HABERLER>SAĞLIK
13 Ocak 2018 Cumartesi - 14:51

Eczacılardan İzmir'de buluşma... ‘Güç birliği’ için yol haritası

Türkiye’nin dört bir yanından eczacılar, gelecekte hep birlikte nasıl bir yol haritası çizmek istediklerini "Eczacıların Güç Birliği" toplantısında ele aldı.

Eczacılardan İzmir de buluşma... ‘Güç birliği’ için yol haritası

EGEDESONSÖZ- İzmir Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen toplantı Türk Eczacıları Birliği(TEB) önderliğinde bir araya gelindi. TEB Başkanı Erdoğan Çolak, Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği(TEKB) Başkanı Mustafa Turunç, İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Afyon, Uşak, Antalya, Ankara, Trabzon Eczacı Odalarının başkan ve yönetimleri, Birim Ecza Kooperatiflerinin tamamı ve kooperatif ortağı eczacılar, hep birlikte EDAK'a destek çağrısı yaptı.

GELECEK KUŞAKLARA ULAŞMA ÇABASI
Yaklaşık bir saat süren toplantıda Türk Eczacıları Birliği (TEB) Merkez Heyeti Başkanı Ecz. Çolak,  EDAK’ı tam desteklediklerine dikkat çekerek, eczacı meslek örgütlerinin bir araya gelerek gösterdikleri toplantının, ecza kooperatiflerinin kuruluşunun 40. yılına doğru giderken çok anlamlı olduğunu vurguladı.

İzmir Eczacılar Üretim Temin ve Dağıtım Kooperatifi (EDAK)'nın yaşadığı bir takım ekonomik sıkıntılara çözüm bulmak amacıyla bir araya geldiklerini kaydeden Başkan Çolak " Birincil sorunumuz şu; eczacı gelecekte de serbest eczane eczacısı ve ilaçta söz sahibi olarak var olmak istiyor mu? İstiyorsa, örgütlerini desteklemek zorundalar. Bunlardan en önemlilerinden birisi de ekonomik örgütlenmeleri. Ege Bölgesi’nde yaklaşık 13-14 ilde hizmet veren EDAK Ecza Kooperatifimiz, şu anda 6 ile hizmet verecek bir noktada organizasyonu var. Biz de, odalar da, eczacılar da bu konuda EDAK'ı destekliyoruz. Bugüne kadar olduğundan daha çok katkı vermek ve EDAK'ın önünü açmak istiyoruz. Türk Eczacıları Birliği (TEB), eczacı odaları,  Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği (TEKB) Birim kooperatifler ve eczacılar olarak birlikte nasıl katkı koyabiliriz, gelecek kuşaklara ulaşması bakımından neler yapabiliriz bunları konuşacağız” dedi.

GELECEĞE YÜRÜME ARAYIŞI
Çolak  “Biz biliyoruz ki, eczacılar birkaç basamak üzerinden yol yürüyorlar. Siyasal örgütlenmeleri olan odalar ve birlikleriyle ve ekonomik örgütlenmeleri olan kooperatifleri üzerinden yürüyorlar. Buna göre üretim ve dağıtım bandında ve son halka olan eczane bandında ilaç sirkülasyonu doğru bir rotada izleniyorsa eczacının geleceğe kalabilme şansı var. Dolayısıyla ekonomik örgütlenmelerimiz olan kooperatiflerimizin yaşadığı sıkıntıların ortadan kaldırılması ve bunun bir dayanışmaya, bir birlikteliğe dönüşmesi bizim açımızdan son derece anlamlı ve önemli. İşte, bugün burada bunları konuşup birlikte nasıl bir yol haritası çıkartabiliriz, geleceğe nasıl gidebiliriz bunu konuşacağız" şeklinde konuştu.

DOSTA DÜŞMANA “GÜÇLÜYÜZ” MESAJI
Toplantıda konuşan bir diğer isim ise İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan oldu. Başkan Sayılkan konuşmasında, toplantının uzun zamandır süre gelen işbirliği ve güç birliğinin göstergesi olduğunu vurgulayarak  "Dostta, düşmana biz bir aradayız ve birlikte güçlüyüz mesajı veriyoruz. Ecza Kooperatifleri düşük sermayeli eczanelerin bir araya gelerek o büyük küresel güçlere karşı ayakta kalmayı sağladıkları çok önemli bir ekonomik meslek örgütü. Bunu biz şöyle tanımlıyoruz; Eczacı kooperatifleri; birlikteliğin güce dönüştüğü çok önemli bir projedir. Yıllar önce bu kooperatiflerimiz eczacı odalarının projeleri olarak kurulmuştur. Nedeni şudur; milli ticari depolar, düşük çaplı eczaneleri değil, daha çok iyi alışveriş yapan büyük çaplı eczaneleri kollayıp onlara özel hizmet verirken, halbuki bu iş herkese ulaşmalı çünkü her eczane halkın her kesimine ulaşıyor. Belli eczanelerden değil, tüm eczanelerden hizmet alınmalı diyerek doğru bir yola çıkılmıştır. Doğru bir proje yapılmıştır. Kooperatifler çok büyük sermayeli olan yapılar değildir.  Kooperatiflerin sermayeleri ortakları ve çalışanlarıdır. Dolayısıyla o büyük sermaye gruplarına karşı zaman zaman sıkıntı yaşamaktadır. İşte, bu yaşadığı sıkıntılara eczacı odaları, Türk Eczacıları Birliği diğer birim kooperatiflerin tamamı burada olarak önemli bir destek verdiler bugün de onun finalinin yapıldığı anlatıldığı bir güç birliği toplantısıdır. Bugün dosta düşmana biz bir aradayız ve birlikte güçlüyüz mesajı veriyoruz” ifadelerini kullandı.

“BU GÜÇ BİRLİĞİ VE DAYANIŞMA YARARLI OLCAKTIR”
Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği (TEKB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Turunç da yaptığı konuşmada EDAK'ın, çok kıymetli, değerli bir eczacı kooperatifi olduğunu hatırlatarak "EDAK'ın kısa zaman öncesinden başlayarak, yaşadığı finansal zorlukları aşmak amacıyla, örgüt içindeki muhataplarının EDAK'a desteğinin devamı  ilgili  hem ortaklara yönelik bir motivasyon çalışması hem de güç birliği dayanışmanın bir örneği sergilenecek. Bu amaçla bu toplantı düzenleniyor. EDAK'ın yol yürüyüşündeki sıkıntıların aşılması noktasında bu güç birliğinin de çok yararlı olacağını düşünüyoruz. O nedenle bizler de geldik. Bunu güç birliğinin oluşması ve önümüzdeki yıllarda da sürdürülmesi için yeni bir çalışmanın ayağı olarak düşünelim" şeklinde konuştu.

“BU KURUM HEPİMİZİN”
Toplantıda son koşunan EDAK Ecza Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Sarp Yaklav oldu. Yaklav konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Bu kurum hepimizin, sorunumuz herkesin sorunudur. Verilecek maddi ve manevi desteğin ekonomik kazançları ve kazanımları da içermesi gerekir. Çünkü, kooperatiflerin sermayeleri, ortaklarının ve çalışanlarının birlikte verdiği dayanışma gücüdür" dedi.

 
'Et lüks lokantalarda bile 5 lira ucuzladı'
 
Flaş! Türk askeri Afrin'i topa tuttu!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ecz. H Yatbuz 13 Ocak 2018 Cumartesi 20:47

Örgütlü Meslek . Güçlü Medlek odaları.Koperatifleşme ,inovasyon arayißlari ile var olmak.Sağlık zincirinin temel Halkası Ecz.lık sürfürülmelifir.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli Tanay bir sabah kabusa uyandı ve...
İzmir'de 19 yaşındaki Tanay Özışık, 3 yıl önce Türkiye'de sadece 6 hastada ...
Gizli Tehlike: Kist Hidatik Bornova’da anlatıldı
Özellikle sokak hayvanlarında çok yaygın bir biçimde görülmesi ve bulaşıcı ...
İzmir'e Cumhuriyet tarihinin en büyüğü... Hızla yükseliyor!
İzmir'de yaklaşık 3 milyar liraya mal olacak 2 bin 60 yataklı Bayraklı ...
 
Diyabetten korunmanın 4 sağlıklı yolu
Hepimiz çikolata, kurabiye, pasta ve diğer sayısız tatlıyı çok sevsek ...
Kitvak'tan 'askıda oda' çağrısı
“Kitvak, Askıda Oda için ‘sürekli’ bağışçılar arıyor. Geçtiğimiz günlerde ...
Tiroid ameliyatlarında ses kısıklığı riski azaltılabilinir 
İzmir Özel Can Hastanesi’nde görev yapan Prof. Dr. Hayrullah Derici, tiroid ...
 
İzmirli Yüksel artık özgürce nefes alacak
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahi Anabilim Dalı'nda yapılan ...
Zika kabusu şimdi Türkiye'de! 7 yıl sonra...
Zika virüsünün taşıyıcısı olan iki sinek türü olan Aedes aegypti ve AE. ...
Karatay: Kelle paça ye botoksa ihtiyacın kalmaz
İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Karatay, "Kelle paça bol ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva