HABERLER>EGE
27 Mayıs 2015 Çarşamba - 15:51

Dolandırılan şehit madenci eşi yürekleri dağladı: O parayla...

Manisa'nın maden faciası ile sarsılan Soma İlçesi'nde, özel bir banka şubesine yatırdığı toplam 206 bin liralık yardım parası banka memuru tarafından dolandırılan şehit madenci eşi Meryem Gül, "O parayla ev alıp, oğlumun sünnetini yaptıracaktım" dedi. Kaymakam Bahattin Atçı ise konuyla ilgili soruşturmanın 3 aydır sürdüğünü, bazı ailelerin mağdur olduğunu belirtip, bankanın faiziyle zararlarını karşılayacağını söyledi.

Dolandırılan şehit madenci eşi yürekleri dağladı: O parayla...

Geçen yıl 13 Mayıs'ta Soma'da yaşanan ve 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciada eşi Ali Gül'ü kaybeden Meryem Gül'e ait olan, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nda (AFAD) toplanan yardım paralarını yatırdığı hesabı, bir banka çalışanınca boşaltıldı. İki çocuğuyla hayata tutunmaya çalışırken bir yandan da eşinden kalan borçları ödemenin derdine düşen Meryem Gül, 2 defada aldığı 176 bin lira ve eşiyle birlikte ev almak için biriktirdikleri ve özel sigortadan aldıkları 30 bin lirayı üzerine ekleyerek Soma'daki bir bankaya götürdü. Eniştesiyle birlikte parayı açtıkları hesaba yatırdı.
 
Soma'da bir bankada madenci yakınlarının hesaplarının boşaltıldığını duyan Gül, soluğu parasını yatırdığı özel banka şubesinde aldı. Banka görevlilerince hesabına bakıldığında onun da hesabının boşaldığı ortaya çıktı. Bankadaki yetkililer paranın kendisine iade edileceğini, konunun araştırılacağını, biraz beklemesini söyledi. Ancak üzerinden yaklaşık 2 ay gibi bir zamanın geçmesine rağman hala paradan ses çıkmayınca bu kez Soma Kaymakamlığı'ndan yardım istedi. Kaymakamlık, Gül'ün şikayet dilekçesini Cumhuriyet Savcılığı'na yönlendirdi.
 
http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_05/2015_05_27/caf6b0c62c9d8499c6a13188662c7391.jpg

Çaresizlik içinde olduğunu belirten Meryem Gül, "Eşimin 30 bin lira sigorta parası vardı. Özel bir bankanın Soma Şubesi'ne yatırmıştım. AFAD'da toplanan yardım paralarını alıp, eşimin sigorta parasını yatırdığım banka hesabında birleştirdim. O paralarla ev alacaktım, çocuklarım 7 yaşındaki Rümeysa ve 6 yaşındaki oğlu Mustafa Can'ın eğitim masraflarını karşılayacaktım. Kayınpederim üç katlı binası var. Onun son katında çocuklarımla yaşıyorum. Ölen eşiminden gelenin dışında başka da gelirim yok. Eşim 13 yıllık maden işçisiydi" dedi.
 
AĞUSTOSTA OĞLUNUN SÜNNETİNİ YAPACAKTI
Yardım paralarıyla oğlunun sünnetini yaptırmaya hazırlandığını anlatan Gül, "Ağustos ayına gün bile belirlemiştim. Ancak, aldığım aylıktan başka elimde para kalmadı. Onu da gündelik giderlerimize bile yetiremiyorum, ne yapacağım bilmiyorum. Paramı alabilirsem oğlumun sünnetini yapacağım" diye konuştu.
 
"BANKA MEMURUNA GÜVENENLER MAĞDUR OLMUŞ"
Soma Kaymakamı Bahattin Atçı da "Bankada konuyla ilgili 3 aydır soruşturma devam ediyor. Bazı ailelerimiz mağdur olmuş ama bu mağduriyetler banka tarafından giderilecek. Savcılık olaya el koymuş durumda. Adli soruşturma sürüyor. Şu an banka müfettişlerinden rapor bekleniyor. Banka görevlisinin yakalama kararı da çıktı, aranıyor. Yakalandığı yerde tutuklanacak. Banka raporu daha netleşmediği için toplam parayla ve kaç mağdur olduğuyla ilgili bilgi yok. Madenci ailesi dışında mağdur olan başka vatandaşlarında olduğu bilgisi var ama telaşa gerek yok. Bu mağduriyet banka tarafından giderilecek faizleriyle birlikte geri ödenecek. Banka görevlisi, kendisini tanıyan itimat eden kişileri mağdur etmiş. Bankanın genel müdürlüğünden gelen müfettiş banka görevlisinin bütün bilgilerine el koymuş. Rapor hazırlanıyor. Hazırlanan rapor neticesinde hem zararlar karşılanacak hem de adli soruşturma devam edecek. Banka görevlisinin bankayla ilişkisi kesilmiş durumda. Banka görevlisinin öğretmen olan eşinin Güneydoğu'ya tayini çıktığı bilgisini aldım. Muhtemelen o taraflara gitmiş olabilir. Araması çıktığı için kolluk güçleri onu gördükleri yerde adli makamların kararını yerine getirecekler. Bu durum, bir müşterinin yanlış bir işlemi tespit etmesiyle ve yetkililere yanlış bir işlem olduğunu söylemesiyle ortaya çıkmış. Ve müfettişlerin de olaya müdahil olmasıyla olay boyut kazanıyor. Bu durum birkaç senedir devam eden bir olaymış. Banka müşterileri banka görevlisine güvendikleri için konunun arkasını aramamışlar. Belli sınırlı sayıdaki müşterilerinin hesaplarına yapılan bir durummuş" dedi.(dha)
 

 
Aliağa temiz bir deniz için el ele
 
Harun Erdanay basketbolun yeni patronu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Didim'de gerçeği aratmayan tatbikat!
Aydın'ın Didim İlçesi'nde görevli itfaiye erleri, 15 gün boyunca süren ...
Minibüs arıza yapınca yakayı ele verdiler!
Bodrum'da, arızalan bir minibüsü kontrol eden polis, organizatör olduğu ...
Bodrum’da dans festivali heyecanı
Muğla’nın Bodrum İlçesi'nde 16'ncısı bu yıl düzenlenen Uluslararası Dans ...
 
Afyon’da feci kaza: Baba öldü eşi ve kızı…
Afyonkarahisar'ın Çay İlçesi'nde şarampole devrilen otomobilde 34 yaşındaki ...
Uşak'ta kaçak sigara operasyonu
Uşak'ta, polisin durdurduğu gübre yüklü kamyonda gümrük kaçağı olduğu ...
TIR'ın çarptığı traktördeki çift hayatını kaybetti
Banaz’da TIR'ın yola kontrolsüz çıktığı iddia edilen traktörle çarpışmasıyla ...
 
Semt pazarında dehşet: 1 ölü, 3 yaralı
Kütahya'ın Emet ilçesinde 43 yaşındaki Mustafa Ö, tabancayla dehşet saçtı. ...
Tarihi topları boyayan müze müdürü görevden alındı
Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürü Emel Özkan’ın görevden alınarak ...
Din Bir-Sen'den camide vurgun iddialarına yanıt
Demokratik Sendikalar Konfederasyonu'na (DESK) bağlı Özerk Diyanet Vafık ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva