HABERLER>POLİTİKA
28 Haziran 2016 Salı - 12:46

CHP Lideri'nden 6 maddelik 'İsrail'le anlaşma' çıkışı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Şu anki durumda Türkiye'nin İsrail'le yapmış olduğu anlaşma, Gazze'ye yapılan ambargonun resmi zemine taşınmasıdır" dedi ve 6 maddelik çıkışta bulundu.

CHP Lideri nden 6 maddelik  İsrail le anlaşma  çıkışı!

CHP Genel Başkanı ve ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin haftalık grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun gündeminde terörle mücadele ve dış politika vardı. 

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, "Türkiye iyi yönetilmiyor, bu dış politika bu ülkeye hayır getirmez demiştim. Bunlar dış politikayı kendi kişisel politikaları haline getirdiler" dedi.

İsrail'le yapılan anlaşmanın Mavi Marmara'da yaşanan hadisenin İsrail lehine sonuçlandığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bu bir anlaşma değil teslimiyet sözleşmesidir" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Teröristler kadar bizler gururlu, onurlu olmazsak onların karşısına dikilmezsek bilesiniz ki bu ülkede büyük bir kırılma olur" sözlerini hatırlatarak "Türkiye Cumhuriyeti ne zamandan beri onuru teröristlerden öğreniyor. Sonra kalkıp yanlışlık oldu diyorlar. O zat pronter'dan okuyor. Okudukları pronter'da yazıyor. Sonra kalkıp medya kuruluşlarını arıyorlar bunu haber yapmayın diye."

"TÜRKİYE İYİ YÖNETİLMİYOR"

"Türkiye iyi yönetilmiyor, bu dış politika bu ülkeye hayır getirmez demiştim. Dış politikada ülkelerin daimi düşmanları ve dostları yoktur. Ülkelerin daimi çıkarları vardır bu nedenle dış politika milli politika olmalıdır. Bunlar bu alandan da çıktılar dış politikayı kendi kişisel politikaları haline getirdiler ve dış politikayı bir iç politika haline getirdiler. Dış politikada konuşan insanlar santranç hamlesi gibi düşünmek zorundadır. Dış politikayla ilgili gelişmeleri Cumhurbaşkanı'ndan almıyoruz, Dış İşleri Bakanı'ndan almıyoruz, Başbakan'dan almıyoruz. Bu haberleri yabancı ülkelerin açıklamarından öğreniyoruz. Bir baktık Rusya'dan özür diliyoruz, neden özür diliyoruz Rus uçağı sınırı ihlal etmedi mi? Angajman kurallarını çiğnemedi mi bu angajman kurallarını kim koydu Türkiye. O zaman neden Rusya'dan özür diliyoruz. Bu ülkenin onuru ve gururu ayaklar altına alındı bunu bütün vatandaşlarımın bilmesini isterim. 

İSRAİL'LE ANLAŞMA

Mavi Marmara gemisine AKP'li milletvekilleri de binecekti. Gidip Gazze'deki ambargoyu yıkıp Gazze'ye yardım götüreceklerdi. Sonra onlar gitmedi, İsrail askerleri uluslarası sularda korsan devlete yakışır şekilde gemiyi bastılar 10 vatandaşımızı katlettiler. Bunlar Gazze'ye yardım gemilerini Türk Donanması'yla göndereceklerini açıkladı. Gazze'ye giden yardım gemilerinin yanında Türk Donanması gitmedi. Eğer yardım gemileriyle beraber donanma gitmiş olsaydı bugün bunlar olmazdı. Bu ülkenin Başbakan'ı olarak sen bu lafının arkasında durmalısın. 

Türkiye'nin Mavi Marmara konusunda 3 şartına biz de destek verdik. İsrail'den resmen yazılı bir özür mektubu gelmedi. Bildiğimiz tek şey Netenyahu'nun telefonla bir özür dilediği, doğru mu değil mi bilmiyoruz. Ama sen Putin'e özür mektubu göndermesini biliyorsunuz. Eğer İsrail özür dileyecekse bunu yazılı olarak yapmalıdır. İsrail 20 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti ama askerleriyle ilgili davalardan vazgeçilmesini şart koştu. Parlamentonun iradesi ipotek altına alınmıştır. 20 milyon dolar karşısında bu davadan nasıl vazgeçiyorsunuz? Hangi ülkenin yöneticisi böyle bir anlaşmanın altına imza atar? Siz kimden yanasınız, ölen vatandaşlarımızdan yana mısınız yoksa onları öldüren askerlerden yana mısınız?

Erdoğan konuşmasında "İsrail'e muhtacız" dedi. Koskoca Türkiye'yi İsrail'e muhtaç hale getiren hükümetin adı Adalet ve Kalkınma Partisi değil midir? Siz halen kalkıp bunlara oy mu vereceksiniz. Gazze'ye ablukanın kalkması şartından kesinlikle vazgeçmeyeceklerini açıkladılar. Ama bugün bu şartlarından vazgeçtiler. Netanyahu, bu anlaşmanın önem verdiği ikinci konu, Gazze'ye yönelik ablukanın sürdürülecek bundan asla taviz vermeyi düşünmedim. Bu bizim için en önemli konu dedi. Şu anki durumda Türkiye'nin İsrail'le yapmış olduğu anlaşma, Gazze'ye yapılan ambargonun resmi zemine taşınmasıdır. Mağdur yakınları ambargonun hukuki zemine oturtulduğunu söylüyor. Bu anlaşmanın temel noktalarını altı madde halinde özetleyeyim: 

1- İsrail resmi bir özür dilemedi. 

2- İsrail 20 milyon dolar tazminat ödeyecek ama Türkiye'den operasyona katılan İsrail askerlerine açılan davalardan vazgeçmesini ve yasa çıkarmasını istiyor. 

3- Bu anlaşma ile ambargo hukuki zemine oturtuluyor.

4- Türkiye İsrail'in Gazze üzerindeki egemenliğini de kabul ediyor. Bunun akılla mantıkla bağdaşır hiçbir yanı yok.

5- 20 milyon dolarlık tazminata karşılık İsrail kendi doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya götürecek. Netenyahu yaptığı açıklamasında "Bu anlaşma İsrail'e muazzam kazanç sağlayacak" dedi

6- Anlaşma ile Türkiye İsrail'in NATO'ya girmesine izin vermiş oldu. 

Bu anlaşmanın ardından İsrail askerleri Mescid-i Aksa'yı bastılar. Bunlar buna sesini çıkartabilir mi çıkartamaz. Bu bir anlaşma değil bu bir teslimiyet sözleşmesidir." (ntv)

 
CHP’de ‘gözyaşı’ kavgası büyüyor: Zehir zemberek sözler!
 
YSK'dan flaş MHP kararı: Kurultay yapılacak mı?
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 28 Haziran 2016 Salı 17:23

Sayın Kılıçdaroğlu, bizler bunları biliyoruz önemli olan bunları bilmeyenlere gerekirse ayaklarına kadar gidip tüm bu olanları anlatmak anlatabilmek. Bu işler öyle salıdan salıya grup toplantılarında ekrana çıkıp gaz alıcı salvolarda bulunmakla olmaz, böyle ülke kurtarılmaz.

Yorumu oyla      11      5  
28 Haziran 2016 Salı 15:06

"Ne yani Filistin halkına yardım edilmese miydi?" diyenler var. "İşte ne güzel anlaşmışlar, ambargo kalkmış!" diyenler çok. Öncelikle ambargo kalkmadı, bu anlaşma ile Türkiye ambargoyu tanımış oldu. Adamlar zaten yıllardır bizim liman üzerinden yardım yapılabilir diyordu. Bizimkiler donanmayı gönderip Gazze' ye direkt gideceklerdi. Gidebildiler mi ? 😀 Adamlar 20 milyona milyarlık doğalgaz işi bağladılar. 😄😀 Mavi Marmara olayını da kapattılar. Sosyal medyada İsrail ... diyenler şimdi Ermeni ... demeye başlamışlar. 😀 Ülke kimlere kaldı.

Yorumu oyla      11      5  
28 Haziran 2016 Salı 14:52

AKP'lilere göre İsrail anlaşması büyük bir zafer. Bunca olaydan sonra hala daha akıllanmadılar, bildiklerini okuyorlar sonra da çark edip ülkenin itibarını iki paralık ediyorlar. Eski Türkiye dedikleri Türkiye herkese rest çekip Kıbrıs ' a müdahale etmişti. Yeni Türkiye' de ne oluyor ? Suriye de ışid korkusundan Süleyman Şah Türbesi'ni bir gecede topraklarımızı bırakıp kaçırdılar , Rusya'dan haklı olduğumuz konu hakkında özür dilediler , İsrail' e karşı İsrail lehine o kadar atara rağmen anlaşma imzaladılar. Sırada Sisi ve Esad mı var

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’de ‘gözyaşı’ kavgası büyüyor: Zehir zemberek sözler!
CHP İl Başkanı Yüksel’in gözyaşları parti içinde de karşılılık demeçlerle ...
Kremlin: Erdoğan ile Putin telefonda görüşecek
Kremlin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir ...
İzmir siyasetinde bayramlaşma programı netleşti
Bayram öncesi hazırlıklar tamamlanırken, siyasi partiler ve İzmir Büyükşehir ...
 
Yüksel: STK’lar siyasilere baskı yapsın!
İzmir Kent konseyi Başkan ve Yürütme Kurulu’nu ağırlayan CHP İl Başkanı, ...
Başbakan Yıldırım'dan esnaf ve çiftçiye müjde!
Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti grup toplantısında konuşuyor. Başbakan ...
CHP'li Çam: Sendikalaşma tehditle yürüyor!
Meclis Genel Kurulunda kamu emekçileri sendikaları üzerinde yapılan baskılarla ...
 
Bahçeli'den kurultay mesajı, Vural yorumu!
Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında 10 Temmuz'da yapılması düşünülen ...
İzmir’deki ‘ateist’ incelemesi Meclis’e taşındı: Bakan’a 6 soru!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Altıok, ÇİBEM’de isimsiz ...
Baykal 6 yıl sonra kürsüye çıktı!
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva