HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Mart 2016 Perşembe - 09:11

Emekçi kadınlar Karabağlar’da buluştu

Karabağlar Belediyesi ve Karabağlar Kent Konseyi’nin ortaklaşa düzenlediği “Kadın Emeğinin Örgütlenmesi” konulu söyleşiye katılan Başkan Muhittin Selvitopu, Karabağlar’da kadınlara dönük tüm merkezlerde çalışmalar yaptıklarını ve bu merkezlerin sayısını arttıracaklarını belirtti.

Emekçi kadınlar Karabağlar’da buluştu

Bozyaka Kültür Merkezinde Karabağlar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Karabağlar Kent Konseyi’nin ortaklaşa düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında “Kadın Emeğinin Örgütlenmesi” konulu söyleşi gerçekleştirildi. Karabağlar’da yaşayan kadınların büyük ilgi gösterdiği etkinliğe Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, meclis üyelerinin yanı sıra  EvEksenli Kadınlar Çalışma Grubu Üyesi Gül Erdost ve Ödemiş Kadın Kooperatif Başkanı Gülfer Keskin katıldı.

KADINLARIN İNSAN YERİNE KONULDUĞU DÜNYA İSTİYORUZ
Moderatörlüğünü Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık’ın yaptığı etkinlikte kadınlara seslenen Işık, her gün cinayet haberleriyle güne başladıklarını belirterek,  “Biz kadınların öldürülmediği, insan yerine konulduğu bir dünya istiyoruz. Biz kendimize güvenirsek sonuç almak daha kolaylaşacak.” diye konuştu. Karabağlarda kadınlara yönelik belediyenin de önemli adımlar attığına dikkat çeken Işık,  “Kent konseyi olarak mahallelerde kadın temsilciler olmasını çok arzu ediyoruz. Gelecek seçimde 63 olan muhtar azası kadın sayısını her mahallede 2 olmasını, muhtar kadın sayısının ise gelecek seçimde yarı yarıya olmasını istiyoruz. Bunu gerçekleştirmek için siz de bu mücadele içinde olmanız lazım. Gelin birlikte olalım bu fırsatları birlikte yaratalım” diyerek sözlerini noktaladı.

KADINLAR YAŞAMIN EN ÖNEMLİ DEĞERİ
Etkinlikte konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise kadınların toplumdaki işlevlerinin çok çok önemli olduğunu belirtti. Selvitopu, “Hangi toplumda olursa olsun kadınlar yaşamın en önemli değeri. Sizler aileyi toparlayan, fedakarlık eden insanlarsınız. Dünya anneler sayesinde ayakta duruyor.” Dedi.

Karabağlar Belediyesi olarak kadınlara yönelik birçok projeleri olduğunu da vurgulayan  Selvitopu,  “Bunları tek tek gerçekleştirmeye çalışıyoruz ve azimle yapmaya devam edeceğiz. Tüm merkezlerde sizlere dönük çalışmalar var. Bu merkezlerin sayısını arttıracağız ve bunları sizlere teslim edeceğiz. Biz yapmakla sorumluyuz. Oraları kullanacak olan sizler olacaksınız.” dedi.

İNSANA HİZMET EN KUTSAL HİZMETTİR
Başkan Selvitopu ayrıca, kadınlardan tüm çocukların eğitimini mutlaka yaptırmalarını istedi ve Karabağlar Belediyesi’nin ücretsiz eğitim verdiği KARBEM eğitim kurumunda bin 300 öğrencinin olduğunu ve kurs merkezlerinin sayısını arttırmaya çalıştıklarını ifade etti. Selvitopu sözlerini şöyle sürdürdü: “Hangi düşünceden olursa olsun insana hizmet en kutsal hizmettir. Bizim ülke olarak bu bakışa ihtiyacımız var. Kim ne yaparsa yapsın biz ilgilendirmez. Siyasetin görevi daha iyi hizmeti amaçlamalıdır. Karabağlar Belediyesi de bu anlayışla çalışmalarını sürdürmektedir.” Dedi.

KADINLAR EVDE ÇALIŞMAYA ÖZENDİRİLİYOR
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Ev Eksenli Çalışma Grubu Üyesi Gül Erdost ise,  ev eksenli çalışmaların yıllardır var olduğunu,  gün giderek de daha fazla artmaya başladığını söyledi. Son dönemde geleneksel ve yeni ev eksenli çalışmalar yapan kadınların yaptıkları iş kollarına da değinen Erdost,  ev eksenli çalışmanın artıları ve eksileri ile yaşanılan sıkıntıları da dile getirdi. Erdost ayrıca, kadınların evde çalıştırılmaya özendirildiğini de vurgulayarak, kadınların yaptığı çalışmaları görünür kılmaya çalıştıklarını ifade etti.

KOOPERATİFLEŞME ÇOK ÖNEMLİ
Ödemiş Kadın Kooperatifi Başkanı Gülfer Keskin de etkinlikte yaptığı konuşmada,  Ödemiş ipeğini tekrar tanıtmalarından, kurdukları kooperatife kadar Sabancı Vakfı’ndan aldıkları hibeye kadar geçen süreci aktardı. Kooperatif kurmanın önemine değinen Keskin, “Biz ipeğe nasıl sahip çıkıyorsak Karabağlar Kavacık Köyü’ndeki kadınlar da kooperatif kurarak üzüme sahip çıktı,  bu çok önemli” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Selvitopu, konuklara teşekkür çiçeği sundu. Etkinlik, İzmir Müzisyenler Derneği kadın grubunun konseriyle sona erdi.

 
6 yöneticiden ortak açıklama: İGC’de neden seçim kararı alındı?
 
Babacan'dan Meclis'te 3 önemli vurgu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Almanya’da Menderes rüzgarı
Menderes Belediyesi Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenen ITB Berlin ...
'Efsane Başkan'ın adı Körfez'de yaşayacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, görevi başında yaşamını yitiren Büyükşehir ...
Çiğli'de anlamlı proje: Askıda giysi!
Çiğli Belediyesi paylaşma ve kardeşlik duygularının perçinlenmesi amacıyla ...
 
İzmir'de acı son: Emekli astsubay intihar etti
Karşıyaka'da psikolojik sorunları nedeniyle bunalımda olduğu öne sürülen ...
ESHOT'tan elektrikli otobüs için yeni bir ihale daha
ESHOT Genel Müdürlüğü, Türkiye’deki ilk elektrikli otobüs filosunu İzmir’de ...
Potanın emekçi yıldızları Urla'da buluştu
Potanın emektar kadın yıldızları Urla’da bir araya geldi. Dünya Emekçi ...
 
Karabağlar Belediyesi’nden önemli ‘taciz’ açıklaması
Belediye idari soruşturma başlatıldığını ve ‘zanlı’ personelin yerinin değiştirildiğini duyurdu.
Pekdaş'tan kent dönüşümüne reçete
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İZSİAD’ın 8 Mart 2016 tarihli yönetim ...
Belediye-üniversite-Kızılay el ele: Bornova’da iyiliğin protokolü
Bornova’da down sendromlu çocuklara destek olmak için önemli bir işbirliği yapıldı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva