HABERLER>SPOR
19 Aralık 2023 Salı - 08:22

Dünya şampiyonu Eczacıbaşı, yurda döndü

2023 FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası Finali'nde VakıfBank'ı 3-2 yenerek kupanın 3'üncü kez sahibi olan Eczacıbaşı Dynavit, yurda döndü. Türk Hava Yolları’na ait uçakla Çin'in Şanghay kentinden İstanbul’a gelen voleybolcular için İstanbul Havalimanı VIP Terminalinde karşılama töreni düzenlendi.

Dünya şampiyonu Eczacıbaşı, yurda döndü

Eczacıbaşı Spor Kulübü Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Türk voleybolunun dünyanın zirvesinde olduğunu söyleyerek, “İki Türk takımı, Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda final maçını oynadı. Dünyanın tam öbür ucunda bunu yaptılar. O kadar mutluyuz ki. O kadar centilmence bir maç oldu ki. Kızlarımla, hocamızla iftihar ediyorum. Çok güzel bir güven, birlikteliğin işi bu başarı. Türkiye olarak bunu yapabiliyoruz. Eczacıbaşı’nda bunun örneğini gördük. Dünyanın en iyisi olduğumuzu kanıtladık. Türk voleybolu, dünyanın en tepesindedir. Hepimize hayırlı olsun. Türkiye’ye çok güzel bir sonuç getirdik” açıklamasında bulundu.

FERHAT AKBAŞ: ÇIKTIĞIMIZ HER MAÇI VE KUPAYI KAZANMAK İÇİN OYNUYORUZ
Eczacıbaşı Başantrenörü Ferhat Akbaş, gururlandıkları bir tablo olduğunu dile getirerek, “Kazanan taraf biz olduk, çok yakın bir maçtı. Çok muyluyuz kulübümüze ve ülkemize bu dünya şampiyonluğunu getirdiğimiz için. Oyunculara, teknik ekibimize ve yönetim kurulumuza çok teşekkür ediyoruz. Çıktığımız her maçı ve kupayı kazanmak için oynuyoruz. Önümüzde Şampiyonlar Ligi, Türkiye ligi, Türkiye kupası var, kazanmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

“HER ZAMAN ZİRVEDEYİZ”
Voleybolda Türk takımlarının her zaman zirvede yer aldığını kaydeden Ferhat Akbaş, “Hem milli takımda hem de kulüplerde, dünyadaki ve Avrupa’daki bütün finaller Türk takımlarının oluyor. Tüm kulüpler, federasyon bunun için çabalıyor” diye konuştu.

SİMGE AKÖZ: BU KUPAYI ALABİLECEĞİMİZE HEP İNANDIK
Takım kaptanlarından Simge Aköz, 2016 yılından sonra kupayı müzelerine götürdükleri için çok mutlu olduklarını dile getirerek, “İki Türk takımının finalde olması bizleri çok mutlu eden, gururlandıran bir şey. VakıfBank’ı da tebrik ediyoruz. Açıkçası turnuva başlangıcından beri takım olarak çok güzel bir performans ortaya koyduk. Çok güzel bir takım oyunu vardı. Bu da bizi final maçı için biraz hazırlamış oldu. Final maçında geriye düşsek dahi bu inancı hiçbir zaman kaybetmedik. Gerçekten bu kupayı alabileceğimize hep inandık. Çok güzel bir takım oyunu vardı ve geri dönüşü güzel oldu” dedi.

TİJANA BOSKOVİC: İNANCIMIZI KAYBETMEDİK
Mücadelede inançlarını kaybetmediklerini ifade eden kaptan Tijana Boskovic, “2016’dan sonra kupayı evimize getirdiğimiz için çok mutluyuz. Takım olarak iyi bir oyun oynadık, çok gurur duyuyorum. Güzel bir takım oyunu vardı” diye konuştu.

HANDE BALADIN: ÇOK UZUN ZAMANDIR İSTEDİĞİMİZ BİR ŞAMPİYONLUKTU
Milli oyuncu Hande Baladın, emeklerinin karşılığını aldıklarını belirterek, “Çok uzun zamandır istediğimiz bir şampiyonluktu. Takımdaki herkesin emeği çok büyük. Bu emeğin karşılığını aldığımız için çok mutluyuz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında iki Türk takımı final oynadı. VakıfBank’ı da tebrik ediyorum. Kazanan taraf biz olduğumuz için çok mutluyuz” açıklamasında bulundu.

Baladın, turnuvanın rüya takımına seçilememesiyle ilgili gelen bir soruya ise, “Benim için kupa kazanmak daha önemliydi. Her zaman bunun hayalini kurdum. Belki başka turnuvalara nasip olur, kaderim böyle galiba. İlk defa başıma gelmiyor” şeklinde cevap verdi.

NAZ AYDEMİR AKYOL: TURNUVANIN BAŞINDAN SONUNA KADAR BÜYÜYEN BİR EKİPTİK
Takımın tecrübeli isimlerinden Naz Aydemir Akyol ise yaptığı açıklamada, “2023’ü şampiyonlukla kapatmak büyük bir mutluluk. Çok güzel voleybol oynadık. Turnuvanın başından sonuna kadar büyüyen bir ekiptik. Çok hak ettiğimizi düşünüyorum” dedi.

ELİF ŞAHİN: ÇOK HAK ETTİK
Takımın pasörlerinden birisi olan ve aynı zamanda turnuvanın en iyi pasörü seçilen milli oyuncu Elif Şahin ise takımı tebrik ederek, “2016’dan sonra ilk defa bu kupayı alıyoruz. Çok hak ettik. Takımımı tebrik ediyorum. Bu benim büyük turnuvalarda aldığım ilk ödülüm. Çok güzel bir başarıyla geldiği için benim için unutulmaz olacak” diye konuştu.

IRINA VORONKOVA: DAHA ÇOK ALTIN MADALYA ALACAĞIZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM
Takımın tecrübeli isimlerinden Irina Voronkova, kazandıkları altın madalyanın başlangıç olduğunu vurgulayarak, “Buraya geldiğimiz için çok mutluyuz. Bu daha başlangıç diyebilirim. 7 senelik özlemi bitirdik. İnşallah devam edeceğiz. Daha çok altın madalya alacağız diye düşünüyorum. Çok iyi bir takımız. Türkiye her zaman arkamızda oldu, bunu orada çok iyi hissettik. Takıma, kulübe, herkese çok teşekkür ederim. İnşallah böyle devam ederiz” ifadelerini kullandı.(DHA)
 

 
Resmi Gazete'de yayımlandı... Zorunlu olacak!
 
Yılın son faiz kararı perşembe günü açıklanacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hastaneye kaldırılmıştı... Açıklama geldi!
Sabah saatlerinde yüksek ateş şikayeti bulunan Galatasaray Başkanı Dursun ...
Galatasaray'ın Avrupa'daki rakibi belli oldu
UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray'ın play-off turundaki rakibi ...
Sakin Mekân Agora ile kadınlar birlikte üretiyor
Dünyanın ilk Cittaslow Metropol pilot kenti İzmir’in “Sakin Mahalle” programındaki ...
 
Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu eşleşmeleri belli oldu
UEFA Şampiyonlar Llgi Son 16 Turu kura çekimi İsviçre'nin Nyon kentindeki ...
Karşıyaka'nın hedefi 3 puan
TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup'ta Karşıyaka, çarşamba günü devrenin son sınavında ...
Pınar Karşıyaka'ya nefes aldıran destek!
Basketbol Süper Ligi ve Şampiyonlar Ligi'nde zirve yarışı veren İzmir ...
 
Altay'da zorunlu değişim
1'inci Lig'de çarşamba günü deplasmanda Adanaspor'la karşılaşacak Altay'ın ...
Göz-Göz kapalı gişe!
1'inci Lig'de Süper Lig yolunda çarşamba günü evinde lider Eyüpspor'la ...
Altınordu'nun konuğu Karacabey
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta son 2 maçından 1'er puanla ayrılarak galibiyet ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva