HABERLER>SAĞLIK
1 Mart 2019 Cuma - 17:18

Eczacılardan İzmir buluşması!

İzmir Eczacı Odası tarafından ‘Güçlü Eczane, Danışman Eczacı, Güvenli Ürün’ sloganıyla organize edilen İzmir Eczacılık Günleri-2019 Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde başladı. Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelecek çok sayıda eczacı ile kamu-özel sektör temsilcileri ve bilim insanlarını buluşturan ve iki gün boyuna devam edecek etkinlikte, mesleğe ve sektöre ilişkin konular ele alınacak.

Eczacılardan İzmir buluşması!

Türkiye’nin eczacılık alanındaki en kapsamlı etkinliklerinden biri olan ve İzmir Eczacı Odası tarafından organize edilen İzmir Eczacılık Günleri-2019, Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde başladı. ‘Güçlü Eczane, Danışman Eczacı, Güvenli Ürün’ sloganıyla bu yıl 3’ncüsü düzenlenen etkinlikte, çok sayıda eczacı ile kamu-özel sektör temsilcileri ve bilim insanları bir araya geldi. Eczacılık mesleğine ve sektörüne ilişkin konuların ele alınacağı ve iki gün sürecek Eczacılık Günleri’nde, ilaç firmaları ile meslek kuruluşları da kuracakları stantlarla ziyaretçileri ağırlayacak.

Çok sayıda eczacının katıldığı programın açılışında konuşan İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, eczacıları İzmir’de ağırlamaktan mutluluk duydukları belirterek, “İzmir’de fuar ve kongrelerin sayısının artmasını istiyoruz. Bu noktada eczacı buluşmaların daha sık gerçekleştirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Buluşmaları sıklaştırmayı hedeflediklerini aktaran Başkan Sayılkan, “Bizler, yapılamayanları yapmaya devam ediyoruz. Hastane eczacılarının sorunlarını topladık ve bir kitapçık haline getirdik. Geçtiğimiz günlerde 2018 mezunlarıyla buluştuk. Genç meslektaşlarımız son zamanlarda yasal sorunlara takıldı, onlar için de elimizden geleni yapıyoruz. Buluşmayı İzmir’de gerçekleştirmemizin sebebi ise katılımı artırmaktı. Bu noktada İzmir’deki eczacı arkadaşlarımızın da gün içerisinde etkinliğe gelerek; ilgi duydukları konuyla ilgili toplantılara katılmalarını arzuluyoruz” diye konuştu.BÜYÜK BİR AİLEYİZ
Eczacıların büyük bir aile olduğunu kaydeden Başkan Sayılkan, “Bizler büyük bir aile olarak çalışıyoruz. SGK, firmalar, öğrenciler, akademisyenler ile bu tür etkinliklerle de bir araya gelmek bizleri çok memnun ediyor. Umarız katılımcıların hepsi çok faydalı bilgiler edinerek buradan ayrılır. Herkesin buradan giderken kafasında iyi ki gelmişim sözcüğü olsun istiyoruz. Ancak bu şekilde başarılı oluruz” diye konuştu.BİRLİK VURGUSU
Programda bir konuşma yapan Türk Eczacıları Birliği (TEB) Genel sekreteri Eczacı Arman Üney, ise  “Dönüşümü anlamak, değişimi yakalamak, eczacılığın güncel sorunlarına çözüm getirerek meslek örgütlerinin yaptığı her organizasyon çok önemli. Meslektaşların birbirleriyle iletişim kurmaları, odalarıyla bağlantılarını güçlü olmasını önemsiyoruz” ifadesinde bulundu.

Üney, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çok uzun süredir geleceği konuşuyoruz. Ülkemizin ve dünyamızın geleceğini de mesleğimizin geleceği kadar düşünüyoruz. Tarihin öğrettiklerine sırtımızı dönmemeye gayret ediyoruz. Ülkemiz 2014’ten bu yana 7. seçime gidiyor. Demokratik bir örgüt olarak her seçimde ülkemizin geleceği için bütünleşmenin önemini diliyor ve vurguluyoruz. Sağlığa değer katmada toplum sağlığına dönük bir anlayışı hakim kılarak, geleceği kurabiliriz. Önümüze stratejik bir plan koyduk, geniş çaplı ve uzun soluklu Rehber Eczanem de bunlardan birisidir. Ancak bunu ilerletmek için tüm ortak akıl platformlarında düşünmeli ve çalışmalıyız. Hayal edilebilen her şey gerçektir” diye konuştu.

ECZACILIK FAKÜLTELERİ BAŞARILI
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal ise konuşmasında kurumunun eczacılar ile büyük bir uyum içerisinde çalıştığını kaydetti. Eczanelerin SGK’da birinci basamak sağlık kuruluşu olduğuna dikkat çeken Gülcemal, “Eczacılarımız bizim en önemli paydaşlarımızdan birisidir. Biz, il müdürlüğü olarak sıkıntılı süreçleri hep iş birliği halinde aşıyoruz. Talepleri birlikte değerlendiriyor, sorunları birlikte çözüyoruz. Dayanışma içinde bu işi götürdüğü için odaya teşekkürlerimi borç bilirim. Mart ayında Türkiye Eczacılar Birliği ile yeni bir protokol sürecine gireceğiz. Bunun bilgisini de buradan vermiş olalım. İkin gün boyunca burada konuşulan her şeyin mesleğe fayda sağlamasını umuyorum. İl Müdürlüğü olarak bölgemizdeki tüm eczacılarla iletişim halindeyiz ve kolay erişilebilirliğimiz var. Bunları bize iletmeniz halinde sizlere uygun en iyi çözümler için çalışacağız” diye konuştu.

 
Gençler soracak Başkan Uğurlu cevaplayacak
 
İşte ABD'den Türkiye'ye gelen S-400 teklifi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çocuklardan nadir hastalıklar için mavi kurdele
Bayraklı ilçesindeki 100'üncü Yıl İlkokulu'nun öğrencileri, '28 Şubat ...
Doktor acil servisten esinlenerek roman yazdı
Manisalı acil tıp uzmanı doktor, yaklaşık 5 yıldır görev yaptığı servise ...
'Cüceler' engelli statüsüne alındı
KDK'nin halk arasında "Cücelik" olarak bilinen akondroplazili vatandaşların ...
 
Üniversite öğrencilerinden kök hücre ve kan bağışı
İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, kan ...
Yılmadı... Azmetti... 50 yaşında Tıp Fakültesi'ne girdi
İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi 1'inci sınıf öğrencisi Ahmet ...
Üniversite mezunu İzmirli Görkem'in acı kaderi: Ana yüreği yangın yeri
İzmir'de merkezi sinir sistemine etki eden ve sinirde oluşan tümör nedeniyle ...
 
Diyanet İşleri Başkanı'ndan Öykü Arin çağrısı
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Antalya'da hayata tutunması için ilik ...
İzmirli minik Rüya'nın tedavisi için Küba umudu
İzmir'de yaşayan Rüya Ertaş'ın (8) beyninde geçtiğimiz yıl kötü huylu ...
Ödemiş Devlet Hastanesi'nden hatıra ormanı
Ödemiş Devlet Hastanesi çalışan meclisi ve personeli 600 çam fidanlık hatıra ormanı oluşturdu. 
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva