HABERLER>EKONOMİ
27 Aralık 2016 Salı - 19:03

DTO Başkanı Kalkavan'dan 'Lady Tuna' çıkışı!

DTO İzmir Şubesi, yılın son meclisinde DTO Başkanı Metin Kalkavan’ı ağırladı. Çeşme’deki Lady Tuna kazasının ardından yakıt sızıntısına karşı acil müdahalenin olmamasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Kalkavan ise, “İzmir’de ekip her zaman hazır olmalıdır” dedi.

DTO Başkanı Kalkavan dan  Lady Tuna  çıkışı!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ -  İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Aralık ayı meclis toplantısı, DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Meclis oturumunda geçtiğimiz ay Türkiye Yelken Federasyonu Başkanlığı’na seçilen Özlem Akdurak, göreve gelişinin ardından toplantıda konuştu.  Yeni yönetimde DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk’ün yer almasına teşekkür eden Akdurak,” Türkiye Yelken Federasyonu ve DTO denizci bir nesil yetiştirmek için kol kola girdi” ifadesini kullandı.

YELKEN’DE DURUM İÇLER ACISI
Türkiye genelinde yelkencilik faaliyetinin sorunlarını dile getiren Akdurak, maliyeti yüksek olan spor dalına resmi prosedürlerin ağır olmasının kulüplerin gelişmesinde etkili olduğunu söyledi. Akdurak, “5 bin tane lisanslı sporcumuzla bütün Anadolu’ya yaygın bir faaliyeti göremiyoruz. Böyle bir yaygınlık olmayınca başarı sadece belli illerinde kalıyor. Kıyı illerimiz yeteri kadar faydalanamıyorlar. Türkiye genelinde kulüpler mali açıdan çok zayıf durumdalar. Türkiye’de zengin sporu olarak bilinen  yelkende durum içler acısı. Anadolu’nun çocuklarını denizle buluşturmamız için kaynağa ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

ÖZTÜRK’TEN LADY TUNA’YA GÜVEN MESAJI
Akdurak’ın Türkiye Yelken Federasyonu tarafından Şubat ayında gerçekleştirilecek olan bir yelken yarışmasının Çeşme’de gerçekleştirilecek olması nedeniyle Lady Tuna’nın yakıt sızıntısı endişesini aktarması üzerin meclis gündeminde konuşmasını gerçekleştiren İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, güven mesajı verdi.

Öztürk, öncelikli olarak kazada can kaybının yaşanmamasının büyük şans olduğunu söyledi.  Lady Tuna’nın karaya oturması ve yakıt sızıntısı hakkında bilgi kirliliğinin olduğunu söyledi. Öztürk, “Şubat ayında Çeşme’de  uluslararası bir yarışma gerçekleşecek. Çok garip bir şey oldu.  Merak etmeyin, yarışmaya kadar bence temizlenecek” şeklinde konuştu.

BİLGİ KİRLİLİĞİ
Kazanın pilotaj hatası nedeniyle gerçekleştiğine yönelik iddialara yanıt veren DTO Başkanı Yusuf Öztürk, “Kazayla ilgili kamuoyunda bilgi kirlilikleri var. Bu kaza, cana zarar gelmesin diye gerçekleşti.  8 gündür bizler oradayız. Yapılanların hepsi sisteme göre yazılı kurallara göre yapıldı. Orada 3 tane balıkçı teknesine vurmadığı için kaza oldu” ifadelerini kullandı.

TURİZM MERKEZİNDE İMKAN YOK
Yaşananlarla ilgili bilgi veren Öztürk, ”Şu an Çeşme’de temizlik devam ediyor. 125 kişi aynı anda çalışıyor. Denizdeki temizlik devam ediyor. Gönül, böyle bir şey olsun istemezdi ama oldu. Orada asıl sorun,  zamanında oradaki atığı temizlemeye yarayacak barch gemisinin bulunamamasından dolayı bu sorun oldu. Maalesef İzmir’de böyle bir şey yoktu. Olanlar da ticari faaliyetlerinden dolayı burada yoktu. Biz bu gemiyi İstanbul’dan getirmek zorunda kaldık.  Böyle bir turizm merkezinde bu imkanların olması lazım. Turizm çalıştayının yapıldığı günlerde bunları konuşmak çok üzücü” diye konuştu.

2017 FIRTINALI GEÇECEK
Öztürk’ün ardından kürsüye gelen DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan sözlerine 2017 yılı için İzmirli denizcileri uyararak başladı. Kalkavan, “2017 yılında çok zor bir yıl geçireceğiz. Ne kadar az hasarla geçirirsek o kadar iyi. Çok fırtınalı bir yıl geliyor. Bunun temel nedeni terör. İnsanlar sokağa çıkmıyor. Turizm faaliyetleri azalıyor. Bu olay hepsini zincirleme etkiliyor. Ekonomik olaylarla bir şekilde başa çıkacağız. Bu ülke 7 yılda bir ekonomik kriz yaşadı. Her krizden güçlenerek çıktı” diye konuştu.

İZMİR’DE ACİL MÜDAHALE EKİPLERİ HEP HAZIR OLMALI
Lady Tuna kazasında acil müdahalenin gerçekleşmemesinin büyük eksiklik olduğunu söyleyen Kalkavan, “İzmir gibi denizcilik yapan bir şehirde acil müdahale sistemi nasıl olmaz?  Böyle bir şey yok… Barch gemisinin bulunmaması kabul edilemez.  Valilik olarak zorunlu kılarım, gemi gelir buraya.  Barch firmasına söylerseniz gelmez. Ama zorunlu kılmanız lazım. O gemi temizlenmek zorundadır. Böyle kazaları bekleyen kaza olsun da para kazanalım diyen kesimler vardır. Burada önemli olan kazaya asıl müdahaledir.  İzmir’de her zaman yarın kaza olacakmış gibi müdahale ekipleri hazır olmak zorunda. Bu çok zor bir şey değil” şeklinde konuştu.  

İZMİR’İ HAREKETE GEÇİRMEK KANAAT ÖNDERLERİNİN ELİNDE
İzmir’in denizcilikte potansiyelinin yüksek olduğunu ifade eden Kalkavan, “İzmir bu kadar büyük bir liman kenti. İzmir’in potansiyeli büyük.  İzmir’i harekete geçirmek İzmir’i yöneten kanaat önderlerine düşüyor. Kim inandıysa o başarılı oluyor” diye konuştu. 

 
İzmir’de yürekleri dağlayan kaza: 6 yaşındaki Nehir…
 
"Koalisyon güçleri verdikleri sözü tutmuyor"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tire'deki enerji projesinin planları askıda
Dünyanın en büyük finans yönetimi ve danışmanlık şirketi Merrill Lynch’in ...
Ege sanayi devinden 70 milyon euroluk yeni fabrika!
Ege’nin beyaz eşya ve teknoloji devi Vestel, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde ...
Demirtaş: Turizm sektörü desteklenmeli
Egeli turizmciler, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem ...
 
Çeşme için korkutan açıklama: Buzdağının görünen yüzü!
‘Lady Tuna’nın karaya oturması sonrası kıyıları yakıta boğmasıyla yaşanan ...
2017 yılı MTV fiyatları belli oldu
Araç sahipleri 2017 motorlu taşıtlar vergisinin ne olacağını merak ediyordu. ...
EBSO’dan ‘tağşiş’ faturası: Hangi firma/ne kadar ceza aldı?
Ege Bölgesi Sanayi Odası, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ağustos ...
 
Bakan'dan asgari ücret açıklaması: Bin 300 lira...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, taşeron işçilerin ...
EBSO’ya müjde: Yeni hizmet binası için proje!
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde (İAOSB) yapılması planlanan ...
Ve Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli açıldı
Kış aylarında sürücülerin zor anlar yaşamasına neden olan Ilgaz Dağı'na ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva