HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Nisan 2013 Çarşamba - 11:21

Dünya çocukları İzmir’de buluşacak: Rengarenk hafta

Gaziemir ve Karşıyaka’da 23 Nisan haftasonu boyunca düzenlenecek programlar açıkladı. Dünya çocukları, İzmir’in çocukları ve İzmirlilerle çok renkli bir hafta geçirecek.

Dünya çocukları İzmir’de buluşacak: Rengarenk hafta

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği’nin 16’ıncısı için hazırlar tamamlandı. Bu yıl 19-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek programa dünyanın birçok yerinden çocuklar katılacak. Bu yıl Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Litvanya, Makedonya, Romanya ve Rusya ile Türkiye’den Aydın, Samsun ve onur konuğu il olarak Afyonkarahisar’dan çocuklar şenliklere katılacak.

- Karşıyaka çocuklarla şenlenecek...
 
Sadece, 1999 Marmara depremi ve 2003 yılındaki Irak Savaşı nedeniyle programda aksama olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, bu yılki şenliğin daha coşkulu olacağını söyledi. Şenliği üç yıldır şarkısı, logosu ve maskotu ile marka haline getirmeye çalıştıklarını ifade eden Şenol, “Şenliğimizin sloganını önce ‘Yurtta barış, dünyada barış’, önceki yıl da ‘Çevre ve sağlık’, geçen yıl ‘Bilinçli çocuk, mutlu gelecek” temalarını kullandık. Bu yılki şenliğin teması ise, eğitim ve sağlık olarak belirlendi. Eğitim bizim için çok önemli. Belediye olarak eğitime önem veriyoruz. Çünkü eğitimli ve sağlıklı insanların yaşadığı kentlerin çok daha hızlı geliştiğine inanıyoruz. Şenliğe bugüne kadar 23 ayrı ülkeden 5 bin 500’e yakın konuk çocuk katıldı. Şenliğin şarkısı, logosu ve maskotu da bulunuyor ” dedi.

 
GAZİEMİR GÜCÜNÜ GÖSTERDİ
Şenlik boyunca, eğitim ve sağlıkla ilgili konuları gündeme getirecek etkinliklerle farkındalık yaratmayı da amaçladıklarını vurgulayan Başkan Şenol, ‘Gazigem Eğitim Sokağı’ ile ‘Sağlık Sokağı’ adı altında stantlar oluşturacağını belirtti. Üç yıldır “Gücünü göster Gaziemir” sloganıyla başlatılan kampanyaya ilçe esnaf ve sanayicisinin şenliğe sponsor olup büyük destek verdiğini de anlatan Başkan Şenol, “Bu kampanya ile esnafı, sanayicisi, işadamı, kısacası yaşamını bu kentte kazanan herkesi, ‘görkemli ve dünyaya örnek’ bir şenlik yaratmaya çağırdık. Çok büyük bir katılım oldu ve herkes az ya da çok demeden gücü ölçüsünde maddi ve manevi destek verdi. Tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Gaziemir gücünü gösterdi. Har zaman olduğu gibi dünyaya örnek bir etkinlik yapacağız” diye konuştu.

Başkan Şenol, projenin fikir babası olan geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Belediye Meclis Üyesi Fevzi Çağlı’yı da rahmetle andığını ifade etti.

 
ÜNLÜLER GEÇİDİ
16. Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği’nde bu yıl da adeta ünlüler geçidi yaşanacak. Murat Boz, Fettah Can, Kolpa, Gülşen, Model, Aslı Zen, Grup Fondip, Çalar Saat ve DJ Burak Yeter’in sahne alacağı şenlikte, Ustaya Saygı Gecesi isimli etkinlikte Cem Karaca, unutulmaz şarkılarıyla anılacak.

Ali Poyrazoğlu’nun ‘Asi Kuş’ isimli oyunu sahnelenecek. Onur Konuğu il olan Afyonkarasihar’la ilgili ‘kültür gecesi’ gerçekleştirilecek. Şenliğe, Azerbaycan, Kırgızistan, Bulgaristan, Makedonya, Çek Cumhuriyeti, Türkmenistan, Gürcistan, Moldova, Rusya, Ukrayna, Macaristan, Yugoslavya, Romanya, Bosna Hersek, KKTC, Polonya, Slovakya, Litvanya, Tataristan, Kuzey Osetya, Yunanistan, Hindistan ve Almanya ülkelerinden çocuklar katılacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Suriyeli mülteci çocuklar Çeşme turu yaptı
Suriyeli 134 mülteci çocuk, turizm cenneti Çeşme’yi gezdi. Doyasıya eğlenen ...
Aziz Başkan’la ‘Teke Tek’: İzmir hakkında her şey...
Başkan Kocaoğlu, Teke Tek programında Fatih Altaylı’nın konuğu oldu ve ...
Güzelbahçeli balıkçılara müjde: Barınak yenileniyor
Güzelbahçe'deki 1. Balıkçı Barınağı'nın çehresi değişiyor. Güzelbahçeliler ...
 
Dünya şampiyonlarına 'tatlı' kutlama
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Dünya Eğitim Olimpiyatları’nda ...
Genç delikanlılar Nostalji Turnuvası’nda
Çiğli Belediyesi tarafından, büyük ilgi gören Geleneksel Nostalji Futbol ...
Başkan Tatı’ya 'Srebrenitsa' teşekkürü
Karadağ Parlamento Başkan Yardımcısı Suljo Mustafiç, Buca’da Srebenitsa’da ...
 
Başkan Sındır 4 yılını anlattı: Adalet vurgusu
Dört yıllık görev süresini değerlendirdiği toplantıda konuşan Bornova ...
Karşıyaka köy enstitülerini unutmadı
Karşıyaka Belediyesi, Köy Enstitülerinin kuruluşunun 73. Yıl dönümü nedeniyle ...
Çeşme'nin milyarlık yatırımı 7 yıldır Başkent kapısında!
Bakanlıklardan bir türlü gelmeyen planlar yüzünden Çeşme’ye yatırım yapacakların ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva