HABERLER>EKONOMİ
1 Şubat 2016 Pazartesi - 12:53

Demirtaş'tan İtalya'ya kruvaziyer çıkarması!

İtalya'da Costa Crociere Yönetim Kurulu Başkanı Neil Palomba ile görüşen İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, kruvaziyer seferlerinin 2016 sezonu içerisinde yeniden başlaması için fikir alışverişinde bulundu.

Demirtaş tan İtalya ya kruvaziyer çıkarması!

İZMİR - İtalya’da Costa Crociere’nin Yönetim Kurulu Başkanı Neil Palomba ile bir araya gelen İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “Türkiye’ye gelme konusunda bazı endişeleriniz olabilir ama bugünler geçecek. Panik yapmayın, Ege’den uzaklaşmayın, esnek bir program uygulayarak, uygun ortam görürseniz 2016 yılında İzmir’e tekrar gelmeye başlayın” dedi. Palomba ise 2016 yılında Türkiye seferlerini iptal ettiklerini belirtirken, 2017’de ise tekrar Ege ve Doğu Akdeniz’e gelebileceklerini söyledi.

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Meclis Başkanı Rebii Akdurak ve Turizm Müdürü Mine Güneş Kaya, İtalya'nın Genova Kentinde, Costa Crociere şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Neil Palomba, Güzergâh Planlama & Deniz ve Hava Gelir Planlama Başkan Yardımcısı Mario Zanetti, Güzergâh Planlama & Deniz ve Hava Gelir Planlama Yöneticisi Federico Bartoli ile İzmir ve Türkiye’ye yapılan seferleri görüşmek üzere bir araya geldi. Görüşmede, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Costa Şirketinin endişelerini anladıklarını belirterek, “Haklı endişeleriniz olabilir ama bugünler geçecek. Biz zaten bugünü değil yarını görüşmek için geldik” dedi.  Türkiye’nin içeride yaşanan terör olaylarına ve etrafındaki çatışmalarla geçen 2015  yılında sadece yüzde 1.6 oranında turist kaybettiğine dikkat çeken Demirtaş, “Bunun nedeni de Rusya ile yaşanan olaylardı. Türkiye hala dünyanın en büyük 6. turizm destinasyonu. Türkiye’nin bu potansiyelini değerlendirin. Bugünler mutlaka geçecek. Panik yapmayın, Ege’den uzaklaşmayın, esnek bir program uygulayarak, uygun ortam görürseniz 2016 yılında İzmir’e tekrar gelmeye başlayın. Sadece biz değil izmir den çıkışınızda sizin geminizle tura çıkanlarda sizi bekliyor” dedi.

İTO Meclis Başkanı Rebii Akdurak da aynı zamanda Türk – İtalyan Ticaret Odası Başkanı olduğunu hatırlatarak, iki ülke arasında çok güçlü ekonomik işbirlikleri ve ortaklıklar olduğunu söyledi. Akdurak, İzmir için güvenlik açısından bir endişeleri olmaması gerektiğini, İzmir’in en güvenli liman olduğunu söyledi.

2017’DE GERİ DÖNERİZ
Costa Crociere Yönetim Kurulu Başkanı Neil Palomba ise İzmir’in kendileri için önemli bir destinasyon olduğunu, İzmir’e yıllardır bu kadar yoğun sefer yapmalarında İzmir Ticaret Odası’nın çok büyük katkıları olduğunu söyledi. Palomba, 2016 yılı için Türkiye ve Doğu Akdeniz ‘i riskli gördüklerini ve bu nedenle seferlerini iptal ettiklerini belirterek, “Bu iptaller yüzünden THY ile yaptığımız anlaşmalardaki cezaları dahi ödemeyi göze aldık” dedi. Bu sene İzmir’e sadece bir seferleri olduğunu belirten Palomba, bu durumun sadece 2016 için geçerli olduğunu, 2017 yılında ise Ege ve Doğu Akdeniz’e tekrar geri döneceklerini, bu bölgeyi, İzmir’i tamamen bırakmalarının söz konusu olmadığını ifade etti. Demirtaş ve Polomba, Mart ayında ABD Miami’de düzenlenecek olan Kruvaziyer Fuarı’nda tekrar biraraya gelerek, durumu yeniden gözden geçirme konusunda sözleşti. Görüşmenin sonunda Demirtaş ve Akdurak, Polomba’ya üzerinde Piri Reis’in haritasından desenler bulunan cam bir vazo hediye etti.

 
Seferihisar’da elde kalan araziler 2 katına satışta!
 
Beşiktaş o İzmirli çocuğu arıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
JEWEX İzmir büyüleyecek: Özel fiyatlar!
Mücevher tutkunlarının en yeni koleksiyonları yakından incelediği JEWEX ...
AVM'lerde tasarruf sağlayacak projeye AB desteği
Yaşar Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ...
EGİKAD'tan İzmir'in projeleri için işbirliği çağrısı
Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, ...
 
Bank Asya'dan büyük zarar!
Bank Asya'nın 2015 üçüncü çeyrek zararı 110.5 milyon TL oldu. Böylece ...
Tunçağ’dan A’dan Z’ye fuar raporu: İzmir’in bir limanı daha oldu!
İZFAŞ Genel Müdür Yardımcısı, IF Wedding arifesinde kentte fuarcılığın ...
Altının gramı 107 liraya çıktı!
Altının gram fiyatı, haftanın ilk işlem gününde 107 liranın üzerine çıktı.
 
EPDK’dan İzmir'e ceza yağdı!
Enerji Piyasası Denetleme Kurulu İzmir’de faaliyet gösteren 9 akaryakıt ...
Demirtaş’tan İzmir için aktarım merkezi atağı
İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'in havayolu aktarım ...
ÖİB Urla’daki dev araziyi satıyor!
Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Urla’da bulunan maliye hazinesine ait ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva