HABERLER>İŞ DÜNYASI
1 Mart 2017 Çarşamba - 15:57

EBSO ve İŞKUR'dan işverenlere istihdam bilgilendirmesi

EBSO ve İŞKUR İzmir İl Müdürlüğü'nün ortak hazırladığı toplantıda konuşan İŞKUR yetkilisi Anıl Tamburacı, işsizlik sorununda en büyük problemin mesleksizlik olduğunu söyledi.

EBSO ve İŞKUR dan işverenlere istihdam bilgilendirmesi

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İzmir İl Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen toplantıda sanayiciye istihdam kolaylıkları anlatıldı. EBSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Endüstri İlişkileri Çalışma Grubu Başkanı Ateş İlyas Demirkalkan'nın başkanlık ettiği toplantıya, İŞKUR İzmir İl Müdürlüğü Aktif İşgücü Hizmetleri Servis Sorumlusu Anıl Tamburacı ile İş ve Meslek Danışmanı Mehmet Tiril konuşmacı olarak katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ateş İlyas Demirkalkan, 2017 yılı için plananan 6 etkinlikten ilkinde istihdam kolaylıklarını ele aldıklarını belirterek, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında değişiklikler, İş Hukuku kapsamında değişiklikler, inşaat sektörüne yönelik iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları, Sınai Mülkiyet Hakları Kanunu, haksız rekabet ile SGK teşvikleri ve idari para cezaları hakkında 5 toplantı daha düzenleyeceklerini söyledi.

EN BÜYÜK PROBLEM

İşkur İzmir İl Müdürlüğü Aktif İşgücü Hizmetleri Servis Sorumlusu Anıl Tamburacı, toplantıda işbaşı eğitimi ve bu eğitimle birlikte işverene sağlanan teşvikleri anlattı. İşsizlikte yapısal sorunlar bir kenara bırakıldığında en büyük problemin mesleksizlik olduğunu belirten Tamburacı, işverenin nitelikli işgücünün temininde sıkıntı yaşadığını aktardı. İşbaşı eğitim programlarını bu sorunu çözmek adına başlattıklarını belirten Tamburacı, "Geçen sene İzmir'de 13 bin katılımcı yararlandı. Bunlar eğitim sürecinde, işi iş başında öğrendiler. Katılımcıların yaklaşık yüzde 60'ı işveren tarafından istihdam edildi" dedi.

ÖĞRENCİLER DE İŞBAŞI EĞİTİME KATILABİLİYOR

Yetişmiş elemanın İŞKUR havuzundan yönlendirilebileceğini ancak işverenlerin, kendi ihtiyaçlarına büyük oranda uyan işçiyi bulamadıklarını belirten Tamburacı, "Verdiğimiz eğitimler staj olarak geçiyor. Özel sektörde faaliyet gösteren, en az 2 çalışanı olan firmalar bize başvurabilir. Katılımcıların ise mutlaka İŞKUR'a kayıtlı ve işsiz olmaları gerekiyor. İşverenin birin veya ikinci derece yakını ve emekliler katılamıyor. Eskiden öğrenciler katılamıyordu ancak yapılan düzenlemeyle artık katılabiliyorlar" dedi.

SGK PRİMİ 42 AY DEVLETTEN

İşbaşı eğitim için başvuran firmaların, mevcut çalışanlarının yüzde 30'u kadar işbaşı eğitim katılımcısı alabildiğine dikkat çeken Tamburacı, eskiden 320 gün olan kurs süresinin artık en fazla 3 ay ile sınırlandığını belirtti. Günlük en az 5 en fazla 8 saat, haftalık ise 45 saati aşmayacak şekilde planlanan eğitimin, öğrenciler için ders programına göre düzenlenebileceğini söyleyen Tamburacı, şu bilgileri verdi:

"Program süresince işverenin mali yükümlülüğü yok. Biz katılımcılara günlük 54 lira kursiyer harçlığı veriyoruz. Genel Sağlık Sigortası ve İş Kazası ve Meslek Hastalığı primlerini biz ödüyoruz. Kurs sonunda mezun olanların yüzde 50'sini program bittikten sonra 3 ay içinde işe alınması kaydıyla istihdam edilmesi halinde, imalat sektöründe 42 ay diğer sektörlerde ise 30 aya kadar sigorta priminin işveren payını ödemiyor. Sonuçta işçi başına 773 liralık teşvik imkanı var."

İş ve Meslek Danışmanı Mehmet Tiril de, esas olarak uygun adaylarla istihdam ihtiyacının karşılanması için çalışan adayıyla işvereni karşı karşıya getirdiklerini, karşılanmayan eleman ihtiyacı için de işbaşı ve mesleki eğitim kursları düzenlediklerini anlattı.

 
Çeşme'de 'ByLock' operasyonu: 3 gözaltı
 
O iddiaya açıklama: Fotoğraftaki Öksüz mü?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
En güzel mobilyalar Fuar İzmir vitrininde!
Türkiye'nin en önemli mobilya markaları, Türkiye'nin en büyük fuar kompleksi ...
Ege'nin lezzetleri Japonya'da sunulacak
Yıllık 60 milyar doların üzerinde gıda ithalatı yapan Japonya'da düzenlenen ...
Başdaş Marketler Aydın'a açılıyor!
İzmir’de farklı ilçelerde 22 yıldır toptan ve perakende satış ve marketçilik ...
 
İTO'nun arkeolojik kazılara desteği tam gaz!
İTO, Agora ve Bayraklı-Tepekule Smyrna ören yerlerindeki arkeolojik kazılara ...
Tarihi davada beraata iş dünyası ne yorum yaptı?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yargılandığı Büyükşehir ...
İŞKUR hizmet noktası Aliağa Ticaret Odası'nda
İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile Aliağa Ticaret Odası ...
 
İzmir'deki Romanlar için istihdam projesi
İzmir'de, Roman vatandaşlara yönelik AB destekli proje kapsamında iş makinesi ...
“İspanya zeytinyağını bizden alıyor, pazara hükmediyor”
Zeytinyağı sektörünün lideri İspanya mutfağında Türk zeytinyağının kullanıldığını ...
Yorgancılar’dan kritik varlık fonu mesajları!
EGE Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) şubat ayı meclis toplantısında konuşan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva