HABERLER>POLİTİKA
21 Kasım 2014 Cuma - 12:33

Çıray’dan Ulema’ya hodri meydan: Yüreğin yetiyorsa…

CHP İzmir Milletvekili’nin Başbakan Davutoğlu tarafından cevaplandırılmak üzere verdiği soru önergesiyle başlayan tartışmada gerilim giderek yükseliyor. Ulema’nın son açıklamasına yanıt veren Çıray mevkidaşına TV çağrısı yaptı.

Çıray’dan Ulema’ya hodri meydan: Yüreğin yetiyorsa…

İzmir siyasetinde ‘Ak Saray’ tartışması tam gaz devam ediyor.

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Aytun Çıray’ın Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplandırılması üzere verdiği önergede Cumhurbaşkanlığı yeni hizmet binası ile ilgili sorulara AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema’dan sert yanıt gelmesiyle alevlenen tartışmada karşılıklı demeçlerle gerilim yükseldi.

Son olarak Ulema’ya yanıt veren Çıray’dan rest geldi! CHP İzmir Milletvekili mevkidaşına TV çağrısı yaparak, “Yüreğin yetiyorsa yayına çıkalım” dedi.

İŞTE O AÇIKLAMA  
Nesrin Ulema kendisi gibilerin yetersizliğini gizlemek için AKP entrika ve troll merkezinden üretilen cevaplarla güya CHP’yi ve bizi açığa düşürdüğü sanıyor; ama bir kere daha hem çuvallıyor, hem de kendisi gibiler için yakın gelecek tarihin ağır hükmünün neden mukadder olduğunu bir kere daha ortaya koyuyor.
Her şeyden önce Atatürk’ün arkasına sığınarak siyaset yapmıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk tıpkı Bilge Kağan gibi Türk Milletinin kalbinde sonsuza yaşayacak bir siyaset ve askerlik dehasıdır. Dehasının kanıtı da bizzat Türkiye Cumhuriyetinin kendisi ve Türk Milletine medeniliğin ve modernleşmenin yollarını açan büyük yenilenme programı olarak devrimleridir. Biz Atatürk’ün arkasına falan sığınmıyoruz; insani karakter kalibresinde başlı başına düşüklüğün belirtisi olan nankörlüğe ve ne oldum delisi rövanşçı, totaliter zihniyetin saldırılarına karşı vefa ve kadirbilirlik erdemlerinin gereklerini elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. Nankörler ve Gençliğe Nutuk’un ruhunu anlayamamış olanlar bu erdemleri elbette anlayamazlar. Çünkü kibirli nefretleri algılarını kapatmış, gözlerini körleştirmiştir. Kibirleri o kadardır ki, CHP’nin kurucu tarihini Millete karşı komplolar tarihi olarak topyekûn karaladığında Atatürk’e yapılabilecek en ağır hakareti ve nankörlüğü dile getirdiğinin farkına bile varamamaktadır. Buna İzmirlilerin söyleyecek sözü vardır.
Ulema’ya göre demek İzmirli kadınların en cesur ve en kararlı savunucusu oldukları Medeni Kanun devrimi Türk Milletine yapılmış bir komplodur. Arap alfabesi yerine muasır medeniyet tercihinin en köklü ifadesi olan Latin alfabesini almak, yani harf devrimi Türk Milletine karşı bir komplodur. Kadına seçme ve seçilme hakkının veren devrim de Türk Milletine karşı bir komplodur. Nankörlük kibir, nefret ve gafletle birleştiğinde işte bu tür saçmalıklar üretir.
Ancak Ulema bize verdiği cevabın bir noktasında el hak haklıdır: Bu da Cumhurbaşkanlığı yeni hizmet binasının Türkiye Cumhuriyeti’nin sembol binalarından olacağıdır. Ama Ulema gibilerinin sandığının tersine kutlu değil israf ve haramın sembolü olacaktır. Türk Milleti bu haram ve kaç-AK saraya baktıkça yolsuzluklarından kazandıkları güçten övünen ve gurur duyan bir karanlık zihniyetin somutlaşmasını görecektir. Bu yapıya baktıkça, tam da onun alayı vala ile açılmasının adeta takdiri ilahinin tekdiri sayacağı Soma madenci katliamının devamı Ermenekli maden şehitlerini hatırlayacaktır. O madenci şehit evlatlarımızdan Tezcan Gökçe’nin babası, onuru ve temiz kalbiyle hepimizi etkileyen Recep Tezcan’ın yırtık lastik ayakkabıları karşısında infiale kapılan milletimizi yatıştırmak için ona yine on liralık lastik ayakkabıları lâyık gören RTE Devletinin kalpsizliğini, cimriliğini ve kötülüğünü hatırlayacaktır. İşte o yüzden Atatürk bin yıl sonra bile Türk milletinin evlâtları tarafından bin yıl sonra bile yüceltilirken, Kaç-Ak Saray adaletsizliğin sonsuza bırakılmış ibretlik yapısı olacaktır. Bu yüzden Ulema gibileri ellerine tutuşturulan 17 Aralık Darbe Süreci masalına bel bağlamasınlar.
Bu tartışmayı daha fazla uzatmaya gerek yok. Ulema’yı eğer yüreği yetiyorsa bütün bunları istediği bir televizyonda tartışmaya davet ediyorum.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Gençlerin uyuşturucuyla savaşına spor desteği
Savunma sporları olan Muay Thai ve Wushu dallarında Avrupa Şampiyonasında ...
Kılıçdaroğlu’ndan İzmir’e 107 ekrandan iktidar mesajı!
CHP Genel Merkezi tarafından başlatılan “Umut Gönüllüleri İktidar Yürüyüşü” ...
Batum’dan ihraç talebine itiraz
CHP’de kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu’na sevk edilen Milletvekili ...
 
Davutoğlu Barzani ile basın karşısında: Kritik mesajlar
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut ...
Sessiz sedasız tezkere: Mehmetçik Afrika’ya gidiyor
TBMM Genel Kurulu'nda dün bir hükümet tezkeresi oylandı ve kabul edildi. ...
AK Partili belediyeden ‘santrale hayır' pankartı
Samsun'un Terme ilçesine yapılması planlanan termik satrale karşı esnafın ...
 
Hükümetten yeni tasarı: 'Resmen' fişleme!
Hükümet tarafından 3’ncü kez revize edilen ve Bakanlar Kurulu’nda imzaya ...
İzmirli kadınlar aşurenin en bereketlisini kaynattı!
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, İzmir Kadınlar Birliği’nin ...
Hakan Şükür'ün kalan maaşı Ermenek'e
Bağımsız milletvekili Hakan Şükür, açıklamayı sosyal medyadan yaptı.
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva