HABERLER>POLİTİKA
19 Mart 2017 Pazar - 16:02

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Maskeli balo sona erdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sırtını sıvazladıkları terör örgütleriyle, bir dolara satın aldıkları ajanlarıyla bizi sıkıştırmaya çalışanlar artık bizzat sahaya indiler. Kardeşlerim, maskeli balo sona erdi." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Maskeli balo sona erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen İlim Yayma Vakfı Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, ekonomide Türkiye'yi üçe katladıklarını, demokraside geçmişte hayal dahi edilemeyen reformları hayata geçirdiklerini söyledi.

Erdoğan, "Biz şunu söyledik, 'Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik.' dedik. Kadınlarımızın, gençlerimizin önlerindeki engelleri siyasette, bürokraside, ticarette her alanda kaldırdık. Bugün kızlarımız başörtüleriyle devlette, akademide, iş hayatının en üst kademelerinde, yargıda, silahlı kuvvetlerde her yerde serbestçe görev yapabiliyor. Nerede başladık, nereye geldik." değerlendirmesinde bulundu.

"İşte 16 Nisan aynı zamanda bunun kararının da verileceği gündür. Buna hazır mıyız? Bu önemli. 16 Nisan aynı zamanda bir kırılma günü." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Onlar, bunlara 'hayır' dediğine göre biz istikamet üzereyiz. Öyleyse çok çalışacağız, gayret edeceğiz. Çünkü bunlarda yalan bol. Yalana aldanan da çok. Onun için kararlı bir şekilde adım atacağız."

"Artık bizzat sahaya indiler"

Şu anda Türkiye'den Daily Sabah'ı Avrupa Parlamentosu'na sokmak istemeyenler olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Önerge veriyorlar. Bunlar neyi getiriyor biliyor musunuz? Karşılığını getiriyor. Ha onlar buradan mili, yerli olan bir gazetemizi oraya sokmuyorsa, ha o zaman siz de bunun karşılığını Türkiye'de göreceksiniz. Arapların güzel bir sözü var; 'Men dakka, dukka'. Karşılığını göreceksiniz." dedi.

Erdoğan, şu anda Avrupa'da oralara giden bakan ve milletvekillerinin konuşturulmadığını aktararak, "Niye? PKK'yı konuşturuyor, FETÖ'cuları konuşturuyor. Türkiye'den Barolar Birliği Başkanı oraya gidiyor, bu terör örgütünün uzantılarıyla beraber orada toplantılar yapıyor. Kim bu? Barolar Birliği Başkanı. Sözde hukukçu, sözde profesör. Demek ki istikamet üzereyiz ya. İstikamet üzereyiz. Kişi sevdikleriyle beraberdir. Kandil'deki ne diyor? 'Hayır deyin.' Kandil'deki 'hayır' diyorsa onlarla beraber hareket edilir mi? İmralı'daki 'hayır' diyorsa, bunlar bizim ülkemizi bölenler değil mi? Bunlar ülkemizde katiller değil mi? Öyleyse bunlarla beraber hareket etmek düşündürücü değil mi?" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Son günlerde işte Avrupa'da yaşananlar. Ülkemize ve davamıza karşı yürütülen mücadelenin yeni bir safhaya geçtiğini gösteriyor. Şimdiye kadar maşalarıyla silah verdikleri, sırtını sıvazladıkları terör örgütleriyle, bir dolara satın aldıkları ajanlarıyla bizi sıkıştırmaya çalışanlar artık bizzat sahaya indiler. Kardeşlerim, maskeli balo sona erdi." diye konuştu.

"Tek bir vatandaşımızın dahi kılına zarar gelmesine izin vermeyiz"

"Bizim dik durmamız lazım. Dikleşmeyeceğiz ama dik duracağız." şeklinde konuşan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bize aba altından sopa gösterenlere diyorum ki 'o günler artık geride kaldı.' Sizin tehditlerinize, zorbalıklarınıza boyun eğen bir Türkiye artık yok. Biz tek bir vatandaşımızın dahi kılına zarar gelmesine izin vermeyiz. Buna teşebbüs eden her ülke sonuçlarına katlanır."

"Artık karar verici olan millettir"

 Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, milletin doğrudan iktidarının adıdır. Bunu da bilmenizi istiyorum. Artık karar verici olan millettir." dedi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin milletin doğrudan iktidarının adı olduğunu belirten Erdoğan, "Bunu da bilmenizi istiyorum. Artık karar verici olan millettir." Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bu sistem, 14 yıldır, mevcut sistemi söylüyorum, şahsi gayretlerimizle tesis edilen istikrar, güven ve özgürlük ortamının bundan sonra yeni anayasayla, anayasal korumaya alınmasıdır. Yaptığımız iş budur. Cumhurbaşkanlığı sistemi, milli birliğimizin, 80 milyonluk Türkiye'nin kardeşliğinin teminatıdır. Yeni hükümet sisteminin üniter yapımızla da bir ilgisi yoktur. Zira üniter yapı kesinlikle korunacaktır." ifadelerini kullandı.(AA)

 
Kılıçdaroğlu: Bütün yetkilere sahip olan bir kişi olamaz
 
Almanya'da camiye çirkin saldırı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: Bütün yetkilere sahip olan bir kişi olamaz
Cumhurbaşkanlığı sistemini eleştiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, devleti ...
Başbakan'dan 14 milyon 700 bin gence 'halk oylaması' mektubu
Başbakan Yıldırım AK Parti Gençlik Kolları aracılığıyla iletilmesi için ...
Kocabıyık Buca'dan seslendi: Kimse bu millete...
AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık Anayasa değişikliğine yönelik önemli mesajlar verdi.
 
Başbakan Yıldırım: Kılıçdaroğlu aynaya baksın
Başbakan Binali Yıldırım, "Almanya, Hollanda terör örgütlerine kucak açmış. ...
Bakan Bozdağ: Dünyanın hiçbir yerinde teröristler...
Adalet Bakanı Bozdağ "(Almanya'da PKK'nin eylemine izin verilmesi) Bir ...
Bakan Avcı’dan İzmir turu: 16 Nisan bir dönemeç olacak
Basmane'yi ziyaret eden, Agora'yı gezen ve Bornova'da vatandaşlara seslenen ...
 
Oğan İzmir’de konuştu: 1 milyon Suriyeli’yi gönderme teklifi!
MHP'den ihraç edilen Sinan Oğan, İzmir’de referandum için toplantı yaptı. ...
Sürekli'den Bayraklıda referandum mesaisi
AK Parti Milletvekili Kerem Ali Sürekli referandum çalışmaları kapsamında ...
Yazıcı: Kıyamet kopmadıkça halk oylaması yapılacak
AK Parti Genel Başkan yardımcısı Hayati Yazıcı 16 Nisan referandumunun ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva