HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Mayıs 2019 Perşembe - 11:47

Çiğli'de 100. yıl coşkusu başladı

Milli Mücadelenin 100. yılında Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen  “İlk Kurşundan İlk Adıma 100. Yıl” etkinlikleri kortej yürüyüşü ile başladı. Etkinlikler moderatörlüğünü Nazan Keskin’in yaptığı, Nasuh Mahruki ve Elfin Tataroğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı “100. Yılında İşgalden Kurtuluşa” söyleşisi ile devam etti.

Çiğli de 100. yıl coşkusu başladı

“İlk Kurşundan İlk Adıma 100. Yıl” etkinlikleri yoğun katılımlı kortej yürüyüşü ile başladı. Egekent Parkı’ndan başlayıp, Çiğli Belediyesi tören alanında sona eren kortej yürüyüşü halkın alkışları eşliğinde yapıldı. Kortej yürüyüşüne Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Hüseyin Emre Altınışık, ADD Genel Başkan Yardımcı Nasuh Mahruki, CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan ve ilçe yönetimi, gaziler, Çiğli’de faaliyet gösteren dernek, oda ve spor kulüpleri, engelliler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ATA’YA ÇELENK SUNULDU
Kortej yürüyüşünün sonlandığı Çiğli Belediyesi tören alanında Atatürk Anıtına çelenk sunum töreni yapıldı. İlk olarak Belediye Başkanı Utku Gümrükçü zabıta eşliğinde Atatürk anıtına çelenk sundu. Ardından Çiğli’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları çelenklerini sundu. Törende halk oyunları ekiplerinin gösterileri de büyük alkış aldı.

MİLLİ MÜCADELE ETKİNLİKERİNİ ANLATTI
Törende konuşan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü,  Milli Mücadelenin 100. Yılı etkinliklerinde bir ilke imza attıklarını belirterek, “Gazeteci Hasan Tahsin 15 Mayıs 1919’da ilk kurşunu atarak İzmir’in işgaline karşı mücadeleyi başlattı. Biz de etkinliklerimizi bu tarihte başlattık. 15 Mayıs ve 19 Mayıs Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı günün yıldönümlerinde 5 günlük kapsamlı bir etkinlik hazırladık. Bağımsızlığımızın sağlandığı dönüm noktalarını hemşehrilerimize bir bütün olarak anlatacağız” dedi.100. YILINDA İŞGALDEN KURTULUŞA
Etkinlikler kapsamında moderatörlüğünü Nazan Keskin’in yaptığı “100. Yılında İşgalden Kurtuluşa” söyleşisine akademisyen Elfin Tataroğlu ve ADD Genel Başkan Yardımcısı Nasuh Mahruki konuşmacı olarak katıldı. Milli Mücadele sürecinin anlatıldığı söyleşide Akademisyen Tataroğlu, İzmir’de kıvılcımlanan Kurtuluş Savaşı mücadelesini anlattı. Tataroğlu İzmir’in Atatürkçü yapısının nedenlerini anlattığı söyleşide şöyle konuştu: “İzmir şehrinin bir hafızası var. 15 Mayıs’ta İzmir’in işgalini 2 yıl yaşamış ve unutmamış bir bilinç var. Tarihinde efeleri ve Kuvayi Milliye hareketi var.  İzmir tabi ki Atatürk’ün izinde olacak. Bu yüzden yapısı bu kadar Atatürkçü” dedi.

Kurtuluş sürecinin başladığı döneme ışık tutan Nasuh Mahruki de Mustafa Kemal Aktatürk’ün liderlik özelliklerinin Milli Mücadelede zafere ulaşmadaki etkisini anlattı. Mahruki şöyle konuştu; “Mustafa Kemal Atatürk, kendi döneminde en çok okuyan kişilerin başındaydı ve bu da ona olaylara çok yönlü bakış açısıyla bakmasını sağladı. Türk insanını çok iyi tanıyordu. Milli Mücadelenin nasıl ve nerede başlayacağını çok iyi planladı ve adımlarını attı” dedi.

 
100. yılda dolu dolu program... İzmir'de 19 Mayıs heyecanı
 
Şimdiden oteller doldu: Ege turizmine bayram dopingi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
100. yılda dolu dolu program... İzmir'de 19 Mayıs heyecanı
Türkiye'nin farklı kentlerinden gelen bin 400 üniversite öğrencisi, İzmir ...
Narlıdere protokolü iftarda buluştu
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, ilçe protokolünü iftar sofrasında ...
Başkan Sengel sözünü tuttu... Küçük Duru'ya müjdeyi verdi
Engelliler Haftası kapsamında Selçuk Amfi Tiyatro’da düzenlenen etkinliğe ...
 
Başkan Arda: Yaş dostu kent olacağız
Gaziemir’de yaşayan 60 yaş üstü vatandaşların sosyalleşmeleri, mutlu ve ...
Buca'da anlamlı 19 Mayıs çağrısı: Konser bizden, kitap sizden
Buca Belediyesi Milli mücadelenin ilk adımının atıldığı 19 Mayıs Atatürk’ü ...
Bornova'dan bal gibi destek
Bornova Belediyesi'nin 20 haftalık arıcılık eğitimini tamamlayan arıcılar, ...
 
Organik tarımın öncüleri Organik Tarım Sempozyumu’nda
Organik tarımın öncüsü İzmir’in sektöre en önemli katkılarından biri olan ...
‘Kemâl’ 100. yıl anısına Karşıyaka’da
Milli Mücadele’nin başladığı 1919’un 100. yılına ithafen “Kemâl” adlı ...
Menderes'te pedallar 19 Mayıs için döndü
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva