HABERLER>EKONOMİ
31 Ocak 2013 Perşembe - 09:53

Demirtaş’dan ‘Demirel’ çıkışı: Ben hiç gitmedim-burdayım!

İzmir Ticaret Odası (İTO) Ocak ayı meclis toplantısında 21 yıldır Oda başkanlığı yaptığına ilişkin yapılan eleştirileri cevaplayan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "Demirel bile altı defa gitti yedi defa geldi ama ben hiç gitmedim buradayım” diye konuştu.

Demirtaş’dan ‘Demirel’ çıkışı: Ben hiç gitmedim-burdayım!

EGEDESONSÖZ- İzmir Ticaret Odası (İTO) Ocak ayı meclis toplantısında 21 yıldır Oda başkanlığı yaptığına ilişkin yapılan eleştirileri cevaplayan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "Demirel bile altı defa gitti yedi defa geldi ama ben hiç gitmedim buradayım” diye konuştu.

- Demirtaş'tan 'Yargıtay' açıklaması: Temyize ret!

Bakanlar Kurulu tarafından ertelenen seçimlerle ilgili konuşan Demirtaş, “Bakanlar Kurulu tarafından oda ve borsaların seçimi için ikinci bir uzatma daha yapıldı. Seçimler 4 Şubat yerine Mayıs ya da Haziran aylarında yapılacak. Ertelemeyi tartışmanın faydası yok bugüne bakalım. Biraz daha yorulacağız biraz daha çalışacağız. ‘Temsil belgeleri ne olacak’ diyenlere de bunlara yanıt verme durumunda değiliz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) gelecek talimat ne olursa sizlere ileteceğiz” dedi.

Meclis üyelerinin Demirtaş’ın 21 yıldır görev yaptığını ve artık bırakması gerektiği yönündeki eleştirilere de cevap veren Demirtaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i örnek göstererek cevap verdi. Demirtaş, “Deneyim sözkonusu. Aziz Kocaoğlu ikinci dönem yaptı mı, üçüncü dönem de destek verecek misiniz? Kaç olacak 15 yıl. EXPO projesine ilk önce 2000’de aday olduk gerçekleşmedi 2015’e yine aday olduk. 1985 yılında ben yeni meclis üyesiydim üniversitenin kurulmasını konuşuyorduk ama 2005 yılında kurduk. Bir şeyler yapmaya çalışırsanız bu süreler yetmiyor. Bu projeler zaman alıyor. Takdir tabi ki meslektaşlarındır. Deneyim ve katkısının olacağını kabul etmek gerekiyor. Demirel bile altı defa gitti yedi defa geldi ama ben hiç gitmedim buradayım” diye konuştu.
 
ÇALIŞMALARI ODA DIŞINDA SÜRDÜRÜRÜM
Demirtaş, kendisini kolundan tutup kürsüden indirmeye çalıştığını öne süren Salih Özçiftçi’ye, “Ben seçim zamanları buraya gelmem. Çalışmalarımı oda dışında yürütürüm. Başka kişilere karşı haksız bir işin yapılmasını istemem. O toplantıda konuşma yapmam istemedim. Israr edilince geldim. Salih Bey kendisi konuğu iterek konuşmak istedi” dedi.
Özçiftçi’nin 21 yıldır ne yaptınız ve Ekonomi Üniversitesi’ne yönelik sözlerine Demirtaş,“Bizler hizmet kuruluşlarıyız. Bizler üyelerimize verdiğimiz hizmetleri bir yere yazdıramayız. İTO bu kentte yalnız değil başka odalar da var. Diğer odalara bakarsanız İTO’nun nerede olduğunu belki malzeme yapabilirsiniz. Ayrıca Ekonomi Üniversitesi olarak kıskançlığımız yok. Biz öncü olmanın mutluluğunu taşıyoruz. Üniversitelerimizin güçlü olması bizi sevindirir. Güzelbahçe’de 185 dönümü rezerv alanı olarak aldık. Şu anda bizim alanımız bize yetiyor” diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı Yeni İmar Yönetmeliği’ni inceleyerek, 27 sayfalık kapsamlı raporla görüşlerini aktardıklarını belirten Demirtaş, görüşlerinin Büyükşehir Belediyesi bürokratlarınca ütopik bulunduğunu söyledi. Demirtaş, şöyle devam etti:
“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile toplantı yaptık. Yönetmelik hazırlıkları kapsamında Oda’nın önerileri dikkate alınmadı. Biz bunlar sadeleşsin istedik.İmar Planlarına sadık kalınması şartıyla kitle büyüklüklerinin mimari müellifice belirlenmesini talep ettik. Üstelik yeni yönetmelik bürokrasiyi de azaltmıyor. Yönetmelik sektörün sorunları çözmekten çok sektörü kilitledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bir an önce önlem almasının şart olduğunu düşünüyoruz. Özellikle kentsel dönüşüm sürecinde olan bir İzmir için yönetmelik bir engel oluşturmamalı, aksine sektörün önünü açmalı.”
 
AFRİKA YOLCUSU
Seçimlerin ertelenmesi ile ajandayı boşalttıklarını anlatan Demirtaş, Moskova, Berlin, Göteborg Turizm Fuarları’na katılacaklarını ve Miami Kruvaziyer Fuarı’nda stant açacaklarını belirtti. En az 10-15 Afrika ülkesine gitmeyi hedeflediğini dile getiren Demirtaş, bunun için aşılarını bile olduğunu, Şubat ayında Afrika yollarına düşeceklerini söyledi.

 
ÖZÇİFTÇİ'DEN ELEŞTİRİ
İTO Meclis Üyesi Salih Özçiftçi, İTO’da yapılan sektörle ilgili bir toplantıda konuşma yapmak için kürsüye çıktığında Demirtaş’ın kolundan tutup kendisini aşağıya indirmeye çalıştığını, tepkiler üzerine konuşmasını yapabildiğini söyledi. Özçiftçi, Demirtaş’a yönelik eleştirilerini şöyle dile getirdi: “127 yıllık odanın 21 yıllık başkanı beni konuşturmamak için beni kolumdan tutup kürsüden çekti. Salonun tepkisi üzerine konuşabildim. Tepkisinin nedene ‘bu bir seçim çalışması olabilirmiş’. Başkan’ın konuşmasında ‘kimsenin kalbini kırmayalım’ demesi beni şaşırttı. 21 yılık bir oda başkanına bu hareketi yaptırtan hangi ruh hali? Bu oda sizin malınız değil. Bu binalar, kullandığınız araba üyelerin. Yaptığınız görev bir kamu görevi. Bu dünya Sultan Süleyman’a kalmadı, size hiç kalmaz. Ben komitem adına özür bekliyorum. Seçim nedeniyle biz üye listelerini bekledik ama alamadık oysa Ekrem Bey’le çalışanların hepsinin elinde liste vardı, üyelerin adresleri vardı. Oda’nın her üyeye eşit mesafede olması lazım. Oda’nın bu yılki bütçesi 41 milyon lira. 21 yılda ortalama 40 milyon lira olsa toplamı 850 milyon lira eder. Bu oda bu parayla ne yaptı? ‘Ekonomi Üniversitesi’ni kurdum’ diyor ama dönemin vakıf üniversiteleri gelişti, hepsinin kampusu var. Biz dar alanda kaldık. Çünkü Güzelbahçe’de arazi alıp oraya imar almaya çalıştınız. Bu odanın parası varsa üyenin yararına kullanması lazım. Bağışlardan kruvaziyere aktarılan parayı çıkarın hep medyatik işler. 21 yıldır hep sizi basına çıkaracak işler yapıldı. Bu odanın akçeli işlerden kurtulması lazım. Tek adam yönetiminin bitmesi lazım.”

Metal Kapı ve Pencere Grubu Meclis Üyesi Tacettin Bayır, “ 21 yıl önce baba olduğumda Demirtaş oda başkanıydı. Torun sahibi oldum Ekrem Bey hala oda başkanı. 30 yıllık siyasetçi olarak adımı, risk edecek bir seçime koymazdım. Seçimi kaybedeceğim milyonda bir ihtimal bile olsa geçmiş 20 yıla laf edilmemesi adına genç bir arkadaşa yol verirdim. Demirtaş’ın benim yetiştirdiğim sektör temsilcilerinden destek isteyerek, ‘Bu adamın muhalefetinden beni kurtarın’ demesine üzüldüm. Geçen meclis toplantısından sonra seçim çalışmalarına başlandığını söyleyen İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, ancak seçimlerin 3 ay ertelendiğini belirtti. Özpoyraz, gerek iptalin gerekse de olacak seçimlerin İzmir’e yararlı olmasını dilediklerini dile getirdi. Bu ay 50’nci meclis toplantısında hiç devamsızlık yapmayarak katılan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Akın Kazançoğlu, üyeler Ahmet Dönmezler, İzzet Avcı, Yaşar Baş ve Erol Eroğlu’na teşekkür etti.
 
DEMİRTAŞ'TAN TEŞEKKÜR
Gündemin 3 maddesinde İZTO yönetiminin ibra edilmesi için oylama oy çokluğu ile kabul edildi. Bazı meclis üyeleri yönetimin ibra edilmemesi için oy kullandı. Yönetim kurulunun ibra edilmesi konusunda Demirtaş, yönetim kurulunun ibra edilmesi yönünde oy kullanan üyelere teşekkür etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege İhracatçıları Birliği’nin gurur günü
Ege Hazır giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, 2012 yılında 3 milyon ...
İmzalar atıldı: TOBB’dan İzmir’e eğitim yatırımı
İzmir’de sanayicinin ara eleman ihtiyacını karşılayacak endüstri meslek ...
Bakan Şahin: Dünyanın bize borcu var
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak dış dünyadan ...
 
Vergi Dairesi’nde sürpriz gelişme: Acar istifa etti
İzmir Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Gürhan Acar, aldığı bir kararla görevinden ...
Demirtaş’tan Yargıtay açıklaması: Dava yok temyize ret!
İTO Başkanı avukatları aracılığıyla yazılı bir açıklama yaparak Yargıtay’ın, ...
DTO’da sürpriz açıklama: Çokdeğer seçimlerde yok!
Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Meclis Başkanı Özden Çokdeğer, ...
 
Sendika başkanlarından Aslan'a aktif siyaset önerisi
Sendika başkanları, kentsel dönüşüm ile İzmir’i yeniden planlama çalışmalarında ...
Türk turiste bir şok da Yunan adalarından!
Hırvatistan’dan sonara Yunan Adaları turları vize kapsamına giriyor. 2005’ten ...
‘Birinci ağızdan’ açıklama: Doğalgaza zam gelecek mi?
Enerji Bakanı Yıldız, Şubat ayında doğalgaza zam yapılmayacağını açıkladı.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva