HABERLER>POLİTİKA
2 Kasım 2016 Çarşamba - 11:51

AK Partili Doğan o üst geçidin akıbetini sordu!

AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı geçen yıl tamamlanan, ancak 14 ay geçmesine karşın bir türlü hizmete açılamayan Susuzdede Şehit Erkan Demir Yaya Üstgeçidi'nin akıbetini sordu.

AK Partili Doğan o üst geçidin akıbetini sordu!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan Susuzdede Üstgeçidi'nin peşini bırakmıyor.

Doğan, belediyenin İnönü Caddesi'nde inşa ettiği ancak bir türlü hizmete açılamayan asansörlü ve yürüyen merdivenli yaya geçidini yerinde inceledi, önemli açıklamalarda bulundu.

Büyükşehir Belediyesi başarısız yönetim anlayışı vurgusuyla eleştiren AK Parti'li Doğan, "14 ay önce tamamlanan bu üst geçit neden halen hizmete açılamamıştır? Yoksa burayı da önümüzdeki günlerde kenti ziyarete gelecek CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na mı açtıracaksınız?" diyerek Aziz Kocaoğlu'na seslendi.

KAMU ZARARININ SORUMLUSU KİM?
Doğan, 5 Haziran 2015 tarihinde yapımına başlanan ve ihale şartnamesi gereği 12 Eylül 2015'te hizmete açılması gereken Susuzdede Şehit Erkan Demir Yaya Üstgeçidi'nin kaderine terk edildiğini söyledi ve duruma tepki gösterdi.

Yaklaşık 850 bin lira harcanarak inşa edilen yeni üstgeçidin atıl durumda kalmasını eleştiren Doğan, "Daha önceden de dile getirmemize karşın, görüyoruz ki bu proje tıpkı belediyenin diğer projeleri gibi fiyaskoyla sonuçlanmıştır. Büyükşehir Belediyesi bu sefer de kentin kamu kaynaklarını çar çur etmekle kalmamış, kamuyu zarar uğratmıştır. Yaşanan bu zararın sorumlusu kimdir? Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na bir kez daha sormak istiyoruz, acaba bu üstgeçit süs olsun diye mi yapılmıştır? Onca para harcanarak başlanan bu proje yarım kalmıştır. Peki belediye ortada bırakılan bu projeye neden ve niçin seyirci kalmıştır? Kocaoğlu ve ekibi buradaki hizmet eksikliğini hiç görmüyor mu?" diye sordu.

VATANDAŞLARIN CAN VE MAL GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE!
Bölgede yaşayan halkın itirazlarına karşın, ağaçlar kesilerek, ben yaptım oldu mantığıyla inşa edilen projenin skandallar zincirine dönüştüğünü aktaran Doğan, "Bu üstgeçit görüyoruz ki sahipsiz kalmış ve kaderine terk edilmiştir. Üzülerek söylüyoruz ki, asansörleri ve yürüyen merdivenleri çalışmayan, durduğu yerde çürümeye terk edilen bu proje ne yazık ki ölü bir yatırım olmuştur. Buradan belediyenin ilgili birimlerine hayati bir uyarıda bulunmak istiyoruz. Bölgede faaliyet gösteren 4 ayrı okulda eğitim gören ve bu caddeyi kullanan binlerce gencimizin geleceğimizin teminatının canı belediyenin bu iş bilmez, vizyonsuz ve başarısız tutumu nedeniyle tehlikededir. Allah korusun, yarın öbür gün burada bir kaza yaşanacak olursa bunun sorumlusu İzmir Büyükşehir Belediyesi olacaktır" dedi ve kritik uyarılarda bulundu.

 
Buca'nın 5 yıldızlı gençlik merkezi 5 Kasım'a hazır!
 
Kızının düğünü basılan Şanver o geceyi anlattı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
2 Kasım 2016 Çarşamba 12:27

hızlı tren 2017'de İzmir'de olacaktı ancak daha ortada ihale yok. Halkapınar-otogar metrosu öyle bekliyor. 2011 'de temeli atılan, 290 milyon para harcanan ama bir türlü ihale edilemeyen Çandarlı Limanı çürümeye terk edildi. Yeni ihale ne zaman olacak belli değil. 5 yıldır Karabağlar' da kentsel dönüşüm yapılacak. 3 yıl önce temeli atılan şehir hastanesi sözde bitecekti ama 2019' a kaldığı söyleniyor. 3 yıl kayıp. İzmir' e verilen olimpik düzeyde stat sözleri yerine mahalle arasına ucuz, küçük statlar yapılmaya kalkıldı onun da ihalelerini doğru düzgün yapamadılar. Arsadaki hak sahiplerine ait yerleri kamulaştırmadan ihaleye çıktılar , mahkeme iptal etti. Buca' ya tramvay yapıyoruz diye afişler asıldı seçimden sonra afişler kalktı. Metro sözü verildi yapılmadı. Manisa izmir arası tünel yapıyoruz dediler iş fiyasko oldu. Kamu zararı , zaman kaybı hat safhada. "10 yıldır" körfeze geçiş yapacağız diyorlar ama ortada icraat yok. Bunlar hakkında konuşmayanın hiç konuşmaya hakkı yok. bunları görmezden gelip sadece belediye üzerinden gitmek hiç samimi değil. Dert projeler değil onu biliyoruz da biraz samimiyet.

Yorumu oyla      11      5  
2 Kasım 2016 Çarşamba 12:07

Açıklamada destan yazılmış. Baştan sona belediye karalanmış. Algı ile bu şehri alacağınızı zannediyorsunuz ama yanılıyorsunuz. Yaptım oldu mantığı ile yapılmış. Güzel kardeşim yaptık oldu mantığı ile yapılmış proje görmek istiyorsanız Konak Tüneli' ne bakacaksınız. Konak çıkışında ki ağaçlar nereye gitti ? İzmir' in en uzun caddelerinden Mithatpaşa Caddesi tel ile kapatıldı. Tünelin üstünde yer alan damlacık 'ın hali perişan. Ayrıca nedense bilal doğan hükümetin söz verip de yapmadığı projeler önünde göremiyoruz. Şehir hastanesi tartışmasında hiç yoktu. Sebep ? Söyleyecek sözü yok muydu ? Gerçi ne söyleyecek. 3 defa temel atıldı. Az önce trt haberi vermiş. Altında gavur izmir hak etmiyor gibi abuk sabuk yorumlar vardı. Zihniyet bu. Bize oy vermiyorsa hakaret serbest. Proje yapılmasın. 40-50 milyar vergi veren şehre adam sırf kendi partilerine oy vermiyor diye proje yapılmasın diyor , üstelik hakaret ediyorlar. İşte sizin zihniyet budur.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’de ‘kaybedilen il ve ilçe harekatı’: Özel ekip kurulacak
CHP Genel Merkezi erken seçim ihtimaline karşı sandık örgütlenmesi çalışmalarının ...
AK Partili Sürekli: Kimse mağdur edebiyatı yapmasın
Sürekli, soruşturmalarda ufak tefek aksaklıkların olabileceğini ifade ...
Başbakan'dan bankacılarla 4.5 saatlik zirve!
Başbakan Binali Yıldırım, banka yöneticileriyle toplantıda bir araya geldi. ...
 
Erdoğan ile Yıldırım'dan 3.5 saatlik zirve
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'ı kabul etti.
Flaş! Kılıçdaroğlu ifadeye çağrıldı
Bakırköy 50. Asliye Ceza Mahkemesi, Bilal Erdoğan'a "basın yoluyla alenen ...
CHP'li gençlerden operasyon tepkisi: Cumhuriyet dağıttılar
Gençlik Kolları Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik gerçekleşen operasyona ...
 
CHP'li Tezcan cuma günü taburcu oluyor
Adnan Menderes Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi ...
Kılıçdaroğlu'ndan Cumhuriyet'e operasyona sert tepki!
Kılıçdaroğlu, başkanlık sisteminin Türkiye'yi bölme projesi olduğunu da ...
'FETÖ elebaşının iadesi 5 yılı bulabilir'
TBMM Adalet Komisyonu üyesi, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, FETÖ ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva