HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Nisan 2013 Çarşamba - 09:50

Aziz Başkan’la ‘Teke Tek’: İzmir hakkında her şey...

Başkan Kocaoğlu, Teke Tek programında Fatih Altaylı’nın konuğu oldu ve İzmir’e yapılan eleştirilere yanıt verdi. Kocaoğlu kent gündemi üzerine de önemli açıklamalarda bulundu.

Aziz Başkan’la ‘Teke Tek’: İzmir hakkında her şey...

İZMİR – Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek programında kent ve kente yapılan hizmetler üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sohbetin ekseninde son dönemde İzmir’e yapılan eleştiriler vardı. Başkan Aziz Kocaoğlu, kentin ‘faşist’ diye anılmasına, barış sürecinde ‘yaramaz çocuk’ olarak gösterilmesine yanıt verdi.

İzmir'in hoşgörü, sevgi ve barış kenti olduğunu belirten Kocaoğlu, "Faşist dedikleri kentte Kürtçe Hamlet oynadı" diye konuştu.
 
BAŞKAN KOCAOĞLU’NUN AÇIKLAMALARINDAN ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR
 
İZMİR'İ BİLEN BÖYLE SÖZÜ ETMEZ
İzmir Anadolu'dan farklı bir yer. Ben Tokat Erbaa'lıyım. 40 kusur sene İzmir'de yaşıyorum. Bir yazarımız kalktı 'İzmir faşisttir' dedi. İzmir'i bilen birisinin bu sözü etmesi mümkün değil. Bu lafı söylemek hiçbir şey bilmemek anlamına gelir. İzmir, Osmanlı İmparatorluğu'nun Selanik'le beraber dünyaya açılan kapısı. Bu kentte 515 yıldır İspanya'dan gelen Musevi yurttaşlar yaşıyor. Levantenler 300-350 yıldır yaşıyor. Avrupa'dan gelen Boşnak, Arnavut, Makedon ve Pomaklar var.
 
BDP'YE SALDIRI TAHRİK SONUCUYDU
Her bölgeden insanımız var. Kürt, Çerkez, Laz var. Kavgasız ve gürültüsüz yaşıyoruz. İzmir'de getto yok. Kimseyi ötekileştirmiyoruz. İzmir'de yaşayan Musevi, Kürt, Laz, Çerkez, Abaza, Tatar hiçbirisi kalkıp 'Ben burada dışlanıyorum' diye bir derdi yok. Biz kimsenin etnik yapısını falan bilmeyiz. Bilmeye de gerek yok zaten. O Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. BDP konvoyuna yapılan saldırı falan değil, tahrik sonucu ortaya çıkan bir şeydir. Eğer İzmir'in sağduyusu olmasaydı bu olaylar büyürdü.
 
İZMİR MERKEZDEN PAYINI ALAMADI
İzmir 80'den sonra merkezi hükümetlerden kendisine düşen payı almadı, alamadı. İzmir'i büyütenler, fabrika kuranlar, ticaret yapanların ikinci jenerasyonunda bir rehavet oldu. Genel bir durağanlığa girdi. Kenti kalkındırabilmeniz için belli planları yapmanız lazım. Hizmet, turizm sektöründe büyüyecekse otel, iş merkezi, hastane yapılacaksa onlara arazi planlamanız gerekir. Şimdi İzmir hızlı bir şekilde toparlandı ve büyüyor. O ölü toprağını üzerinden attı. İzmir'i ötekileştirmeye çalışan bir yapı olduğu gerçek. İzmir hoşgörünün kenti…
 
KENTTE KÜRTÇE HAMLET OYNATILDI
Faşist dedikleri İzmir'de Kürtçe Hamlet oynandı. Biz 2005 yılı Eylül'ünden itibaren konuk kent uygulamasına geçtik. Mardin, Uşak, Çorum, Karabük, Gaziantep, Çanakkale gibi kentlerimiz fuarda kendilerini tanıttı. Kültürler kaynaştıkça barış oluyor. Biz insanlar birbiriyle tanışacak, kaynaşacak ve değerlerini paylaşacak ki, ülkeye gerçek anlamda barış gelsin istiyoruz.



KENT GÜNDEMİ ÜZERİNE KRİTİK SORULARA ÇARPICI YANITLAR 

ŞAŞIRTAN SORU: AK PARTİ’YE GEÇER Mİ?
“AK Parti’ye geçme ihtimalim neden olsun? Ben siyasete bir yerde başladım. Bir yerde bitireceğim. Siyaseti yapmak, benim için profesyonel meslek değildir. Benim profesyonel işim var. Geçici olarak buraya geldim, gideceğim. İş yerinde oturabileceğim 5- 6 koltuk var birine otururum”
 
BÜYÜKŞEHİR DAVASI HAKKINDA…
“Neden 397 yıl istediklerini bir bilsem! İddianameye okuduk, bir şey yok. Zaten hepsi bilir kişi raporlarıyla bir noktaya geldi. Ama arkadaşlarımız yok yere hapis yattı. Hiçbir korkum çekincem yok. Hiçbirsey yapmadım, arkadaşlarım da yapmadı. Bizim belediyemizde yapılan inceleme hiçbir kurumda yapılmadı. Bunca suçlamanın içinden yüzümüzün akıyla çıktık. Niye korkacağız? Benim yaptığım bir hata varsa korkarım. Rüşvet almadıysam, birini zenginleştirmediysem, ihaleye fesat karıştırmadıysam neden korkayım”
 
İKİ BAKANIN İZMİR ADAYLIĞI
“Buyursunlar gelsinler. Her seçim riskli ve çekişmelidir. Ama biz kendi penceremizden baktığımızda İzmir’de CHP’nin iddiasını en az 2009 seçimlerinde olduğu kadar sürdürdüğüne inanıyorum”
 
METRO NEDEN BİTMİYOR?
“Göreve geldiğimde 11 kilometre raylı sistem devraldım. Aliağa- Menderes İZBAN Hattı ile 96,5 kilmetreye çıkardım. Bunu 30 kilometre dha Torbalı’ya uzatıyoruz..3 istasyon kaldı. Zeminden dolayı problem yaşadık. Eli kulağında bitiriyoruz. 3,5 km metro kaldı. 2014’te İzmir’in raylı sistemi 11 kilometreden 130 kilometreye çıkacak. Hatay Caddesi’nde esnafın zararı söz konusu değil. İstediğim zaman gidip konuşuyorum. Zaman zaman provokasyon oluyor. Hatay caddesinde oylarımız arttı”
 
KÖRFEZ’DE YÜZÜLEBİLECEK Mİ?
“Körfez şu anda da yüzülebilir durumda, kirlilik yok. Biz sürekli izliyoruz. Bilimi masaya koymadan yüzülebilir körfez sloganından bahedilebilir mi? Arızalar hariç, körfeze bir damla kirlilik akmıyor. Sürekli sisteme bakım yapıyoruz. TCDD yanaşma kanalını derinleştirecek, biz de Kuş Cenneti’nin olduğu bölgede sirkülasyon kanalı açacağız. ÇED raporu çıkınca 2- 3 yılda olur”
 
BELEDİYE BAŞKANLARI İLE SORUNUM YOK!
“Benim 30 belediye başkanım var. Hiçbirisiyle aramda en ufak problem yok. Hiçbiriyle sürtüşmem olmadı olmazda. İzmir’de hangi partiliye sorarsanız sorun İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarafsız olduğunu, herkese eşit davrandığını söyler”
 
BASMANE ÇUKURU
“5 bin dönüm yeri planladık orada şimdi binalar yükseliyor. Basmane kördüğüm olmuş bir konu, en yakın zamanda çözeceğiz”
 
MAVİŞEHİR SU BASKINLARI
“Orada sel falan yok. Bir damla yağmadı. bizde med cezir 50 cm olur. Hem Mavişehiri hem de Alsancak Kordon’u yağmur yağmadığı bir gün denizin kabarması ile su bastı Her tarafından gelince sistem ne yapacak”
 
BAYDEMİR’İN ‘ÇEŞME’DEN ADAYLIK İSTEĞİ’
“Niye olmasın? Gelir adaylık koyar. Hepimiz aday oluyoruz. Seçerlerse başkan oluyoruz. Seçmezlerde evimize gidiyoruz”

İŞTE PROGRAMIN TAMAMI

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
partizan 17 Nisan 2013 Çarşamba 20:36

CHP GÖRÜNÜMLÜ AKP Yİ ELEŞTİREMEYEN AZİZ BAŞKAN FATİH ALTAYLIYA ANDERSONDAN MASALLAR ANLATMIŞ..CHP GELECEK SEÇİMLERDE YENİ BECERİKLİ ADAY GÖSTERMESİNİ İZMİRLİLER BEKLİYOR...

Yorumu oyla      24      12  
Balçovalı 17 Nisan 2013 Çarşamba 19:51

Sayın başkan akşam konuştuklarını izmir dışındaki kişilere yutturur ama izmirde yaşayanlara yutturamaz..

Yorumu oyla      25      17  
hazır soru:) 17 Nisan 2013 Çarşamba 18:44

KLASİK ALTAYLI PROGRAMI SORULAR HAZIR CEVAPLAR ZATEN HAZIR....

Yorumu oyla      19      10  
İZMİRLİ 17 Nisan 2013 Çarşamba 18:25

aziz başkan izmirde midyecilerle kemeraltında işportayla barışı sağladı ki birtane operasyon yapmıyor zabıtasıyla !

Yorumu oyla      28      11  
esnaf 17 Nisan 2013 Çarşamba 18:20

hatay esnafıyla istediğim zaman gidip konuşuyorum demiş çok dürüst başkan!! bu durumdan hatay esnafının neden haberi yok? il olan hatay'dan mı bahsediyor acaba?

Yorumu oyla      29      10  
MAĞDUR 17 Nisan 2013 Çarşamba 17:14

SAYIN ALTAYLI 650 KİŞİNİN GELECEĞİ HAYATI SİZİN İÇİN ÖNEMSİZMİ NEDEN BİZLERDEN BAHSETMEDİNİZ MAĞDURUZ...SESLENİYORUZ AMA DUYMUYORMUSUNUZ YOKSA DUYMAMAZLIKTANMI GELİYORSUNUZ....GAZETECİ KİMİĞİNİZİ ORTAYA KOYSAYDINIZ KEŞKE....

Yorumu oyla      32      8  
çalışan 17 Nisan 2013 Çarşamba 16:50

önceden hazırlanan soru cevap şeklinde yapılan bir program malesef. 650 izelmancı ile ilgili atılan yüzlerce mailden hiçbiri neden okunmadı .bmc ninki okundu.başkanım çözüm yoksa malesef başkanlık hayal olur..aday kim olursa olsun.

Yorumu oyla      32      11  
İZELMANCILAR.... 17 Nisan 2013 Çarşamba 16:42

BİZLER HEP DESDEK VERDİK...BİZ HEP VARDIK....ŞİMDİ NE OLDU KURTLAR SOFRASINDA KALDIK...SEÇİMLERDE YANINIZDA YER ALDIK OMUZLARIMIZDA BAŞKANIMIZI MAKAMINA TAŞIDIK SILOGANIMIZ İZMİR AZİZDİR AZİZ KALACAK OLDU...MAHKEMELAERDE BİZ VARDIK,ADLİYELERE BİZ KOŞTUK VE YİNE SLOGANIMIZ İZMİR AZİZDİR AZİZ KALACAKTI...BU KADAR KOLAYMI EMEKÇİYİ HARCAMAK TAZMİNATLARINI VERİRİZ DEMEK....BİZDE ARTIK AZİZ İSTİFA DERİZ HER YERDE YEDİĞİMİZ İÇTİĞİMİZ BURNUMUZDAN GELDİ....YAZIK ÇOK YAZIK....

Yorumu oyla      29      9  
eshot chp 17 Nisan 2013 Çarşamba 15:31

sayın başkan neden bu eshot şoförlerinin maaş ve sosyal hak eksikliğini düzeltmiyor izmirden vazmı geçtiler acaba

Yorumu oyla      26      15  
izmir 17 Nisan 2013 Çarşamba 13:30

körfezde yüzülebilirmiş!!!önce kendisi yüzsün lütfen.kordondan denize girsin dürüst başkan.ya da belediyede çalışan yeğenlerinden birini soksun o temiz körfeze.bu nasıl bir açıklamadır?

Yorumu oyla      40      25  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçeli balıkçılara müjde: Barınak yenileniyor
Güzelbahçe'deki 1. Balıkçı Barınağı'nın çehresi değişiyor. Güzelbahçeliler ...
Dünya şampiyonlarına 'tatlı' kutlama
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Dünya Eğitim Olimpiyatları’nda ...
Genç delikanlılar Nostalji Turnuvası’nda
Çiğli Belediyesi tarafından, büyük ilgi gören Geleneksel Nostalji Futbol ...
 
Başkan Tatı’ya 'Srebrenitsa' teşekkürü
Karadağ Parlamento Başkan Yardımcısı Suljo Mustafiç, Buca’da Srebenitsa’da ...
Başkan Sındır 4 yılını anlattı: Adalet vurgusu
Dört yıllık görev süresini değerlendirdiği toplantıda konuşan Bornova ...
Karşıyaka köy enstitülerini unutmadı
Karşıyaka Belediyesi, Köy Enstitülerinin kuruluşunun 73. Yıl dönümü nedeniyle ...
 
Çeşme'nin milyarlık yatırımı 7 yıldır Başkent kapısında!
Bakanlıklardan bir türlü gelmeyen planlar yüzünden Çeşme’ye yatırım yapacakların ...
Kemalpaşa'da trap heyecanı
Kemalpaşa Belediyesi ve Kemalpaşa Avcılar ve Atıcılar Derneği tarafından, ...
Buca Belediyesi önü stadyum gibi!
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın talimatı ile Bucalı taraftarlar Göztepe ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva