HABERLER>POLİTİKA
8 Şubat 2018 Perşembe - 10:46

CHP PM Üyesi Kılıç, İzmir temsiliyeti için konuştu: Karar genel başkanımızda!

PM üyeliğine ikinci kez seçilerek duble yapan Kılıç, İzmir temsiliyeti hakkında, " Genel başkanımız kimlerle çalışacağına kendisi karar verir. Siyasete başladığımdan itibaren ‘bir şey olmalıyım’ demedim. ‘Bu partiye bir şey yapmalıyım’ dedim. Kendi adıma çalışma yürütmedim" dedi.

CHP PM Üyesi Kılıç, İzmir temsiliyeti için konuştu: Karar genel başkanımızda!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Sevda Erdan Kılıç, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Partinin geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da gerçekleşen 36’ncı Olağan Kurultay’ında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer alan ve ikinci kez PM Üyesi seçilen Kılıç, birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

PM’nin yeni dönemde kendisinin de yer aldığı 4 kişiyle temsil edilmesi hakkında konuşan Kılıç, “Genel başkanımız kimlerle çalışacağına kendisi karar verir” dedi.

 

‘BİR ŞEY OLMALIYIM’ DEMEDİM, ‘PARTİYE BİR ŞEY YAPMALIYIM’ DEDİM
Partide aldığı görevleri anlatan ve geçmiş dönemi kısaca özetleyen Kılıç, “Siyasete başladığımdan itibaren ‘bir şey olmalıyım’ demedim. ‘Bu partiye bir şey yapmalıyım’ dedim. Kendi adıma çalışma yürütmedim. Kurumsal kimliği korudum. Siyasette en önemli şey samimiyettir. Samimi bir şekilde CHP için çalışıyorum. Siyasette sabırlı olmak ve bulunduğunu konumları basamak olarak kullanmamak gerekiyor. Koltuktan güç almak değil koltuktan güç alarak parti için çalışırsanız gereken oluyor” dedi.

LÜTUF DEĞİL DEMOKRATİK BİR ADIM
Kurultayı değerlendiren Kılıç, mükerrer imza krizi ve Muharrem İnce’nin, ‘Lütuf istemiyorum’ açıklaması hakkında, “Genel başkan demokratik bir yarış olsun diye divana dilekçe verdi. Salonda bu hareket büyük ilgi gördü. İnce sonrasında ‘Ben lütuf istemiyorum, böyle aday olmam’ dedi. Salondaki herkes, biz de dahil, ‘aday oluyor mu olmuyor mu?’ diye bekledik.  Ama güzel olanı da iki adayın demokratik şekilde yarışmasıydı. Aslında buna lütuf denilemez demokratik bir adım denebilir” yorumunda bulundu.

GENEL BAŞKANIMIZ DİĞER ADAYIN OYUNU İKİYE KATLADI
‘Makas daralıyor mu?’ ve ‘CHP’de bir değişim mi isteniyor?’ sorularını bir arada yanıtlayan Kılıç, “Genel başkanımız diğer adayın oyunu ikiye katladı. Bırakın makas daraldı demeyi, böyle bakmak da gerekiyor. Genel başkanımız çok başarılı bir süreç yürüttü. Demokratik bir yarışa girdi. Aslında iki adayın yarışması için büyük gayret gösterdi. Ben böyle okuyorum bunu. Değişim beklentisi olsaydı bu sandığa yansırdı. Orada özgürce oy veriyorsunuz. Bırakın imzayı sandığa girdiğinizde vicdanınızla oy veriyorsunuz. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’ndan çok kadroda bir değişiklik ve yenilenme istedi örgüt” diye konuştu. 

 

İZMİR GENELİNDE BÖYLE BİR ŞEY DURMADIM
İl kongresi sürecinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kendilerine bir isim söylemediğini sadece fikir danıştığını ve beyin fırtınası yaptığını ifade etti. Kılıç, “Benim ilçem Buca. Biz il kongresine iki gün kala hem Deniz Yücel’i hem Utku Gümrükçü’yü çağırdık. Geldiler aynı akşam kendilerini anlattılar. Onlar gittikten sonra kapalı bir oylama yapıldı. O oylama sonucunda Buca ilçesi Deniz Yücel’i destekledi. Bize hiçbir baskı gelmedi. Ne bir delege arandı ne başka bir gelişme yaşandı. İzmir genelinde böyle bir şey duymadım. Bir algı yaratıldı. Haksızlık yapmamak gerekiyor. Bir beyin fırtınası yapıldı ve her kongrenin kağıt üzerinde bir kazanan ve kaybeden var. Yoksa hepimiz aynı partiliyiz. Kimse kaybetmedi. Bizim ana hedefimiz AKP iktidarı ve onun yarattığı bataklıktır. Ana amacımız bu durumu yıkmaktır” dedi.

KOTAYA KARŞIYIM
Kılıç cinsiyet kotasıyla ilgili, “Anlayış olarak kotaya karşıyım. Biz bu partide erkek arkadaşlarla eşit koşullarda yarışabilirsek böyle bir kota ve korunmaya ihtiyaç yok. Yüzde 33 kotamız var. İyi bir oran mı? Evet. Ama daha fazla yükseltilebilir” diye konuştu.

GENEL BAŞKANIMIZ KİMLERLE ÇALIŞACAĞINA KENDİSİ KARAR VERİR
Yeni oluşan PM’de az olarak görülen ve eleştirilen İzmir temsiliyeti hakkında konuşan Kılıç, “Genel başkanımızın kimlerle çalışacağına kendisi karar verir. Biz kurultay öncesinde İzmir’de kurultay delegeleri ve doğal delegelerle bir toplantı yaptık. İl Başkanı Deniz Yücel, ‘Aday olanlar burada söylesin ben de genel başkana sunacağım’ dedi. Aday olan isimler genel başkana verildi. Kendisi anahtar listesine beni ve Umut arkadaşımızı aldı. YDK için de Banu Gençkan ve Mahir Polat’ı aldı. Anahtar demek seçilmek demek değil. Sonsöz delegenin. Onlar oy vermezse yine seçilemezsiniz. Bildiğim kadarıyla İzmir’den aday olan arkadaşlarımızı il başkanımız genel başkanımıza iletti” açıklamasında bulundu.

22’Yİ 30 YAPACAĞIZ, HİÇ ŞÜPHEM YOK!
2019’da gerçekleşmesi planlanan yerel seçimleri İzmir özelinde değerlendiren Kılıç, “İzmir Anadolu’ya ışık olacak diyoruz. Çevresindeki bütün illere de ışık tutuyor. İzmir ile ilgili hiçbir şüphemiz yok. 30 ilçeye dönüşecektir. Kaliteli ve halka dokunan işler yapıyor belediye başkanlarımız. Örgütlerimiz başarılı. İlçe başkanlarımız kapı kapı dolaşıyor. Mevcutlarla ilgili şüphemiz zaten yok ama kazayla kaybedilenleri de geri alacağız. İyi Parti’nin kentteki dengeleri değiştireceği söyleniyor. İzmir’de hiçbir partinin kent seçmenini etkileyeceğini düşünmüyorum. Bunun için CHP’li başkanların ve milletvekillerinin başarılı olmaması lazım. Partimizin temsilcileri çok başarılı. Tekrar vurguluyorum 22 olan sayımızın 30’a çıkacağını düşünüyorum” diye konuştu.

BERABER BİR SÜREÇ YÜRÜTÜRÜZ
İl Başkanı Deniz Yücel ve yeni yönetim kurulu hakkında değerlendirme yapan Kılıç, “Deniz Başkan’ımız yeni seçildi. Yönetimde eskilerden isimler de var. Seçildi ve kurultay yaşandı. Yaşanacak süreci hep beraber göreceğiz. Büyük ihtimalle milletvekillerini, PM üyelerini toplar yeni uygulamalar yaparız. Geçen süreçte yapmıştık. Hep beraber toplanmış ve ilçelere çıkarma yapmıştık. İlerleyen süreçte yine hep beraber çalışma programı yürütürüz” dedi.

PEKDAŞ VE UYAR İÇİN NE DEDİ?
Kentteki iki kadın belediye başkanı üzerinden değerlendirme yapan Kılıç önemli açıklamalrda bulundu. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ı başarılı bulduğunu ifade eden Kılıç, “Keşke İzmir’in yarısı kadın belediye başkanı olsa. Ama kadın olsun demek yetmez. Liyakat çerçevesinde kadınlarımız olsun. İlla kadın olsun anlayışıyla değil kadın olsun ama yapabilecek, iyi örnek olabilecek, eli değdiğinde orayı altına çevirecek bir kişi olsun. Bu ölçekte mevcuttaki başkanlarımız çok iyi örnek” açıklamasını yaptı.

 
AK Partili Kalkan'dan İzmir'de birlik mesajları
 
İzmir'deki patlama için şok rapor: Nedeni doğal gaz değil!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erdal 9 Şubat 2018 Cuma 13:39

O kota olmasaydı gecen dönem pm değildin. Taban ne düşünüyor ilk seçimde bunu iyi göreceksiniz..

Yorumu oyla      11      5  
seçmen 9 Şubat 2018 Cuma 08:30

Chp bölge partisi olma yolunda devam ediyor.Partinin popüler adayı olarak gösterilenleri CHP'nin oy oranı çok düşük olan illerinde aday gösterilip partiye oy getirilebilir mi?İzmir'de banko garanti seçilme şansı var diye kontenjan merkezi olarak kullanıyorlar.Bu işi birilerini seçtirmekten öteye gidemiyor.Artık ithal adaylara ve partinin tabanından gelmeyen seçimden seçime seçilmek için gelen adaylara gerçek seçmen oy vermeyecek bu bilinsin...

Yorumu oyla      11      5  
Üniversiteli 8 Şubat 2018 Perşembe 21:39

İnternette bulunması çok çok zor olan, CHP’nin resmi internet sitesine bile konmamış olan 36. kurultay sonuç bidirgesini, Cumhuriyet’ten ve ABC Gazetesi ile TELE 1’den başka bir yerde de göremedim.CHP’nin beceriksizliğiyle de güme gitmiş olan bu bildirgeyi, tarihe bir not düşmek adına lütfen belde,ilçe ve il başkanlıklarında dağıtılmak üzere çoğaltınız.

Yorumu oyla      12      5  
Partili 8 Şubat 2018 Perşembe 18:56

CHP’nin 36. Kurultay’ı bir sonuç bildirgesi yayınladı: Nerede, nasıl, kimler tarafından hazırlanmış, partinin hangi organlarında, hangi düzeylerde tartışılmış belli değil. Zaten kimsenin de haberi olmadı; kamuoyuna da mal olmadı! Oysa son derece önemli saptamaları olan, çok iyi hazırlanmış bir bildiriydi. Ama son zamanlarda CHP’ye musallat olan başıbozukluk ve adam sendecilik yüzünden güme gitti.

Yorumu oyla      14      5  
Zafer 8 Şubat 2018 Perşembe 14:12

Çadır tiyatrosu oynayıp adına "demokrasi" diyorsunuz. Mükerrer imza varsa tüzüğünüzün gereği bellidir, yerine getirirsiniz. Kemal Bey "benden alın oraya yazın" diyemez. Delege imzası bu, sanki cebinden çikolata verir gibi nedir bu? Alınan sonuçtan da nasıl baskı yapıldığı belli oldu! akp den farkınız yok. Büyükşehir dahil başkanlar başarısız. İlk seçimde bu tiyatro sona erecek. Artık size mecburen oy vermeye gerek kalmadı, İYİ Parti var artık!

Yorumu oyla      15      9  
Kadin 8 Şubat 2018 Perşembe 14:08

Bencede kadinlar siyasette artmali ve kadin baskanlar cogalmali.

Yorumu oyla      19      5  
8 ilce 8 Şubat 2018 Perşembe 13:55

Sayin kılıç basarilar diliyorum yolunuz acik olsun bir partili bir taban olarak sizden ricam kaybettigimiz 8 ilcede sizin gibi genc parti sevdasi icin mucadele edecek koktuk için yillardir o koltuklarda oturan eskimis yuzlere degilde yeni adaylara destek olnanizdir bunu sizin gibi parti sevdalisi ve vicdan sahibi arkadaslarinizin yoldaslarimizin yapacagina eminim degisim partimiz icin sarttir.

Yorumu oyla      17      6  
Gerçek 8 Şubat 2018 Perşembe 12:49

CHP İlçe, İl kongreleri ile genel kurultayından umut çıkmadı, vatandaşa güven veremiyorsunuz. İzmir Büyükşehir Belediyesinden örnek. Şubat 2016 tarihinde kamu hizmeti olan toplu ulaşımda kendimizce çevre kent diye bir bölge yaratıp 90 dk aktarma haklarını iptal ederek ayrımcılık yaptınız.Büyüklehir de 10 yıl önce de parti aynı parti Belediye Başkanı da Sayın Aziz Kocaoğlu

Yorumu oyla      14      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kalkan'dan İzmir'de birlik mesajları
AK Parti İzmir Milletvekili ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, ...
Çarpıcı yazı: AK Parti-MHP ittifakı böyle olacak!
AK Parti ve MHP, uyum yasalarında ilkesel mutabakata vardı. İttifakın ...
İzmir'deki okulda yaşanan patlama meclis gündeminde!
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir'in Gaziemir ilçesindeki Abdülhamit ...
 
Kılıçdaroğlu'nun 'Esad' çağrısına yanıt!
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, basın toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun ...
Bakan Özlü'den İzmir ve Manisa'da iki günlük mesai
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Perşembe ve Cuma günlerini ...
İYİ Parti İzmir'den açıklama: 5 ilçede oyumuz çok yüksek!
İYİ Parti İzmir’de ilk sandık sınavını vermeye hazırlanıyor. Partililer ...
 
AK Partili Miroğlu'nun acı günü
AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu'nun yoğun bakımda tedavi gören ...
AK Parti'den seçim barajı için flaş açıklama!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, gündeme ilişkin açıklamalarda ...
Başkan Yücel'den kurultay ve PM değerlendirmesi: Temsil eleştirileri için ne dedi?
36. Olağan Kongresini tamamlayan Cumhuriyet Halk Partisinin İzmir İl Başkanı ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva