HABERLER>POLİTİKA
21 Ocak 2017 Cumartesi - 13:03

Delican’dan ‘referandum’ mesajları: Cumhurun forsu milletin meclisiyle birleşiyor!

Anayasa değişikliğinin TBMM’de kabul edilmesinin ardından referandum hazırlıkları başladı. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, “Cumhurun forsu milletin meclisi ile birleşecek. Türkiye muasır medeniyetler seviyesine ulaşacak” dedi.

Delican’dan ‘referandum’ mesajları: Cumhurun forsu milletin meclisiyle birleşiyor!

EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanlığı sistemini yenileyen Anayasa değişikliğinin TBMM’den geçmesinin ardından referandum çalışmaları başladı. 

Mecliste kabul edilen maddeler yoğun tartışmaların ardından netleşirken sahada yapılacak faaliyetler de netleşiyor.

AK Parti ve MHP’nin “Evet” diyeceği, CHP ve HDP’nin ise “Hayır” diyeceği referandum sürecinde siyasi partiler çalışmaların merkezinde olacak. Parti teşkilatları bu kapsamda sürekli sahada halkla bir araya gelecek.

2010 yılında gerçekleştirilen referandumda yüzde 63 “hayır”, yüzde 36 oranında  “evet” oyunun çıktığı İzmir’de de çalışmaların startı verildi.

AK Parti Genel Başkanı Başbakan Binali Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletvekili olarak meclise gittiği İzmir, sürecin en önemli illerinden birisi olacak. Bu kapsamda hazırlıkların başladığı İzmir’de “evet” diyenler ile “hayır” diyenler büyük bir yarışa girecek. 

HAZIRIZ
Değişikliklerin TBMM onayından geçmesinden sonra değerlendirme yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, tüm teşkilatın büyük bir heyecan içinde süreci beklediğini söyledi.  Delican, “Cumhurun forsu, milletin meclisiyle birleşiyor.  Ne yazık ki geçen süreçte Cumhurbaşkanlığı’nı bazı kesimler algı yaparak milletimizden ayrı göstermeye çalıştılar. Cumhurbaşkanı, cumhurun yani halkın başıdır. Şimdi bu yeni düzenlemeyle Cumhur, milletin vekillerinin bulunduğu çatıyla bir araya geliyor” dedi.  İzmir teşkilatı olarak hazır olduklarını da belirten Delican, her seçimden çok daha önemli olan şeyin ülkenin geleceğini teminat altına almak olduğunu söyledi.

MİLLİ İRADE “EVET” DİYECEK
Delican, “Türkiye önemli bir sistem değişikliği yapıyor. Bir rejim değişikliği yok. Biz, zaten bu ülkeyi kurarken Cumhuriyet rejimini yıllar önce belirlemiştik. Muhalefet bunu, elbette seçim meydanlarında da sulandırmaya çalışacaktır. Buna hazırlıklıyız. Türkiye’nin geleceğinin daha iyi olacağına, muasır medeniyetler seviyesine ulaşacağına güvenimiz tamdır. Türkiye’nin geleceği için milli irade  geleceğe ‘evet’ diyecektir.  Türkiye’nin çift başlılıkla yönetilmesi hızlı büyüyen ülkemizin her alanda dinamizmimi koruyabilmesi için imkansız hale gelmiştir. Bu kapsamda yeni bir düzenleme yapılmıştır” diye konuştu.

KENDİNE ÖZGÜ BİR SİSTEM
Ülkenin insanlarına bir fırsat verildiğini belirten Delican, “Dünya’nın en büyük reformistlerinden birisi olan Atatürk’ten sonra durumun  kısır döngüye döndüğü ortadadır. Bu ülkenin insanına fırsat verildiğinde, iyi bir yönetime kavuştuğunda hızlı yükselebileceğini 15 yıllık AK Parti iktidarında göstermiştir. Kısır çelişkiler, tartışmalar bize bir fayda getirmez. Bürokrasi denen hantal yapı ne yazık ki siyaseti de hantallaştırarak durumu korumaktan öte gidememiştir. Hedefinde gelişme olmayan, durağanlığı seçen, statükoya mahkum edilen bir ülkenin gelişen Dünya’da yer bulması imkansızdır. Dünyada söz sahibi olması, geleceğine güvenle bakabilmesi i için ‘parlamenter sistem’ adı altında liderlerin sultasına teslim edilmiş partiler yerine yürütmesi, devletin bürokrasisi çok hızlı çalıştırılabilen, bağımsız bir yönetime kavuşması gerekir.  Sadece komisyonlardan gelen kararlar için el kaldırıp indiren bir milletvekilliği düzeni değil kanun yapan, çalışan, üreten bir milletvekilliği sistemi hayata geçecektir. Tüm bağımsız bir yargının çalışabilmesi için görev tanımları yapılmış yeni bir Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye’ye inanılmaz bir ivme kazandıracaktır. Bunun sonucu da daha fazla özgürlük, kalkınma ve zenginlik gelecek,  Dünya’da örnek bir model olabilecek kendine has Cumhurbaşkanlığı sistemi hayata geçecektir” dedi.

BÜROKRATİK OLİGARŞİ
Başkan Delican, tüm vatandaşların sandığa gitmesi gerektiğini söylerken, egemenliğin kayıtsız şartsız millette olduğunun da unutulmamasını istedi. Delican, “Milli irade geleceğe evet diyerek çağdaş muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkacaktır.  Biz, 15 Temmuz hain darbe girişiminde terörist yapının, alçakların yürütmede yaşanan boşluklardan nasıl faydalanarak devletin bürokrasisine sızdığını gördük. Bunları milletimiz 15 Temmuz gecesi yaşadı. Düşünün, Türkiye’nin milli geliri ile alınmış, bu milletin vergileriyle parası ödenmiş savaş uçakları halkımıza bomba yağdırdı. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, bir komutana havada olan uçağın indirilmesi için telefon açtığında ‘yazılı emir gönderin’ denildi. Bu şu anda içinde bulunduğumuz sistemin nasıl kullanıldığına en iyi örnektir. Cumhurbaşkanlığı sistemi hayata geçtiğinde böyle bir durum yaşanmayacak. Talimatlar için bahaneler üretilmeyecek, derhal gereken yapılacak” ifadelerini kullandı.

 
Meclis ‘evet’ dedi, İzmirli vekiller ne mesaj verdi?
 
Flaş! İzmir’in yeni devlet üniversitesinin rektörü belli oldu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa yıdırım 21 Ocak 2017 Cumartesi 17:25

sy Bş bu geminin İzmir deki kaptanı siz olduktan sonra hiç kimsenin korkusu olmasın hayırcılar büyük şoka hazır olsun çünkü samimi olan bizleriz

Yorumu oyla      11      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meclis ‘evet’ dedi, İzmirli vekiller ne mesaj verdi?
18 maddelik anayasa teklifinin yasalaşmasının ardından 339 ‘evet’le referandum ...
Dervişoğlu’ndan çarpıcı mesaj: MHP’den istifa mı edecek?
Meclis’te yeni anayasa teklifinin 339 ‘evet’le kabul edilmesi sonrası ...
Saffet Sancaklı: Bu olay çok ağır geldi, bir mucize bekliyoruz Allah'tan...
Sancaklı, Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada intihar girişiminde bulunan ...
 
Balbay ‘Ödemiş’teki sel mağduriyeti’ni Meclis’e taşıdı
CHP İzmir milletvekili Mustafa Ali Balbay Küçük Menderes Ovası’nın can ...
Bahçeli'den 'anayasa değişikliği' açıklaması
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Milletimiz için hayırlı uğurlu olsun. İnşallah ...
"TBMM'deki hatayı milletimiz düzeltecektir"
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Anayasa değişikliğine ilişkin, "Parlamentoda ...
 
Başbakan Yıldırım: Söz ve karar milletindir!
Başbakan Binali Yıldırım, “Millet bu Anayasa değişikliği konusunda da ...
Saldırılar sonrası Başbakan'dan ilk açıklama
Başbakan, TBMM'de gazetecilere yaptığı açıklamada saldırıları "Sol bir ...
"Sistem didişmeyi, çift başlılığı ortadan kaldırıyor"
Yıldırım, "Sistem didişmeyi, çift başlılığı ortadan kaldırıyor. Kararların ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva