HABERLER>POLİTİKA
13 Kasım 2017 Pazartesi - 12:12

CHP Ödemiş’in ilçe kongresi için 2 aday kesin: İpi kim göğüsleyecek?

Ödemiş’te 3 Aralık’ta gerçekleşecek ilçe kongresinde Mehmet Birlik ve Erdem Boyacı kesin aday olarak öne çıktı. Ayrıca, ‘Yokum’ diyerek kararını açıklayan İlçe Başkanı Dönmez’e örgütten tepki olduğu öğrenildi. Dönmez’in mahalle delege seçimlerinde Birlik lehine açıklamalar yaptığı iddia edildi.

CHP Ödemiş’in ilçe kongresi için 2 aday kesin: İpi kim göğüsleyecek?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- (Kulis Haber) Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takvimi tüm hızıyla işliyor. İzmir’de mahalle delege seçimlerinin geride kalmasının ardından gözler ilçe kongrelerine çevrildi.

2014 yerel seçimlerine AK Parti’ye kaybedilen ilçeler arasında bulunan Ödemiş’te kulisler iyice hareketlendi.

İzmir’deki 4 kadın ilçe başkanından biri olan Nazan Dönmez, Ödemiş İlçe Başkanlığı için ‘Yokum’ diyerek kararını vermişti. Dönmez, ‘Artık torunlarımla zaman geçireceğim’ açıklamasıyla aylar öncesinden ilçe kongresinde yarışmayacağını ifade etmişti.

Mehmet Birlik

 

ŞU AN BİRLİK VE BOYACI KESİN ADAY
Daha sonraki süreçte Ödemiş siyasetinin önemli ismi ve bir önceki kongrede başkan seçilen fakat yerel seçimlerde adaylığını ilan ederek görevinden istifa eden Mehmet Birlik 3 Aralık’taki yarışta var olacağını açıklamıştı.

Mevcut İlçe Yönetim Kurulu’nda yer alan Erdem Boyacı’nın da kongrede kesin aday olacağı öğrenildi. Boyacı’nın kararını basın açıklamasıyla duyurmak istemediği ifade edildi. Fakat Boyacı ve ekibinin ilçede tur çalışmalarına başladığı biliniyor.

Gelişmelerle birlikte 3 Aralık’taki kongrenin en az 2 adaylı geçmesine kesin gözüyle bakılıyor. İlerleyen günlerde başka aday çıkma ihtimali de göz önünde bulundurulurken bu seçeneğin gerçekleşmesinin zor olacağı ön görülüyor.

Erdem Boyacı

 

Boyacı’nın adaylığı için örgüt tabanından yoğun bir talep geldiği dile getirildi. Birlik’in karşısında yarışacak Boyacı’nın yerel seçimler için herhangi bir belediye başkanı adayının olmadığı ve sadece ön seçim istediği öğrenildi. Boyacı’nın yakın çevresine, ‘Adalet Yürüyüşü’ndeki mantıkla CHP bayrağını Ödemiş’te bir daha vermemek üzere dikmek istiyoruz. Bunun için her yere gitmeliyiz. Örgütte küskün kalmamalı. Kadroların yenilenmesini ve çoğalmasını sağlamalıyız. Kadın ve gençlere daha çok yer vermeliyiz’ dediği iddia edildi.

Ayrıca Ödemiş’te çok sayıda üyenin partinin belli bir grubun elinde kalmasından rahatsız olduğu öne sürüldü. Başka isimlerin görevlere gelmesinin ihtiyaç olarak görüldüğü vurgulandı. Mehmet Birlik’in delege bazında çok güçlü olduğu bilinirken Boyacı’nın adaylığının örgütte umut olarak görüldüğü aktarıldı.

ÖRGÜT, ‘PARTİYİ BİRLİK’TEN EMANET ALDIM’ DİYEN DÖNMEZ’E TEPKİLİ!
Öte yandan Dönmez’in aday olmayacağını kesin bir şekilde açıklamasının ardından birleştirici ortak aday çalışmaları yapıldığı fakat başarılı olunamadığı da vurgulandı. Boyacı ve ekibinin ilçe kongresinde başarılı olmasının sürpriz olmayacağının örgütte dillendirildiği konuşuluyor. Delege seçimlerinin sorunsuz bir şekilde atlatılması mevcut yönetim içinden gelen Boyacı’nın şansını diri tutuyor. Fakat karşısındaki isim olan Birlik’in gücü de göz önünde bulunduruluyor. Bazı partililerin, ‘Delegeler kimsenin askeri değil. Delege seçilenler asli görevlerini unutmasın ve CHP’nin askeri olsun’ görüşünde birleştiği ifade edildi.  Ödemiş İlçe Örgütü’nde genç kadroların göreve gelmesi yönünde bir eğilim olduğu öne sürüldü.

Bir kısım partilinin ise Başkan Nazan Dönmez’e tepkili olduğu aktarıldı. Dönmez’in kapasitesinin örgütü birleştirmeye yetmediği görüşünün en azından bazı üyeler arasında hakim olduğu vurgulandı. Dönmez’in mahalle delege seçimleri sürecinde sandıkların başında Mehmet Birlik lehine konuşmalar yaptığı iddia edildi. Dönmez’in, ‘Ben bu partiyi Mehmet Birlik’ten emanet aldım. Emaneti vermem lazım. Gelin oy verin’ dediği dile getirildi. Bu nedenle Dönmez’in görevini emanetçi ve güdümlü bir zihniyetle yürüttüğü eleştirilerinin kendisine iletildiği ifade edildi.  Dönmez’in kendisinin de bu durumu açıkça itiraf ettiği öğrenilirken, ‘Partiyi büyütemedi’ tepkilerinin örgütte konuşulduğu aktarıldı.

BELEDİYE BAŞKANI OLMAYAN YERLERDE OLASI ADAY İLE ÖRGÜT ARASINDA SORUN VAR!
CHP’nin kazandığı ilçelerde belediye başkanı ile ilçe başkanları arasında yaşanan sorunlu durumun Ödemiş gibi kaybedilen bölgelerde ise olası başkan adayları ve örgüt arasında yaşandığı vurgulandı. Aday adaylarıyla örgüt arasında bölünmeler olduğu ifade edildi. Ödemiş’te şu an bölünen 4-5 parçalı yapının olduğu iddia edildi. 

 
Bucaspor'da 1 puan sevinci
 
Rekor artış! Urla'da enginar bereketi...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'nin Meclis başkan adayı belli oldu
Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre Ak Partinin, TBMM Başkan adayı ...
İzmir'in merak ettiği soruya yanıt: Askeriye, Poligon'dan çıkıyor!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Karabağlar’da işadamlarıyla ...
Yıldırım: Türkiye kardeşlerinin yanında
Başbakan Yıldırım, İran-Irak sınırında meydana gelen 7,3'lük depremde ...
 
İyi Partili Ulupınar’dan iddialı çıkış: En yüksek oyu İzmir’den alacağız!
İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar Egedesonsöz’e önemli açıklamalarda ...
CHP'li Purçu'dan anlamlı davranış... 'Umutsuz çocukların umudu olacağız'
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, 39'uncu İstanbul Maratonu'nda, okumak ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Alsancak Stadı’na isim önerisi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV Spor'da Rıdvan Dilmen ve Murat ...
 
Osman Baydemir serbest bırakıldı!
Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) ...
İstanbul'da sürpriz görüşme! 3 önemli isim...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Akar ile bir araya geldi.
MHP'nin Meclis Başkanı adayı belli oldu
MHP, bu ay yapılacak Meclis Başkanlığı seçimlerinde İstanbul Milletvekili ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva