bölgedeki halkımızı mağdur edecek şekilde ortaya konulan eylemler neticesinde okullarına gidemeyen öğrencilerimizin karşı karşıya kaldıkları, maruz kaldıkları birtakım sıkıntılar var. Milli Eğitim Bakanımız açıkladı, Sayın Başbakanımız ifade etti, oradaki tüm öğrencilerimizin her türlü sorunu Hükûmetimiz tarafından kararlılıkla çözüme kavuşturulacak, orada eğitimle ilgili herhangi bir aksamanın veya ortaya çıkan eksiliğin telafisi mutlaka sağlanacak.”

 
Ege Denizi'nde her gün yeni facia: 20 ölü!
 
'Avrupa'nın en kirli kenti'nde okullar bugün tatil!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mehmet ali erkaya 11 Ocak 2016 Pazartesi 08:02

sosyal sigortalar kanunu değismesi gerekiyor biz ayşana erkaya için 59 milyar para ödedik 630 tl maaş bağlandı 17 yıl hizmeti var bunun 6 yıli esnaf bağkuru 10 yılı tarım bağkuru biz devlete vergi ödedik k.d.v. ödedik en az 100 milyar lira burdur s.s.k. müdürü bizi tarımdan emekli etmiş bir müdürlerdeki yetkiyi alı avrupada çalışan bir işç 45 milyar yatırıyor 1300 para alıyo tarı emeklisi bir vatandaş 20 milyon yatırıyor 800 alıyor kendi hakkı deyil 3600 güpirim var 950 tl para alıyor buna bezer bitane delilim var lütfen bu tür önemli işleri kendini bilmez bir müfığın eline bırakmayın acaba bu adamlar vatandaştan paramı bekliyr kendi tanıdıkların maaşı yüksek tanımadıkların maaşı düşük vatandışın yatırdığı paranın öne mi yok paraıyı alirken yalan atıp alıyorlar paraı alındıtan en az 1200 alırsın diyorlar parayı iade edin onada yanaşmıyorla birde vataş suç işledi diyorsunuz suçu zizler yatırıyorsunuz teşekkür edrim

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İTO Başkanı Demirtaş’tan 2016 uyarısı: Para bulmak…
İzmir Ticaret Odası, yılın son meclis toplantısında meclisinde TÜBİTAK ...
İzmir'de hediyelik eşya rüzgarı
Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte ailesine, arkadaşlarına ve sevgilisine ...
İzmir’e kruvaziyerde 2016 şoku: Kaç gemi gelecek?
2015’i ağır kayıpla kapatan kruvaziyer turizminin 2016 beklentileri de ...
 
EMO’dan EPK’ya ‘10 gün’ uyarısı
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir Şubesi Başkanı Mahir Ulutaş, elektrik ...
Merkez Bankası'ndan kritik karar: Dolar fırladı
Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) faiz arttırımı yapmasının ardından merakla ...
Pınar Süt 42 yaşında!
Türkiye’nin süt ve süt ürünleri sektörünün önde gelen markası Pınar Süt, ...
 
Akaryakıt fiyatlarına indirimi vergi yuttu!
Petrol fiyatı 100 dolardan 35 dolara kadar düştü. Ama 1 liraya mal olan ...
O banka 2.7 milyar dolara el değiştirdi: İşte yeni sahibi
Türkiye’de bankacılık sektörüne ABank ile adım atan, ardından önce Boyner’e ...
‘Basmane Çukuru’ üçüncü kez sahip arıyor!
Kentte ‘Basmane Çukuru’ olarak adlandırılan Ege Dünya Ticaret Merkezi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva