HABERLER>POLİTİKA
26 Nisan 2016 Salı - 07:37

Çıray’dan Akdoğan’a 7 Kilis sorusu!

CHP İzmir Milletvekili Kilis’e roket düşmediğini, IŞİD’in saldırdığını ifade ederek Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan tarafından cevaplandırılmak üzere 7 soruluk bir önerge verdi.

Çıray’dan Akdoğan’a 7 Kilis sorusu!

CHP İzmir Milletvekili ve Dilekçe Komisyonu Üyesi Dr. Aytun Çıray, terör örgütü IŞİD’in Kilis’e yönelik kanlı roket saldırıları konusunda Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’a sorular yöneltti.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın konuyla ilgili Kilis’te yaptığı açıklamaları eleştiren İzmir Milletvekili Aytun Çıray, bu açıklamalarda roketler konusunda IŞİD’in sorumluluğunun adeta küçültüldüğünü ifade etti.

Çıray bu tutumu başta Kilisliler olmak üzere Türk Milleti adına kabul edilemez bulduğunu belirterek, “Türkiye  Cumhuriyeti Devleti 93 yıllık tarihinde hiç bu kadar aciz bırakılmamış, hiç bu derece zillet içine düşürülmemişti” dedi.

TÜRK MİLLETİNİ SAVUNMASIZ BIRAKTINIZ
“Ne kadar azılı katil olurlarsa olsunlar bir avuç radikal dinci çapulcuyla Türk Devletinin baş edemez bir pozisyona düşürülmüş olması AKP iktidarlarının sonsuza kadar alnından çıkmayacak bir kara bir lekedir” eleştirisinde bulunan Çıray, “Türk Milleti kendisine bu utancı yaşatanlardan en kısa sürede hesap soracaktır” diye ekledi. 

Türkiye Büyük Meclis Başkanlığına Başbakan Yalçın Akdoğan’ın yazılı olarak yanıtlaması için sunduğu yedi soruluk yazılı soru önergesinin temel amacını “Türk Milletinin nasıl savunmasız bırakıldığını tarihe kayıt düşmek” sözleriyle açıklayan Çıray, “Bu yazılı soru önergesi aynı zamanda mukadder yargılama süreçleri başladığında başvurulacak tutanaklardan birisi olacaktır” dedi.

Türk Ordusu’nun ‘Ergenekon’ ve ‘Balyoz’ adı verilen düzmece davalarda ne kadar yıpratılmış olursa olsun, hâlâ dünyanın en etkili silahlı kuvvetlerinden birisi olduğunun altını çizen Çıray, bu büyük gücün AK Parti yüzünden adeta battal hale getirildiğini belirtti.

Çıray bu duruma duyduğu tepkiyi ‘Türk Hava Kuvvetleri IŞİD’ın katillerini bombalarıyla neden kavurmuyor? Hava Kuvvetlerimizin fonksiyonu Türk Yıldızlarının akrobasi gösterilerine indirgendi de haberimiz mi yok?” cümleleriyle ifade etti.

Çıray bu çerçevede Türkiye Büyük Millet Başkanlığı vasıtasıyla Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın yanıtlaması için şu soruları yöneltti:

KİLİS’E ROKET DÜŞMÜYOR, ATILIYOR!
Katil IŞİD çapulcuları roketlerle doğrudan doğruya Kilis’i hedef aldıkları halde neden ısrarla ‘Kilis’e roket atıldı’ değil ‘roket düştü’ ibaresi kullanılmaktadır?

Türk Silahlı Kuvvetlerinin angajman kuralları çerçevesinde, IŞİD’in roket atışlarına birkaç misliyle cevap verdiği belirtildiğine göre, bu yoğun atışlar, neden IŞİD katillerinin roket saldırılarını önleyememektedir? Bunun sebebi IŞİD’in roket saldırılarını kara atışlarıyla erişilemeyecek bir menzil içinde gerçekleştirmeleri midir?

Katil radikal dinci IŞİD çapulcuları eğer roket atışlarını, Kara Kuvvetlerinde mevcut top vb. yerden ateşlenen silahların menzili dışında gerçekleştiriyorlarsa, güçlü imha kudretine sahip hava kuvvetlerimize onları yok etmek için gereken emir ve talimatları neden vermiyorsunuz?

Bu durum Türk Hava Kuvvetlerini, göklerde akrobasi gösterileri yapan Türk Yıldızları fonksiyonuna indirgeyen ve ondan Türk Milletinin istifade edememesine yol açan Rus Uçağı’nın düşürülmüş olması hadisesinden mi kaynaklanmıştır? 

Türk Milletinin güvenliğini sadece Kilis’te değil, 900 kilometrelik Suriye sınır hattı boyunca yer alan bütün yerleşim birimlerinde tehdit eden bu durumu ortadan kaldırmak için, Rusya Cumhuriyeti’nin en yüksek sivil ve askeri yönetim unsurlarıyla temasa geçmeyi düşünüyor musunuz? Size göre Türk Milleti’nin mensuplarının hayatları kendi yanlış dış politikalarınızdan daha mı önemsizdir?

IŞİD katillerinin attıkları roketatarlarda özgür Suriye Ordusu denilen ve aralarında kamuflajlı IŞİD katillerinin de yer aldığına dair delillerin bulunduğu iddia edilen güçlere verdiğiniz açık ve örtülü desteklerin katkısı var mıdır?

Kilis’te sizin tarihi dış politika hatalarınızın kurbanı olarak can veren ve yaralanan vatandaşlarımızın ailelerine en yüksek düzeyden tazminat ödemek için gereken işlemleri başlattınız mı? Hala başlatmadıysanız bütün Kilislilerin size tazminat davası açmasını mı bekliyorsunuz?

 
Ölüm ünlü sanatçıyı sahnede yakaladı!
 
Manisa’da ‘siyah elmas’ ormanı bulundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan Meclis Başkanı'na sert tepki!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın "Yeni anayasada ...
Meclis Başkanı: Yeni anayasada laiklik olmamalı!
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır" ...
Sındır’dan ‘2019’ mesajları: Aday olmayı düşünüyor mu?
CHP Genel Sekreteri, Başkan Kocaoğlu’nun veda sinyali açıklamasından olası ...
 
Kurtulmuş'tan önemli mesajlar: IŞİD ve olaylı maç!
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kilis'in Suriye tarafından atılan ...
‘AK Parti binasına bombalı saldırı’dan bir erteleme daha!
AK Parti Karşıyaka İlçe Binası’na yapılan bombalı saldırının ikinci duruşması ...
AK Parti’de Genel Merkez’den ‘Delican’ kararı!
AK Parti’de seçimlerin ardından teşkilatlarda başlayan değişim sürerken ...
 
Bahçeli'ye bir rakip daha çıktı!
Eski Ülkü Ocakları Başkanı Suat Başaran, MHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladı.
‘Tokalaşmama’ yorumu: Ellerim de…
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi'ndeki törende ...
AK Partili Meclis üyesine dansöz cezası!
AK Parti’den istifa eden eski Milletvekili İdris Bal’a sosyal medyada ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva