HABERLER>EKONOMİ
28 Ağustos 2017 Pazartesi - 09:55

EBSO'dan eğitim 4.0 çağrısı

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, yaklaşan 2017- 2018 Eğitim – Öğretim yılı öncesinde Eğitim 4.0 altyapısının hazırlanması çağrısında bulundu.

EBSO dan eğitim 4.0 çağrısı

Üst düzey bilişim, robot ve internet teknolojilerini ortak bir kesitte buluşturan Sanayi 4.0’ın, üretim teknolojilerini değiştirirken, işgücünün niteliğini ve meslekleri de değiştirdiğine dikkat çeken Yorgancılar, “Bakınız yapılan araştırmalar yaklaşık yakın zamanda mevcut mesleklerin yüzde 57’sine ihtiyaç olmayacağını, birçoğunun otomasyon ve robotlar aracılığıyla gerçekleştirileceğini söylüyor. Öyle ki havada uçuşan robotlar yani drone’ların bir günde 100 bin fidan dikimi ile çiftçiliğin boyut değiştireceği, yapay zekaların devreye girmesi ile gazetecilik gibi mesleklerin olmayacağı, ameliyatların robotlar ile gerçekleştirileceği, 3D printerlar ile inşaat yapımı gibi beden gücü gerektiren işlerin tamamen robotlara devredileceği bir sürecin içindeyiz” diyerek “Peki Türkiye olarak bu değişen düzene ayak uydurmak için ne yapıyoruz?” sorusuna yanıt aranması gerektiğini belirtti.

Ege Bölgesi Sanayi Odası olarak, uzun zamandır konunun öneminin altını çizerek, “Sanayi 4.0 için önce EĞİTİM 4.0” altyapısının hazırlanması gerektiğini vurguladıklarını kaydeden Yorgancılar, “Özellikle de yazılım sektörünün geleceği şekillendireceği ve bunun için de çocuklarımızın mutlaka KODLAMA eğitimi almasının önemini anlatıyoruz. Bizi mutlu eden bir gelişme oldu ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni eğitim döneminde müfredata Kodlama eğitimini almış olmasından büyük memnuniyet duymaktayız. Evet geç kalmış olabiliriz ama dijital çağda aradaki açığı kapayabilmek için çok daha kapsamlı ve uzun vadeli programlar hazırlamalı, kararlılık içerisinde gençlerimizi değişen dönüşen üretim sisteminin içine dahil edebilmeliyiz” dedi.

 

Demografik fırsat penceremiz

 

Yeni eğitim-öğretim dönemi başlamasına sayılı günler kala orta-lise ve üniversiteye gidecek 24 milyonu aşkın gencimiz bulunduğunu hatırlatan Yorgancılar şöyle devam etti, “Bu sayı şöyle çok kıymetli: Bugün; Hollanda, Belçika, Portekiz, İsveç, Çek Cumhuriyeti, İsviçre, İsrail, Hong Kong, Danimarka, Finlandiya, Norveç, İrlanda, Yunanistan, Romanya gibi birçok önemli ülkenin nüfusu bu sayının altında. O nedenle, “Demografik Fırsat Penceremiz” olarak gördüğümüz, bu hazine değerindeki beyinlere, alın teri ile birlikte akıl terini kullanabilmeyi ve gelecek dünyasında hayatlarını idame ettirebilmelerini sağlamalıyız. Diğer yandan, meslek liseleri için de mutlaka Avrupa’nın başarılı modelleri dikkate alınarak, güncel teknolojiye uygun ders programları, teknolojiyi takip eden öğretmenlerin olması ve 1 yıl fabrika stajını temel alan bir sistem kurgulanmalıdır.  Bu kapsamda; yeni eğitim-öğretim döneminin, dünya gerçekleri dikkate alınarak, verimli bir şekilde geçmesini ümit ediyor ve gençlerimize başarılar diliyorum.  Ulu Önderimizin dediği gibi “Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.”

 
Heyecan başlıyor... İzmir'in kurtuluşu için koşacaklar
 
Plaj Futbolu'nda kupa Selçuk Gençlik'in
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EBSO sanayici, yatırımcı ve İzmirliyi buluşturdu
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO)’ nın, inovasyon ve enerji teması ile gerçekleşen ...
Bu fiyatı görürseniz şok olmayın...
UNESCO'nun gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil ettiği Gaziantep ...
Ege ihracatında yüzler gülüyor: İthalat sollandı!
Türkiye’de ihracatın başladığı yer olan Ege Bölgesi 2017 yılının Ocak ...
 
TMSF'ye devredilen şirketlere ilişkin yeni düzenleme
Yeni KYK ile TMSF'ye devredilen şirketlerle ilişkin düzenleme geldi. OHAL ...
Türk Telekom hisseleriyle ilgili flaş gelişme
Reuters'ın kaynaklara dayandırarak verdiği habere göre, Türk Telekom'dan ...
104 yıllık Türk bankasına talip çıktı!
Marka Yatırım Holding, Türk Ticaret Bankası hisselerini devralmak üzere ...
 
Pamuk tükendi, borsada işlemler durdu
Türkiye'de yerli pamuk stokları tükendi. Fiyatlarının belirlendiği İzmir ...
İzmir Limanı'ndan dünyanın dört bir yanına ulaşacak
Türkiye'nin ilk ihraç ürünlerinden kuru incirin 2017/18 sezonu ilk ihraç ...
Egeli balıkçılar halat çözmek için gün sayıyor
1 Eylül'de "vira bismillah" diyecek olan Egeli balıkçılar, tüm hazırlıklarını ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva