HABERLER>POLİTİKA
5 Mayıs 2016 Perşembe - 09:55

Davutoğlu neden bıraktığını anlattı: Yoldan önce yol arkadaşı!

AK Parti MYK, Başbakan Davutoğlu başkanlığında toplandı. Yaklaşık 40 dakika süren toplantı sonrası Davutoğlu açıklama yaptı. Kongrede aday olmayacağını açıklayan Davutoğlu, MKYK'da yaşananlara vurgu yaparak "Yoldan önce yol arkadaşı... Yöntem refik olmadı... Aday olmayacağım" dedi.

Davutoğlu neden bıraktığını anlattı: Yoldan önce yol arkadaşı!

AK Parti, olağanüstü kongreye gidiyor...

Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün yaptığı görüşmede alındı.

- ÜMİT YALDIZ YAZDI: PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK?... 

Bu görüşmenin ardından AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı.

MYK toplantısında, olağanüstü kongrenin takvimi belli belirlendi. Kongre 22 Mayıs Pazar günü yapılacak.

1 saat 15 dakikalık gecikmeyle başlayan toplantı, yaklaşık 40 dakika sürdü.

Başbakan Davutoğlu toplantının ardından açıklama yaptı:

"25 yıllık tarihte akademisyen olarak, dışişleri bakanı olarak, başbakan olarak aziz milletimizin hizmetinde olmak gurur vesilesi olmuştur. Bildiğiniz gibi 28 Ağustos 2014'te kurucu genel başkanımız ve liderimiz Tayyip Erdoğan'dan kutsal emaneti devraldım. Canla başla çalıştım, millet şahidim.

Bu dönemde yaşadıklarımız  tarihin ve milletin şahitliğinde gerçekleşti. 20 aylık süreç 3 döneme ayrılabilir. Birincisi 62. hükümet dönemidir. Bu dönemde en önemli hedef olarak AK Parti'nin birliğinin muhafazası olmuştur.

"PARTİMİZİN OMURGASINDAN BİR ŞEY EKSİLMEMİŞTİR"

Partimizin omurgasından bir şey eksilmemiştir. Bu konuda bana katkıda bulunanlara teşekkürü bir borç biliyorum. Suhuletle ülkeyi seçime götürmek de hedefimizdi. Birçok kaos senaryoları söz konusuydu.

Başbakan olduğum anda başlayan bir meydana okuma vardı; Kobani olayları bahane edilerek yapılan terör olayları. Başında bulunduğum bakanlar kurulu döneminde hiçbir yatırım geride kalmamış hiçbir yatırımda aksama olmamıştır.

"KARİZMATİK BİR LİDERDEN SONRA..."

Karizmatik bir liderden sonra partinin durumunu herkes merak ediyordu.

7 Haziran-1 Kasım arası kritik bir dönemdi. Partimizin çoğunluğu alamaması dolayısıyla puslu havayı sevenler ortaya çıktı. 7 Haziran akşamı partimizde üzüntü vardı.

7 Haziran'da seçim sonuçları nedeniyle başlarımızın öne eğilmesini gerektirecek bir şey yaşanmadı. Bir bu ülkeyi bir saniye dahi hükümetsiz bırakmadık. Kriz bekleyenler kaos bekleyenler çelikleşmiş bir iradeyi karşılarında buldular.

Zor bir dönemdi. Meclis'te çoğunluğu olmayan bir hükümetin zor kararlar alması gereken bir dönemdi. Başkanlık yaptığım güvenlik zirvelerinde net olarak; madem ki Türkiye'ye savaş ilan edilmiş, ülkemiz terörden temizleninceye kadar mücadele edeceğiz dedik.

1 Kasım seçimlerine terör saldırılarına ve tahriklerine rağmen suhuletle gittik. Yüzde 85 katılım ve yüzde 49.5'la gelen AK Parti iktidarı. Yeni bir dönem başlamıştı. Biz bu yeni dönemin çerçevesini arkadaşlarımızla çizdik.

"KİMSE EKONOMİ KONUSUNDA SPEKÜLASYON YAPMASIN"

Terörle mücadele operasyonu başarıyla yürütülüyor. Aldığımız kararlar ne olursa olsun, son ana kadar vazifemiz başında olan bir hükümet vardır. Kurdaki sağlıklı düşüş devam etmektedir. Kimse ekonomi konusunda spekülasyon yapmasın. Ekonomi çevreleri de istikrar ortamının devam edeceği konusunda tereddüt yaşamasın.

VİZE MUHAFİYETİ KARARI HAYIRLI OLSUN

Vize muafiyeti konusundaki tavsiye kararı halkımıza hayırlı olsun. Bu dönem güçlü cumhurbaşkanı güçlü başbakan dönemiydi. Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediğini hayata geçirmeyi hedefledim. Ben emaneti üstlendim koltuğun hakkını teslim etmek için gece gündüz çalıştım. Bu dönemde önemli bir faaliyet olarak da 81 vilayetimize gittim. Adımımızı basmadığımız vilayet kalmadı.

22 MAYIS'TA KONGRE KARARI ALDIK

Partimiz yeni bir dönemin eşiğinde. Son gelişmeler çerçevesinde 22 Mayıs 2016 günü partimizin olağnüstü kongresini yapma kararı aldık. Bu tabloya rağmen seçimleri 1 Kasım'da kaybeden muhalefet liderleri genel başkanlık koltuğunu muhafaza ederken neden siz bu kadar oy almışken aday olmayı düşünmüyorsunuz? Bu haklı bir sorudur.

NEDEN BÖYLE BİR KARAR ALDIM?

Bizim dönemlerimiz bir başarı dönemidir. Bu kararı almamda başarısızlık duygusu ya da pişmanlık söz konusu değildir. Neden böyle bir karar aldım? Hayat insana birçok şey öğretiyor.

Hiçbir zaman mevki ve makam talep etmedim. Mutabakatın olmadığı yerde genel başkanlığa aday olmayı düşünmem.

YOLDAN ÖNCE YOL ARKADAŞI! 

Neden böyle bir kararı aldım? Hayat insana çok şey öğretiyor. Benim terk etmediğim prensiplerim var. Doktora yaparken profesörlüğü hedefledim ancak zamanı gelmeden istemedim.

Makamların hiçbirisini ben talep etmedim. Hiçbirisi için lobi yapmak ya da talepte bulunmak gibi bir hedefim olmadı. Mutabakatın olmadığı yerde genel başkanlığa aday olmak istemedim.

En güçlü insan kendisiyle barışlık olan insandır. Hayatta inanmadığım hiçbir şeyi savunmadım. İnandığım hiçbir yerden de geri adım atmadım.

Pazarlığa dayalı bir mevki makam hesabı içinde olmadım.

Bir söz vardır… El refik gable el tarik… Yoldan önce yol arkadaşı! Ben yola çıktığım arkadaşlarımın benimle olmalarını isterim. Olmadıklarında da bana söylemelerini isterim.

Son MKYK'da yaşananlar çok önem arz etmiyor. İlk imzayı ben attım. Ancak takip edilen yöntemi refik olarak düşünmedim. Bu anlamda yaptığım istişareler neticesinde AK Parti’nin birliği için refik değişmesindense genel başkanın değişmesinin daha doğru olacağını düşündüm.

Genel başkan değişimini doğru buluyorum. Bu şartlar altında aday olmayı düşünmüyorum.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN ONURU BENİM ONURUMDUR"

Bundan sonrasıyla ilgili olarak 5 temel hukuku gözeteceğimi herkesin bilmesini isterim. Cumhurbaşkanımızla aramızda olan insani kardeşlik hukukudur. Bunla ilgili spekülasyonu doğru görmem. Birçok kez omuz omuza olduk.

Ne gelişme olursa olsun, cumhurbaşkanımızla son ana kadar vefa ilişkisini sürdüreceğim. Cumhurbaşkanımızın onuru benim onurumdur. Onun ailesi benim ailemdir. Kimse yeni fitne kapıları açmaya niyetlenmesin.

"KONGREDE ADAY OLMAYACAĞIM AMA..."

Türkiye'ye tehditler söz konusuyken olağnüstü kongrede aday olmayacağım ama milletvekili olarak görevimi sürdüreceğim. Aramızdaki iliişki nezih bir dostluk ilişkisidir.

PARTİLİLERE MESAJ: ŞİMDİ BİRLİK VAKTİDİR

Partimize gedik açmaya çalışanların karşısındayım. Teşkilatlarımıza minnet borçluyum. AK kadrolara teşkkür ediyorum. Şimdi birlik vaktidir. Bugüne kadar önünüzdeydim, bundan sonra içinizdeyim diyorum onlara.

"TERCİHİM DEĞİL, ZARURETİN SONUCU"

1 Kasım'da bize oy veren seçmenlerimize seslenmek isterim. Sizin hukukunuzu korumak için gayret ettik. Görev süremizin 4 yıl sürmemesi benim tercihim değil, bir zaruretin sonucudur. Seçmenlerime verdiğim vaatler yerine getirildi.

"KİMSEYE SİTEM, ÖFKE, KIRGINLIK TAŞIMIYORUM"

Biliniz ki, Hazreti Mevlana'nın torunu olarak sevgi dışında yüreğimde hiçbir şey yok. Kimseye sitem, öfke, kırgınlık taşımıyorum.

Ülkemin onurunu korumaktan hiç vazgeçmedim. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir ama yüreğimiz aynı şekilde artmalıdır.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, AK Parti'nin olağanüstü kongreye gideceğini ve kendisinin de aday olmayacağını açıkladığı basın toplantısı oldukça kalabalıktı.

Pek çok partili ve milletvekilinin ayakta kaldığı toplantıda Başbakan Davutoğlu konuşurken Davutoğlu'nun danışmanı eski Konya Milletvekili Kerim Özkul ile Konya Milletvekili Vekil Mustafa Baloğlu'nun ağlaması dikkat çekti.

OĞLU DA İZLEDİ
Davutoğlu, partisinin MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulunurken bir de sürpriz yaşandı. Toplantıyı Başbakan Davutoğlu'nun oğlu Mehmet Davutoğlu da ayakta izledi.

 
Altın uçuyor: Tüm zamanların zirvesinde!
 
'Umuda yolculuk' karada da hız kesti!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yorumcu74 5 Mayıs 2016 Perşembe 20:34

Cumhurbaşkanı ileri gitti. Bunu başka bir cumhurbaşkanı yapsaydı, darbe, darbe, darbe... diye bağırılırdı. Milletin iradesiyle gelmiş bir başbakan azledilmiştir. Bundan sonraAk Parti'nin başına geçecek hiç bir kimseye oy vermem. Gelenler, kendisi olamayacaktır. Kendisi olamayanlara destek vermek işimiz olamaz.

Yorumu oyla      11      5  
GAZİEMİRLİ 5 Mayıs 2016 Perşembe 18:31

BİR YİĞİT ADAM GİTTİ BE.!!

Yorumu oyla      11      5  
vatandaş 5 Mayıs 2016 Perşembe 15:16

daha da oy vermem yazık etti profesöre

Yorumu oyla      11      5  
5 Mayıs 2016 Perşembe 12:58

Oldukça Üzgün ve "kırgın" olduğu sesi ve yüzüne yansımış. Kimseye kırgın değilim dedi ama yaptığı açıklama tam tersi oldu.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli’den sürpriz hamle: Kongreye 1 kala…
MHP’de, muhalifler “kongre toplama” ısrarını sürdürürken, Devlet Bahçeli ...
AK Parti'de yeni dönem: Masada 5 isim!
Başbakan Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki olağanüstü kongreye ...
İsrail'de gözaltına alınan BBP Heyeti serbest!
BBP Başkanı Mustafa Destici ve yanındaki heyetin İsrail'de havaalanında ...
 
Kritik zirveden 'kongre' çıktı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasında AK Parti’de yönetici ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'kongre' için ilk yorum
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti’de olağanüstü kongre kararı ...
Flaş gelişme: Davutoğlu veda mı ediyor?
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun görüşmesi sona erdi. ...
 
'Beştepe zirvesi' sona erdi: Açıklama gelecek mi?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı ...
Akşener’e destek veren teşkilat görevden alındı
MHP Burdur il ve merkez ilçe yönetimi genel merkez tarafından görevden ...
AK Parti’de vaat kılavuzu: Söz verdik, yapıyoruz…
Genel Merkez vatandaşları bilgilendirmek için hazırlanan kılavuzları il başkanlıklarına ulaştırdı.
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva