HABERLER>EKONOMİ
10 Aralık 2020 Perşembe - 14:43

DİSK'ten 'yarım yamalak tedbir' çıkışı... Okullar kapalı, çocuklara kim bakacak?

Ana sınıfı ve ana okullarının faaliyetlerine ara vermesi sebebiyle çalışan ebevynlerin zorluk çektiğini belirten DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, pandemi başlangıcında alınan; 0-6 yaş çocuklarla ilgili eğer her iki ebeveyn kamu kurum ve kuruluşunda çalışıyorsa birine çocuklarına bakmakla yükümlülüğü olması kararının yeniden uygulamaya geçmesini talep ettiklerini belirtti. Sarı, “Okullar kapandı ama çocuklara kim bakacak? Kısmi de olsa hükümet tedbirler almaktadır ama alınan tedbirler yarım yamalak olmaktadır” dedi.

DİSK ten  yarım yamalak tedbir  çıkışı... Okullar kapalı, çocuklara kim bakacak?

İzmir Valiliği tarafından yapılan yeni kısıtlama ve tedbirler genelgesinde ‘Anasınıfı ve anaokullarının faaliyetlerine ara verilmesi’ kararı yayınlanmıştı. Bu karar üzerine 0-6 yaş aralığında çocuğu bulunan ve çalışan anne-babalar mağduriyet yaşamaya başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ise konuya ilişkinin kendi bünyesinde çalışan ve 0-6 yaş grubunda çocuğu olan ebeveynlerin idari izinli sayılması yönünde karar alırken diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların mağduriyeti devam etmekte…

“ALINAN TEDBİRLER YARIM YAMALAK”
Menduha Ceylan’ın haberine göre
kamu kurum ve kuruluşlarının İzmir Büyükşehir Belediyesi gibi konuya ilişkin keskin bir cevap vermesi gerektiğini söyleyen Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, şu açıklamalarda bulundu:

“Pandemi koşullarında fabrikalarda, sokaklarda yan yana çalıştırılan işçiler varken; bir yandan da pandeminin getirmiş olduğu zorluklardan kaynaklı kısmi de olsa hükümet tedbirler almaktadır ama alınan tedbirler yarım yamalak olmaktadır. Ebeveynler olarak çocuklarımızın okullarında yüz yüze eğitimden uzaktan eğitime geçişi ile aynı zamanda 0-6 yaş grubunun eğitim aldığı anaokullarının kapanmasından kaynaklı olarak ebeveynlerin çalışmak zorunda kalması doğal olarak bir mağduriyet yaratmaktadır. Bugün çeşitli kurumlar kendi ek önleyici tedbirlerini alırken hala sağlık bakanlığından ya da bakanlar kurulundan bu konuyla ilgili bir açıklama yok. Okullar kapalı ama çocuklara kim bakacak? Oysa pandemi ilk başladığında 0-6 yaş çocuklarla ilgili eğer her iki ebeveyn kamu kurum ve kuruluşunda çalışıyorsa birine çocuklarına bakmakla yükümlü olması gerektiği kararı verilmişti. Aynı uygulamanın bir an önce başlatılarak toplumda zorda kalan ebeveynlerin mağduriyetinin giderilmesini Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu olarak talep ediyoruz.”

‘ÇARKLAR DÖNSÜN, İŞÇİLER ÖLSÜN’ MANTIĞINDALAR!
Ekonomi çarklarını döndüren sistemin içerisinde çalışan işçilerin zor durumda olduğunu ve son iki ayda 279 çalışanın pandemi sebebiyle hayatını kaybettiğini vurgulayan Memiş, “Her taraf patlamış durumda. Sadece fabrikalarda da değil, temel ihtiyaçlarımızı karşıladığımız insanların hiç önemsemediği dağıtım yapan kargocular, kuryeler, PTT çalışanları, büyük market zincirlerinde çalışanlar hiçbir ara vermeden 9 aydır pandemiye karşı dimdik ayakta kaldılar. Pandeminin getirmiş tüm olumsuzlukları yaşıyorlar. Doğal olarak hem fabrikalarda hem temel ihtiyaçlarımızı karşıladığımız yerlerde çalışan arkadaşlarımız pandemiyle yüz yüze bırakılarak, ‘Çarklar dönsün, işçiler ölsün’ mantığıyla bırakıldı. Bu sebepten dolayı birçok arkadaşımız hayatını kaybetmiştir. Karantinada kalan arkadaşlarımız olduğunu bilmekteyiz. Sağlıkçılarla birlikte son iki ayda 279 çalışan hayatını kaybetti” diye konuştu.

 
AK Parti'den eski milletvekili Arslan'a ceza!
 
Altınordu Teknik Direktörü Eroğlu 1 puanı önemsedi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Tarihi devrimlerde öncü ülke konumunda olmalıyız'
Türkiye 4. Sanayi Devrimi Merkezi açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan merkezin ...
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Mutlu günler’in mutsuz sektörü!
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Mutlu günler’in mutsuz sektörü!
Enflasyonla mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Önümüzdeki dönemde sürdürülebilir ...
 
Bergama halısı literatüre girdi!
Öz İplik İş Sendikası, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle Anadolu halıları ...
Balon balığı kuyruğu teslimatı başladı
Antalya'da, her balon balığı kuyruğu için 5 lira ödenmesine ilişkin uygulama ...
DİSK’ten çağrı: Asgari ücret vergiden muaf olsun!
DİSK Ege Bölge Temsilciliği, asgari ücretinden vergiden muaf tutulması ...
 
Apple'ın yeni kulaklığının fiyatı belli oldu!
ABD merkezli teknoloji şirketi Apple 'AirPods Max' kulaklığının tanıtımını gerçekleştirdi.
İzmir’deki yat limanı ihalesi için erteleme kararı
İzmir Yenifoça’da yapılması planlanan yat limanının ihale tarihi için ...
Kısıtlama günleri marketlerde alkol satışı yasak!
Sokak kısıtlaması uygulanan hafta sonlarında, marketlerde alkol satışı yapılmayacak.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva