HABERLER>POLİTİKA
23 Ocak 2016 Cumartesi - 14:42

Davutoğlu-Biden görüşmesi sonrası ilk mesajlar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu-Biden görüşmesi sonrası ilk mesajlar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Türkiye-Amerika ilişkileri, soğuk savaş döneminde de sonrasında da hep çok özel, çok farklı ve tam bir ortak stratejik vizyona dayalı yapılandırılmış bir ilişkidir" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, "Sayın Biden'ın ziyareti çok kritik bir aşamada, özellikle Suriye ve Irak'ta çok önemli olayların yaşandığı, Ukrayna'da hepimizi kaygılandıran gelişmelerin yaşandığı bir dönemde gerçekleşiyor. Biraz önce gerek baş başa gerek heyetler arasında çok kapsamlı değerlendirmeler yaptık. Bütün bu konularda çevremizde önemli, büyük değişiklikler yaşanırken, Türkiye ile Amerika'nın bu değişikliklere ortak bir perspektiften bakması büyük önem taşıyor" şeklinde konuştu.

"Biden ile bugünkü görüşmelerimizde de teröre karşı ortak bir tavır almak konusunda aynı yaklaşımı benimsediğimizi bir kez daha teyit ettik" diyen Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti: "Türkiye için terör hangi etnik ve  kültürel temele dayanmış olursa olsun, hangi ülkeyi hedef almış olursa olsun, hangi gerekçeyle tırmandırılmış olursa olsun insanlık suçudur. Biz, DAEŞ, PKK, DHKP-C, Nusra gibi terör örgütleri arasında bir fark görmedik, görmüyoruz. Bu çerçevede de ABD ile bütün bu terör örgütlerine karşı birlikte davranma konusunda önemli bir hassasiyetimiz var. Bu çerçevede görüşlerimizin ortak bir temele dayandığını görmekten de memnuniyet duyuyoruz." 

"ULUSAL GÜVENLİK KAYGILARIMIZI AÇIK VE NET BİR ŞEKİLDE İFADE ETTİM"
Başbakan Davutoğlu,  "Türkiye olarak ulusal güvenlik kaygılarımızı SayınBiden'e açık ve net bir şekilde ifade ettim diyerek, "Türkiye sınırları boyunca ki şu anda Irak'ta ve Suriye'de sınırlarımızın ötesinde bir devlet otoritesi maalesef yok. Bir muhatabımız yok. Suriye'de, Türkiye aynı anda üç risk unsurunu birlikte bir tehdit olarak görmektedir. Birisi rejim ki barbarca  zulümleriyle mülteci akınlarına sebebiyet vermiştir. İkincisi tabi DAEŞ, yine barbarca terör eylemleriyle insanlık suçu işlemiştir. Üçüncüsü de YPG. Çünkü YPG de aynı şekilde bulunduğu, kontrol ettiği bölgelerde Arap ve Türkmenleri ve kendisi gibi düşünmeyen Kürtleri tam bir etnik temizlik mantığıyla temizlemeye kalkmış ve Türkiye içinde teröre destek olacak faaliyetlerde bulunmuştur. Dolayısıyla bu üç unsuru da biz tehdit olarak görüyor ve bu üç unsura karşı da gerektiğinde ulusal güvenliğimizin gerektirdiği her türlü adımı atmak konusunda kararlı bir tutum sergiliyoruz" şeklinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "Sayın Biden ile Türkiye'nin ulusal güvenlik kaygılarını anlattıktan sonra Suriye'deki geçiş süreciyle ilgili kanaatlerimizi paylaştık. Burada özellikle önümüzdeki dönemde Suriye'de barış görüşmeleri esnasında iki hususu ortak bir zeminde görüyoruz. Birincisi, Suriye muhalefetinin temsili konusunda hiçbir bulanıklık, hiçbir belirsizlik olmaması. Türkiye olarak biz, Amerika'nın da bu görüşü paylaşmasından memnuniyet duyuyoruz. Muhalefet safında net olarak sadece meşru Suriye muhalefetinin olması önemlidir."

"DOST VE MÜTTEFİK HİÇBİR ÜLKE HENDEK VE BARİKATLARI KABUL ETMEZ"
Başbakan Davutoğlu, "Dost ve müttefik hiçbir ülkenin, eminim kendi sınırları içinde, meşru, halka hesap veren hükümetin kontrolündeki güçler dışında hiçbir gücün silahlı olarak herhangi bir şehre, bir köye, bir kasabaya mayınlar döşemesini, hendek ve barikatlar kurmasını kabul edebileceğini düşünmüyorum. Bu noktada da açık bir surette görüşlerimizi paylaştık" ifadelerini kullanarak, "Sayın Biden'ın dünkü görüşmeleri bu anlamda, Türkiye demokratik bir ülke, dostlarımız, müttefiklerimiz geldiğinde tabii herkesle görüşmeler yapar, her görüşü bu anlamda dinler, bu konuda kendilerinin temaslarında hiçbir olağanüstülük görmüyoruz ama tabii beklentimiz ve talebimiz şudur ki bu resmi bütün olarak görmek, sadece tek bir boyutuyla değil, bütün boyutlarıyla bu resmi görmek" şeklinde konuştu.

 
Kaf-Kaf 1 numarasını buldu
 
İZSİAD’ta yeniden Küçükkurt dönemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir yatırımları ilçe ilçe denetleyecek!
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Boztepe, 2019 ...
CHP’de gözler yeni A Takımı’nda: İzmir’den kimlerin adı geçiyor?
Kurultayın ardından gözler 12 kişiye düşürülmesi beklenen yeni MYK’ya ...
CHP'li vekiller kendini ihbar edecek!
Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a 'diktatör bozuntusu' demesinin ardından hakkında ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a üç gün süre!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kurultay sonrası ilk kez toplanan ...
Eski vekilden emekli maaşlarına zam talebi
Eski milletvekillerinden ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu başkanlarından ...
Davutoğlu'dan Biden'e PYD yanıtı!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "PYD ile PKK'yı ayırmak gerektiğini" söyleyen ...
 
Demirtaş: Sare Davutoğlu bizi yaraladı
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, öğretmen eşi Başak Demirtaş ...
Biden'den akademisyenlere açık destek!
İstanbul’da sivil toplumla bir araya gelen ABD Başkan Yardımcısı, “İfade ...
HDP PM’sine İzmir’den 4 aday
24 Ocak’ta yapılacak 2. Olağan Genel Kongresi'nde 52 delegenin oy kullanacağı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva