HABERLER>EKONOMİ
27 Temmuz 2016 Çarşamba - 06:32

DTO Başkanı’ndan Konak Belediyesi’ne liman salvosu!

Temmuz ayı meclis oturumunda konuşan Başkan Öztürk, Konak Belediyesi’nin ‘İzmir Kruvaziyer Liman Planı’na yapılan itiraz nedeniyle sert sözlerle eleştirdi.

DTO Başkanı’ndan Konak Belediyesi’ne liman salvosu!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından hazırlanan İzmir Alsancak Limanı’nın yeni imar planları hakkındaki tartışmalar sürüyor. 

Planlar askından inerken geçen bir aylık sürede ‘İzmir Yük Limanı’ imar planına herhangi bir itiraz gelmedi. ‘İzmir Kruvaziyer Limanı planına’ ise Konak Belediyesi tarafından itiraz edildi. 

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Temmuz ayı meclis oturumunda da Alsancak Limanı’nın özelleştirilmesi ve Konak Belediyesi tarafından yapılan itiraz gündem oldu.

Oturumda konuşan DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, sözlerine 15 Temmuz akşamı gerçekleşen darbe girişimini lanetleyerek başladı. Demokrasi sınavından birlik içinde çıkıldığını dile getiren Öztürk, önümüzdeki süreçte Türkiye’nin kalkınması için bu birliğin devam etmesi gerektiğini ifade etti.

BÜYÜKŞEHİR İTİRAZI ÇEKTİ
Başkan Öztürk konuşmasında Özelleştirme İdare Başkanlığı tarafından hazırlanan İzmir Alsancak Limanı’nın yeni imar planlarında Konak Belediyesi’nin itirazına isyan etti.

İlk çıkarılan imar planlarında İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak belediyesi ve STK’lardan yapılan itirazların ÖİB tarafından incelenerek yeniden revize edilmişti. 

Öztürk, yeniden çıkan planlara Büyükşehir’den itiraz gelmezken, İzmir Kruvaziyer Limanı bölümü için Konak Belediyesi’nden itiraz gelmesine ateş püskürdü.



BİRİ BUNU BANA AÇIKLASIN! 
Öztürk, “Biz neyi bekliyoruz anlamıyorum. Biz neden kendi kendimize sıkıntılar yaratıyoruz?  İzmir senelerdir Körfez ÇED’ini bekledi. Uzun uğraşlardan sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Başbakan Binali Yıldırım’ın sıkı takibi sonucu sonunda çıktı. Daha neden birbirimizle kavgalıyız bunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Biri bana bunu çıksın açıklasın” diye konuştu.

TRAFİK SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İTİRAZ DEĞİL BELEDİYE 
Öztürk, Konak Belediyesi’nin itiraza başta Sait Altınordu Meydanı’ndaki trafik sorununu gerekçe gösterdiğini ifade ederek, “Askıya itirazlar geldi bunu alıyorum. Özelleştirme itirazlara karşı cevap verdi, düzeltmelerde bulundu. Bunun artık son bulmuş olduğunu düşünüyorken yolcu limanına itiraz edildi. Trafik problemi gerekçe gösteriliyor. Bu trafik zaten var. Kaç senedir bunu yaşıyoruz? Bunun çözümü itiraz değil... Konak Belediyesi’nin mevduatlarla ilgili itirazı için belediyeyi suçlamıyorum. Ama belediyelerin yapabileceği bir konu varsa bunlar yapılabilmeli” diye konuştu. 

DAHA NEYİ PAYLAŞAMIYORUZ?
Öztürk sözlerine şöyle devam etti: Benim bildiğim tek şey senelerdir uğraşıyoruz. Bu noktaya gelinmesini anlayamıyorum. Biz bu sorunun çözülmesini istiyor muyuz istemiyor mumuyuz? Bu sadece İzmir’in değil Türkiye’nin problemidir. Bu liman için çalışmalar yapıldı.  Eğer biz bu limanı istiyorsak, biz daha çok denizin kullanıldığı temiz bir körfez istiyorsak daha neyi paylaşamıyoruz…  

İTİRAZDA NELER VAR?
Konak Belediyesi’nin ikinci itirazında Sait Altınordu Meydanı trafik sorunu ile beraber İzmir Kruvaziyer Limanı bölümünde otel ve ticari birimlerin yapılaşması limandan daha fazla olması, turizm alanı olarak ayrılan kısım, toplam inşaat alanının yüzde 56.72'sını  (34 bin metrekare) kaplaması, 30.50 metrelik bina yüksekliği, Tarihi Sit Alanı içindeki alan, Koruma Amaçlı  imar Planı niteliğine göre  düzenlenmemesi, 1/5000 ölçekli ve 1/1000 ölçekli Salhane Arkası  ve Salhane Bölgesi Uygulama imar Planları ile  bütünsellik içinde olmaması gibi maddeler yer aldı.

 
Özel Harekat'ı bombalayan Yarbay o geceyi anlattı!
 
'Suikast timi' teslim olup olmamayı tartışmış!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
27 Temmuz 2016 Çarşamba 11:14

sait Altınordu meydanı ve tekel fabrikası trafik alanı zaten yer altına alınması ile ilgili büyükşehirin projesi var.alan yaya alanı olarak planlandı.limandan çıkışlar zaten viyadükle sağlanıyor.trafiği çözmek yerine projeye itiraz iş yapmak istememektir. sit alanı ile ilgili de,pasaport-gümrük arası izmirin tarihi rıhtımı olarak kalan tek alan, madem sit diyorsunuz buraya "modern" bina yaptırmayında görelim.

Yorumu oyla      11      5  
m.y. 27 Temmuz 2016 Çarşamba 11:04

konak belediyesi yetkililieri bir barcelonayı gidip görsünler.rambladan denize çıktığınızda karşınızda denizin ortasında koskoca bir AVM .var yanında da yat limanı.yılda 5 milyon turist ziyaret ediyor.barcelona olcaz diye bir yerinizi yırtıyorsunuz ya..

Yorumu oyla      11      5  
Vatandaş 27 Temmuz 2016 Çarşamba 10:17

Oldun iş yapmasın yan gelip yatsınlar ama chp kazansın köy kalalım önemli değil hdp oy istedinler onlar hdp ye verdin biz chp ye veririz ama chp kazansın izmirde sema hdp li biliyoruz akp gösterse 1 milyon kişi yürürüz biliyorum oldun şimdi chp de bizde olunca problem yok ama akp de olunca problem

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 27 Temmuz 2016 Çarşamba 10:04

Kocaoğlu yerel seçimlerde "uyumlu" çalışmak için tartan yerine sema pektaşı seçti, şimdi bu itirazı gözönüne alırsak, büyükşehirle konak belediyesinin "uyum" içnde olduğunu söyleyebilirmiyiz.trafik olmasın diye şimdi kruvaziyer turizminden vaz mı geçeceğiz konak belediyesi?

Yorumu oyla      11      5  
mhk 27 Temmuz 2016 Çarşamba 09:43

konak belediyesi konak ilçesine ne yaptı 2 senede birisi bunu acıklayabilir mi ? Hiç birsey yaptıgı yok sadece itiraz etmekten baska.

Yorumu oyla      11      5  
İZMİR'Lİ 27 Temmuz 2016 Çarşamba 07:40

Konak belediyesi olarak,zorla alınanan ÇED raporundan sonra bu projeye itiraz etmek nasıl ifade edilir bilemiyorum.Eğer sorun trafik yoğunluğu ise bende şunu söylerim.Kardeşim sen yıllardır şehir merkezine(bu bölgeye)araçlar için 1 tane bile daldı-çıktı yapmadıysan,alternatif yol oluşturmadıysan o zaman suçlu yine sensin.Projeye itiraz edeceğine trafiği rahatlatacak alt geçit yap.Siz Nasrettin Hoca fıkrasındaki gibi önce başındaki saksıyı kıracağınıza boğayı kesenlerden olmayın lütfen..

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir iş dünyasından FETÖ operasyonlarına tam destek!
EGİAD Başkanı Kaya, “FETÖ yapılanmasının ve benzer örgütlerin canlanmamak ...
İran’dan Türkiye’ye seyahat yasağı yanıtı
İran Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye tur düzenlemesine ilişkin tur operatörlerine ...
Türk Telekom'da 3 üst düzey yönetici gözaltında
Darbe girişimi soruşturması kapsamında Türk Telekom'dan üst düzey 3 yönetici gözaltına alındı.
 
Çetinkaya: Enflasyonda tüm önlemleri alacağız
Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya, "Merkez Bankası olarak piyasa derinliği ...
Darbe girişimi sonrasında konut alımına yeni önlem!
Darbe girişimi ile ekonominin sekteye uğramaması için Emlak Konut devreye ...
İzmir'in yeni kruvaziyer limanına Konak Belediyesi'nden itiraz!
İzmir Alsancak Limanı’nın yeni imar planları, askıdan indi. Bir aylık ...
 
Bank Asya müşterileri için önemli açıklama
Faaliyet izni kaldırılan Bank Asya müşterilerle ilgili önemli açıklama ...
Küçükbay Grubu’ndan darbe girişimine sert tepki!
Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, 15 Temmuz darbe girişimine yönelik ...
EBSO’da gündem darbe: Yorgancılar’dan ‘OHAL’ yorumu, Gök’ten ‘kan’ çağrısı!
Temmuz ayı oturumunda darbe girişiminin etkileri masaya yatırıldı. Başkan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva