HABERLER>POLİTİKA
22 Aralık 2020 Salı - 13:45

CHP'nin Menemen itirazında ayrıntılar netleşti... Karakurt 'istifa formülü'ne ne dedi?

Menemen'de yürütmeyi durdurma kararı alınan seçim için itiraz eden Menemen Belediyesi Başkan Vekili Deniz Karakurt, "Eğer mahkeme hakikaten sadece görüntüleri dahil izlese davayı reddeder. Yürütmeyi durdurmayı da kaldırır. Ben hukuka güveniyorum ve Bölge Mahkemesi'nin de bizim lehimize karar vereceğini düşünüyorum. Seçimin tekrarlanması durumunda fire vermeyiz" ifadelerini kullandı. CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın 'istifa formülü'nü değerlendiren Karakurt, "Şu anda öyle bir seçenek masamızda yok" dedi.

CHP nin Menemen itirazında ayrıntılar netleşti... Karakurt  istifa formülü ne ne dedi?

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un tutuklanmasının ardından, Aksoy'dan boşalan koltuk için, Menemen Meclisi'nde Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı'ndan birer aday çıkarken, Mecliste Millet İttifakı ortağı İYİ Parti ile birlikte 18 koltuğu bulunan CHP'nin seçimi oylama sonucu kazanması bekleniyordu.

Gerçekleştirilen seçimlerde ilk 2 turda çoğunluk sağlanamazken, 3 ve 4'ncü turlarda oylamada eşitlik çıkması sonucu, seçim kuraya kalmış ve gerçekleştirilen kura sonucunda CHP Adayı Deniz Karakurt, AK Parti Adayı Aydın Pehlivan'ın da isminin bulunduğu fanustan çıkan isim olarak Menemen Belediyesi'nde yeni Başkan Vekili olmuştu.

Karakurt'un seçimi kura ile kazması sonrası, AK Parti adayı Aydın Pehlivan İzmir 2'nci İdare Mahkemesi'ne giderek seçime itiraz etti.

İzmir 2'nci İdare Mahkemesi’nin CHP’li Deniz Karakurt’un kura ile kazandığı Menemen Belediyesi Başkan Vekilliği Seçimi’nin iptal edilmesinin ardından, Cumhuriyet Halk Partisi'nden de karşı atak gecikmedi.  

"SEÇİMİN TAMAMEN YENİLENMESİNİ TALEP EDİYORUZ"
İzmir 2. İdare Mahkemesi’nin aldığı yürütmeyi durdurma kararı sonrası Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz eden Cumhuriyet Halk Partisi, İdare Mahkemesinin kararının iptal edilmesini istedi. Kararın iptal edilmemesi halinde sadece kuranın değil seçimin sıfırdan yapılmasını talep ederken, konuyla ilgili gazetemize konuşan Menemen Belediyesi Başkan Vekili Deniz Karakurt, kararın lehlerine çıkacağına inandıklarını belirtti.

Karakurt, itirazlarını üç ana başlıkta gerçekleştirdiklerini belirtti. Açıklamasında "İtirazımızı üç noktada gerçekleştirdik. Bunlardan birincisi, mahkemenin dayanmış olduğu yönetmeliğin bizim davamızda uygulanmaması gerektiği, başkan vekili seçimine ilişkin olmadığı yönünde, ikincisi ise orada seçimin yapıldığı anda hiçbir hiç bir itiraz bulunmaması ve üçüncü olarak ise  bu yönetmelik uygulansa bile, yasal değil ama uygulansa bile yönetmelikte bahsedilen  şekil ve şartların yerine getirilmediği için, diğer şekil şartların da, seçimin tamamen yenilenmesi konusunda itirazlarımızı sunduk. Bizler mahkemeden kararını uygulanması halinde, sadece kuranın değil seçimin tamamen yenilenmesini talep ediyoruz" dedi.

"ÖYLE BİR SEÇENEK MASAMIZDA YOK"
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın "Deniz hanım istifa ederse ilginç bir şey çıkar ortaya. Geriye gider süreç ve yürütme durur. Seçim iptal olur. Vekalet verilen birinci başkan vekili kimse o devam eder. Tekrar seçime gidilir ve kura olmaz" sözlerinin hatırlatılması üzerine konuşan Karakurt, "Şu anda öyle bir seçenek masamızda yok" ifadelerini kullandı.

"MAHKEME GÖRÜNTÜLERİ İZLESE DAVAYI REDDEDER"
İtirazları sonrası mahkemenin kendi lehlerine karar vereceklerine inandıklarını belirten Deniz Karakurt, "Eğer mahkeme hakikaten sadece görüntüleri dahil izlese davayı reddeder.  Yürütmeyi durdurmayı da kaldırır. Ben hukuka güveniyorum ve Bölge Mahkemesi'nin de bizim lehimize karar vereceğini düşünüyorum" dedi.

"BİLİNÇLİ YAPTIKLARI BİR ŞEY OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ"
Kura toplarının ve fanusun AK Partili üyeler tarafından getirildiğini söyleyen Karakurt, "Bu görüşmelerin yapıldığı odada kamera yoktu, fakat orada AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, AK Parti İl Başkanı, bizim Genel Başkan Yardımcılarımız ve İl Başkanımız vardı. Onlar yanlarında kırmızı toplar getirmişlerdi. Onlar bunlara konmasını talep ettiler, bizde tamam dedik. Tamamen kendi teklifleriydi ve kendileri alıp geldiler bu kutuları. Kesinlikle bizim böyle bir hazırlığımız yoktu. Biz tamamen seçime odaklanmıştık. Bunlar herhalde kendileri çıksaydı hiçbir itirazda bulunmayacaklardı. Böyle bir ihtimali düşünerek  yanlarında hazırlıklı getirerek, bilinçli yaptıkları bir şey olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

"18 OY ALARAK  SEÇİMDEN ÇIKACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM"
Seçimin sıfırdan tekrarlanması halinde bir önceki seçimde gerçekleşen firenin verilmeyeceğini belirten Deniz Karakurt, 18 oyun tamamını alacaklarına inandıklarını söyledi. Karakurt "Netice olarak biz başladığımız günden beri 18 arkadaşımız bizimle birlikte.  Eğer bu şekilde bir yanlışa düzen varsa ki olduğu gözüküyor. Ben önümüzdeki seçimde hiç fire vermeden 18 oy alarak  seçimden çıkacağımızı düşünüyorum" dedi.

 
TÜİK asgari ücret önerisini açıkladı
 
Papa'dan bürokratlara 'Dedikodu yapmayın' uyarısı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
VfV 22 Aralık 2020 Salı 22:56

Topu topa atacağınıza sizi satıp oy kullanmayan ya da akp adayına dönen Chp'lileri bulun.Sonra kanunu yönetmeliği bilmediğiniz okumadığınız için kendinize kızın.Avukat dolu bir ortamda akp,nin katakullisine geldiniz.

Yorumu oyla      2      3  
Partili 22 Aralık 2020 Salı 20:47

Aksoy ilk duruşmada tahliye olaçak adamın belediye başkanlığı biter.şöyle hurdalardan kaynaklanan yüzbinin üzerinde bir para maliyeye yatırılaçak mahkemede bunu gerekçe gösterip tahliye edeçek.meneme kayyum kaçınılmaz bunuda bilesiniz.Aksoyun Avıkatı bunların alt yapısını hazırlamış herkese hayırlı olsun.

Yorumu oyla      3      3  
masal 22 Aralık 2020 Salı 18:20

Bize masal anlatmayın, genel merkezde kim bu adayları atayan vatandaş? Önce Çeşme sonra Menemen! Nedir bu basiretsizliğin nedeni?

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Serdar DEĞİRMENCİ yazdı... Tombala
Serdar DEĞİRMENCİ yazdı... Tombala
Akşener'den hükümete bütçe eleştirisi
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında, Meclis'te ...
Çiğli'de 33 ev yıkılma tehlikesi altında!
İzmir'in Çiğli ilçesi Güzeltepe ve Şirintepe mahalleleri sınırında yağıştan ...
 
HDP'li Leyla Güven gözaltına alındı
Yargılandığı terör davasında 22 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan ve ...
Mustafa Sarıgül Genel Başkan seçildi
Ankara'da Türkiye Değişim Partisi'nin Genel Merkezi düzenlenen törenle ...
CHP'li Polat'tan kent muhalefetine sert eleştiri: Her şey bitti de fıstığın yeşili mi kaldı?
İzmir'de AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Büyükşehir’e ...
 
CHP’li Sertel: İktidar gençleri sevmiyor!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, ekonomik ...
Vekilliği düşürülen HDP'li Leyla Güven'e 22 yıl hapis
Milletvekilliği düşürülen HDP'li Leyla Güven, terör soruşturması kapsamında ...
Başkan Sürekli'den Soyer'e çağrı: İptal edilmezse adı ihanet festivalidir!
İzmir Büyükşehir Belediyesi; Karikatür Festivali kapsamında davet edilen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva