HABERLER>POLİTİKA
2 Kasım 2016 Çarşamba - 12:13

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afrika'ya FETÖ uyarısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu açılış oturumunda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan Afrika ya FETÖ uyarısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu açılış oturumunda konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Küreselleşmeyi kültürel sosyal ve bireysel olarak hayatımızın her alanında menfi veya müsbet hissedebiliyoruz. Küreselleşme olgusu özellikle bazı batılı ülkeler ve yapılar tarafından yanlış anlaşıldığına da şahit oluyoruz. Tek bir yönetim sisteminin diğer ülkelere dayatıldığını görüyoruz. Yerel farklılıkları, tarihi kültürel özellikleri dikkate almayan bir anlayış hakim. Küresel sistemde onurunuzla yer almanızın tek yolu mevcut düzeni kabul etmeniz. Bu dayatmadan herkes payını alıyor.

Afrikalı kardeşlerimizin özellikleri dikkate alınmıyor. Ben bu anlayışı yeni bir kölelik düzeni olarak görüyorum. 2-3 asır önce ellere vurulan prangalar şimdi zihinlere, siyasal sistemimize vurulmak isteniyor. Türkiye ve Afrika'nın modern tarihi bu sisteme itirazın direnişin atrihidir.

Bizler müstemleke olmayı reddettik. Bizler ikinci sınıf insan olmaya itiraz ettik. Bizler yeryüzünün lanetlileri olmayacağımızı tüm dünyaya ilan ettik. Afrikalılar tıpkı Türkiyeli kardeşleri gibi özgürlüklerini ihsanla veya lütufla değil, bedelini kanla, canla ödeyerek, dişleri ve tırnaklarıyla kazandılar.

Kazanımlarımızdan asla taviz vermeyiz. Vermemeliyiz. Elbette katkılara, tavsiyelere, yapıcı tenkitlere hatta en sert eleştirilere bile her zaman açığız. Açık olmak zorundayız, ancak bize parmak sallayarak üstenci bir dille, adeta bir mürebbiye edasıyla bir istikamet çizilmesini de kabul edemeyiz. Suriye ve mülteci meselesinde sınıfta kalanların bize ders vermesine tahammül gösteremeyiz.

Hem Afrika ülkelerinde ve Ortadoğu'da çatışmaları körükleyecek, bu çatışmalardan kazançlı çıkmanın hesabını yapacak hem de sizin politikalarınızın ceremesini çeken mağdurlara kapılarınızı kapatacaksınız... Şu anda Batı'nın yaptığı bu değil mi 10 kişi alıyor, 50 kişi alıyor, 100 kişi alıyor ve bunun da faturasını kesiyor. Bir taraftan ekonomik çıkarlarınızla birçok Afrika ülkesinde fakirliği kronik hale getireceksiniz, diğer yandan da fakirlik ve çatışmalardan kaçan mazlumların Akdeniz'de, Ege'de boğulmalarına ses çıkarmayacaksınız. Ondan sonra Aylan bebeği alacaksınız dergilerinizin kapağına adeta bir sömürü aracı olarak resmini dahi kullanacaksınız.. Böyle çifte standart olmaz. Böyle insan hakları savunuculuğu olmaz.

Biz Afrika kıtasının önceliklerini kendi önceliklerimiz olarak adlediyoruz. Afrika'nın derin irfanından, zorluklara direnme azminde öğrenecek çok şeyimiz olduğunu biliyoruz.

Terör örgütleri küreselleştiyor, metastas geçiriyor. Dünyada hiçbir ülke bu şer odaklarına karşı bağışıklık kazanmamıştır. Dünyanın birçok yerinde meydana gelen terör eylemleri bu gerçeği ortaya koymuştur.

15 Temmuz gecesi ülkemizin yaşadığı başarısız darbe girişimi de bir yönüyle büyük bir terör eylemidir. 246 vatandaşımızın şehadetine, 2 bin 194'ünün de yaralanmasına neden olan bu terör eyleminin faili de FETÖ terör örgütüdür. Uzun yıllardır legal görünümlü kuruluşlar altında örgütlenen, eğitim-öğretim gibi, insani yardım gibi, diyalog gibi kavramların arkasına saklanarak devlete sızan bu yapı 15 Temmuz gecesi ordumuz içindeki militanları aracılığıyla kanlı bir darbe girişiminde bulundu. Bu örgütün en yaygın olduğu kıtalardan bir tanesi Afrika kıtasıdır. Afrika kıtası ülkelerinin, bu örgüte karşı çok hassas ve çok dikkatli olması gerekir. Yarın eğer o ülkelerde devlete sızdıkları anda çok geç oldu diyebilirsiniz. Biz yaşadığımız için siz kardeşlerimizi uyarıyoruz, 'vakit geçmeden' diyoruz.

Afrikalı dostlarımıza ülkemizle sergilediği dostluk için teşekkür ediyorum. Şunu açık ve net olarak ifade etmek isterim; dini kavramları kullanarak, genç nesilleri ifsat eden, onları robotlaştıran bu örgüt, sadece bize değil, varlık gösterdiği tüm ülkelere karşı büyük bir tehdittir. 170 ülkede faaliyetimiz var diyorlar. 170 ülkenin devlet kademelerine sızma çalışmalarını sürdüren bir terör örgütü.

15 Temmuz gecesi yaşanan hadiseler tüm ülkeler için uyarı olmuştur. FETÖ ile mücadele hepimizin ortak mücadelesidir. FETÖ ile mücadele hepimizin ortak mücadelesidir. Zira uluslararası terörle mücadelede uluslararası dayanışma şarttır. Eğer bu dayanışmayı sağlayamazsak, hepimiz için bu tehdit yarın çok çok büyük boyutlarda gelişmiş olur."

 
Bayraklı'da 'revizyon' tartışması: Meclisten önce protesto!
 
Tekstil devi İzmir’e RES yapacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankara zirvesi: Alsancak Stadı ne zaman yola çıkacak?
Altay Kulübü Başkanı Ekmekçioğlu: İsmi Altay Spor Kulübü ile özdeşleşen ...
AK Partili Doğan o üst geçidin akıbetini sordu!
AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ...
CHP’de ‘kaybedilen il ve ilçe harekatı’: Özel ekip kurulacak
CHP Genel Merkezi erken seçim ihtimaline karşı sandık örgütlenmesi çalışmalarının ...
 
AK Partili Sürekli: Kimse mağdur edebiyatı yapmasın
Sürekli, soruşturmalarda ufak tefek aksaklıkların olabileceğini ifade ...
Başbakan'dan bankacılarla 4.5 saatlik zirve!
Başbakan Binali Yıldırım, banka yöneticileriyle toplantıda bir araya geldi. ...
Erdoğan ile Yıldırım'dan 3.5 saatlik zirve
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'ı kabul etti.
 
Flaş! Kılıçdaroğlu ifadeye çağrıldı
Bakırköy 50. Asliye Ceza Mahkemesi, Bilal Erdoğan'a "basın yoluyla alenen ...
CHP'li gençlerden operasyon tepkisi: Cumhuriyet dağıttılar
Gençlik Kolları Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik gerçekleşen operasyona ...
CHP'li Tezcan cuma günü taburcu oluyor
Adnan Menderes Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva