HABERLER>GÜNCEL
29 Ocak 2019 Salı - 08:37

Çocuk istismarında evlilik affına karşı çıktılar

İzmir Kadın Platformu, yeniden tartışmaya açılan çocuklara yönelik cinsel istismar yasasına karşı tepkilerini dile getirdi. Cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi durumunda fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenlemeyi reddeden üyeler, 'İstismarın affı olamaz' sloganlarıyla bir araya geldi.

Çocuk istismarında evlilik affına karşı çıktılar

İzmir Kadın Platformu, yakın dönemde yeniden tartışmaya açılan cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi durumunda fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenlemeyi reddettiklerini belirtmek amacıyla Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde basın açıklaması yaptı. Teklifin yasalaşması durumunda, cezaevlerinde bulunan 10 bin kişinin tahliye edileceğine dikkat çeken üyeler, bu durumun yeni failler için de özendirici olacağını ifade etti. 'İstismarın affı olamaz, Yasalarınız batsın, çocuklar yaşasın, Susma haykır istismara hayır' sloganlarıyla bir araya gelen yaklaşık 30 kişilik grup, tecavüzü, erken ve zorla evlilikleri meşrulaştıracak hiçbir yasayı kabul etmediklerini açıkladı.

'AKLINIZDAN BİLE GEÇİRMEYİN'
İzmir Kadın Platformu adına basın açıklamasını yapan Nuray Öztürk, kadına ve çocuğa yönelik şiddet ve cinsel istismar vakalarının her geçen gün arttığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Her yeni gün çocuklarımıza yönelik işlenmiş korkunç cinsel istismar vakalarıyla karşılaşıyoruz. Şimdi 2016 yılında meclis gündemine getirilen ve tepkilerimiz üzerine geri çekilen çocukların cinsel istismar suçunun faili ile evlenmesi halinde cezada indirim, cezanın ertelenmesi, hükmün açıklanmasının geri bırakılması gibi suçlu lehine hükümlerin uygulanmasını öngören düzenleme seçim öncesi yeniden tartışmaya açıldı. Medyaya 'Çocuk istismarcısına evlilik affı' başlığıyla yansıyan bazı haberlere göre teklifin yasalaşması durumunda cezaevinde bulunan 10 bin kişinin tahliye edileceği iddia ediliyor. Çocuğun cinsel istismarının evlilik yoluyla meşrulaştırılması yalnız çocuklara yönelik değil, insanlığa yönelik bir suçtur. Düzenlemenin yasalaşması, tecavüzün ve tecavüzcünün, toplum ve devlet eliyle korunmasıdır. Bu durum, çocuk istismarının ve çocuk yaşta evliliklerin sayısını arttıracaktır. Bu düzenleme ile birlikte cezaevlerinde bulunan birçok çocuk istismarcısı serbest kalacak ve bu durum yeni failler için özendirici olacaktır. Hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalarak sosyal devlet politikaları ile telafi etmeli, istismara yol açan politikalardan vazgeçmelidir. Erken yaşta ve zorla evlendirme suçu, aileleri ve evlilik törenlerine katılan kamu görevlileri de dahil herkesi kapsayacak şekilde düzenlenmelidir. 18 yaşın altındaki her birey çocuktur, cinsel istismar suçunda rızası alınamaz. Çocuk istismarını meşrulaştıracak bir düzenlemeyi, yasal evlilik kılıfı uydurmayı aklınızdan bile geçirmeyin." (DHA)

 
'ABD'ye gereken yasal cevabı vereceğiz'
 
Marketler biber ve patlıcan satmayacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milyonları ilgilendiriyor: Gelecek yıl kapanacak!
Milli Eğitim Bakanlığınca özel öğretim kurslarının 2019-2020 eğitim ve ...
İzmir'de gece sirenler susmadı... Alevler her yere sıçradı!
İzmir'in Menemen ilçesinde, henüz belirlenemeyen bir  nedenle geri dönüşüm ...
Sanatçı Deniz Çakır hakkında karar çıktı!
Başörtülü kızlara bir AVM'de hakaret ettiği iddia edilen oyuncu Deniz ...
 
Ev küle döndü, otomobil ucuz atlattı
Konak ilçesinde, bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında tek katlı bir ev ...
Öğrencilerin KYK kredi borcu siliniyor mu?
Lisans ve lisansüstü öğrencilerinin öğrenim kredisi borçlarının silinmesiyle ...
20 bin atama yapılacak, tercihler başladı
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasına ilişkin ...
 
Krizin 23'üncü yılında Türk savaş gemileri nöbette
Muğla'nın Bodrum ilçesine 3.5 mil mesafedeki Kardak kayalıklarında 1996 ...
İzmir'de intihar girişimi: İş bulamayınca...
İzmir'in Konak ilçesinde, kardeşinin tedavisi için gereken parayı karşılayamadığını ...
Tersanede yangın: 8 işçi yaralandı
Tuzla tersaneler bölgesinde bir akaryakıt tankerinin kazan dairesinde ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva