HABERLER>EKONOMİ
20 Kasım 2015 Cuma - 13:31

EBSO Başkanı Yorgancılar'dan G20 notları

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen G20 Liderler Zirvesi’nin sonuç bildirgesinde güçlü ve kapsayıcı bir büyüme ile istihdam ve sürdürülebilirlik vurgusunun yer almasını insanlık adına umut verici bulduğunu belirterek, “KOBİ’lere, kadınların ve gençlerin istihdamına da bildirgede yer verilmiş olması, aslında bizim kendi platformumuz çerçevesinde sürekli ifade etmiş olduğumuz konularımızın böylesi bir Zirvede altının doldurularak ve en iyi 20’nin imzası altında kamuoyu ile paylaşılmış olması da çok kayda değer bir husustur” dedi.

EBSO Başkanı Yorgancılar dan G20 notları

 
Zirve’nin oldukça başarılı geçmiş olmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Yorgancılar, “Bulunduğum toplantılarda ülke olarak gerek organizasyon, gerekse verilen izlenimden dolayı gururlandığımı ifade etmek isterim. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere, Bakanlık yetkililerimiz, TOBB ve TEPAV son bir senedir Zirve için çok ciddi mesai harcadı. 2 gün için dünyanın kilitlendiği Antalya'daki G20 Zirvesi; Türkiye’nin tanıtımı ve markası açısından da son derece önemli idi. Katılımcıların da aynı fikirde olması başarının bir kanıtıdır” diye konuştu.

TERÖR VE MÜLTECİ KONUSUNA ODAKLANILDI
G20’nin bir ekonomik topluluk olmasına rağmen, Antalya Zirvesi’ni diğerlerinden farklı kılan unsurun yaşanan terör olayları ve mülteci konularının gündemin odağına yerleşmesi olduğunu kaydeden Yorgancılar, “Terör sadece Ortadoğu’nun veya Türkiye’nin meselesi olmaktan çıkmıştır. Terör, artık küresel bir sorun haline gelmiştir ve Paris’teki terör tüm ülkeleri teyakkuza, huzursuzluğa, güvensizliğe teslim etmiştir. Türkiye’nin bu coğrafyadaki varlığının ve gücünün önemi bir kez daha görülmüştür. Bu da göstermiştir ki, tüm dünya ülkeleri terör için tek ses olabilmelidir. Çünkü terörün olduğu yerde, ekonomiyi güçlü kılmak ve toplumsal huzuru sağlamak mümkün değildir. Bugünden itibaren sadece Paris değil birçok tehdit altındaki şehir turist kaybına, yani önemli bir gelir kaybına neden olacaktır. Bunlar çok dikkatle değerlendirilmelidir” dedi.

ÖNEMLİ EKONOMİK KARARLAR
Yorgancılar, tüm bunların gölgesinde; G-20 zirvesindeki liderler toplantısında ise Türkiye olarak; ticaretin kolaylaştırma anlaşmasının onaylanması ve yürürlüğe konmasının dile getirildiğini belirterek şunları söyledi , “Küresel finans ve reform gündeminin nihai hale getirilerek onaylanması, bütün bunlardaki düzenlemelerin arasındaki bütünlüğün sağlanması ve vurgulanması, istişare sürelerinin hızlandırılması, G-20'nin şirketlerde hak sahipliği şeffaflığı yüksek prensiplerinin uygulanması, ortak bir uluslararası yatırım prensipleri setinin oluşturulması ve yabancı doğrudan yatırım vergilendirilmesine ilişkin daha şeffaf ve uyum sisteminin genel olarak uygulanması gibi hususlarıifade ettik. Diğer yandan, güçlü ve kapsayıcı bir büyüme ile istihdam ve sürdürülebilirlik vurgusunun Zirve’nin bildirgesine de yansıması, küresel gerçekler içerisinde yaşanan eşitsizliklerin en büyük ekonomiler tarafından ifade edilmesi gelecek adına, insanlık adına umut vericidir. KOBİ’lere, kadınların vegençlerin istihdamına da bildirgede yer verilmiş olması, aslında bizim kendi platformumuz çerçevesinde sürekli ifade etmiş olduğumuz konularımızın böylesi bir Zirvede altının doldurularak ve en iyi 20’nin imzası altında kamuoyu ile paylaşılmış olması da çok kayda değer bir husustur.Güçlü ve kapsayıcı büyüme ile daha fazla ve daha kaliteli istihdam vurgusunun 2016’da Türkiye için de öne çıkacak bir vurgu olacağı inancındayım. Bu bağlamda, 2016 yılında sürdürülebilir ekonomik büyüme politikalarına odaklanılması ve üretim artışını hedefleyen stratejiler geliştirilmesi en büyük beklentimizdir.”
 

 
Pınar Karşıyaka gurbette kayıp!
 
007'nin süper arabası İzmir vitrininde!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
reco 20 Kasım 2015 Cuma 20:37

herseye de atlamayin.G20 ile sanayii odalarinin ne alakasi var canim.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oktay GİLTAŞ'ı anlattı: Genç ve dinamik bir yapıya sahibiz
Ege Bölgesi ve İzmir’in öncü bilgisayar teknoloji şirketlerinden GİLTAŞ, ...
1 Kasım etkisi: Tüketici güveni 19 ayın zirvesinde!
Tüketici güven endeksi Kasım'da yüzde 23 artışla 77,1'e yükselerek Nisan ...
Maliye göktaşlarını satanların peşine düştü
Bingöl Maliye Müdürlüğü ekipleri, göktaşlarının düştüğü merkez Sarıçiçek ...
 
Küçük ve büyükbaşlar Altın Çan için İzmir'de yarışacak!
11-14 Şubat 2016 tarihinde 11. kez kapılarını açacak olan Agroexpo Eurasia ...
'İzmir'in gelini'ne büyük onur!
ABD’de kimsesiz çocuklara ve evsizlere kurumsal yardım yapan Türk iş kadını ...
Suriyelilere ‘balık değil olta verilirken’ izinler durduruldu!
İzmir’in Torbalı İlçesi'nde yılda 8 milyon metre deri imal eden Ege Suni ...
 
Zeytinyağı ihracatında sert düşüş!
Zeytinyağı ihracatı bir önceki sezona göre yüzde 33 azalarak, 66 milyon 251 bin dolar gerçekleşti.
Aliağa’da dev ihalede süre uzatıldı
Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri Santrali özelleştirme ihalesinde son teklif tarihi uzatıldı.
Alsancak Limanı’nda özelleştirme isyanı: Emekçiler rahatsız!
İzmir Alsancak Limanı yeni imar planıyla 2016’da özelleştirilmeye hazırlanıyor. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva