HABERLER>POLİTİKA
7 Haziran 2018 Perşembe - 11:10

CHP'li Yüksel: Aziz Başkan'la uğraşan duvara toslar!

CHP İzmir eski İl Başkanı Alaattin Yüksel gene seçim olmasına rağmen iktidar milletvekillerinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile uğraştığını belirtti. Yüksel, “Ortada bir genel seçim yok. Bunu anlasınlar. Aziz başkanla uğraşan duvara toslar” dedi.

CHP li Yüksel: Aziz Başkan la uğraşan duvara toslar!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir eski İl Başkanı ve Milletvekili Alaattin Yüksel gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. SONSÖZ TV’de yayınlanan “Güne Bakış Programı’na” katılan Yüksel, iktidar partisinin milletvekillerinin seçim çalışmalarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu bilinçli ve sistematik olarak hedef aldıklarını söyledi. Yüksel, “Ortada herkesin gördüğü gibi bir yerel değil genel seçim var. Cumhurbaşkanı adayları mitingler yapıyor.  Fakat sanki yerel seçim varmış gibi Kocaoğlu’nu hedef alıyorlar. Soruyorum ne amaçlıyorsunuz? Eleştirip, sinirlendiriyorsunuz o da çıkıp meydanlarda gereken yanıtı veriyor. Bakın söylüyorum; Aziz Başkan ile uğraşan duvara toslar. Bunu daha önce kendileri de gördü” dedi.

AZİZ BAŞKAN NEDEN SAHAYA ÇIKTI?
Yüksel, Aziz Kocaoğlu’nun seçim döneminde sahaya neden çıktığını da anlattı. Yüksel, “Bizim hamurumuzda, mayamızda ülkenin geleceğini düşünmek var. Aziz başkan da bunu yaşıyor.  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin koltuğunda otururken bizden çok daha fazla şeyleri görüyor, yaşıyor. Aziz başkan patlamadan bağırmaz, çağırmaz. Mümkün olduğunca alttan alarak hizmetlerin Ankara’dan, hükümetten gelmesini bekler. Engellemelere karşı hemen bağırıp çağırmaz. Suskunluğunun nedeni de budur. Geçtiğimiz günlerde sıralı bir şekilde açıklama yaptı. Ona yanıt bile veremediler. Aziz başkan Türkiye’nin geldiği noktayı, Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine yönelik saldırıyı görüyor. Seçimlerin kader seçimleri olduğunu düşündüğü için sahaya çıktı. Her zamankinden daha çok çalışıyor. Yorgun ve mesaisi yoğun olmasına rağmen bunu yapıyor.  Türkiye’nin geleceğini düşünen herkes bunu yapmalıdır. Bir yol ayrımındayız” diye konuştu.

DELEGE BİLE OLAMAZ
Başkan Kocaoğlu başta olmak üzere CHP’li yerel yönetimleri eleştiren AK Parti İzmir Milletvekili Atila Kaya’ya da tepki gösteren Yüksel, “ Çıkıp sürekli açıklamalar yapıyor. Onların bizi eleştirmeye hakları yok. Çünkü bizde demokrasi, çoğulculuk var. Bunlar en başta bunu anlayamazlar. İstişare dedikleri bir sistem ile tepeden alınan kararlara bu arkadaşlar uyuyorlar. Sorgulama, çalışma, düşünme de yok. Bakın söylüyorum. Atilla Kaya bizim partimizde olsa bırakın milletvekili delege bile olamaz” diye konuştu.

9+9’U ZORLUYORUZ
Yüksel, Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin performansının gayet başarılı olduğunu belirtirken, ülkenin geldiği durumun da ortada olduğunu, İnce’nin bunları bilerek kampanya yürüttüğünü söyledi. Yüksel, “Bir vakit geldiyse o da gitme vaktidir. Artık iktidar için gitme vakti gelmiştir. Bizim milletvekili adaylarımız çalışmalarını sürdürüyor. İzmir’de arkadaşlarımızın performansı gayet yüksek. Bunu sahada görüyoruz. CHP bu seçimde her iki bölgede de 9’ar milletvekilini yani 9+9’u zorluyor” diye konuştu.

İZMİR’İ ÖRNEK ALIN
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin kalkınmasına büyük katkısı olduğunu belirten Yüksel, “Belediyemiz Tire’den süt, Bayındır’dan çiçek, Kiraz’dan yoğurt alıyor. Üreticiler güçlendi. Çiftçilerimiz sermayenin elinden kurtuldu. Hollanda’ya çiçek gönderir hale geldik. Bayındır’daki çiçek kooperatiflerimiz vasıtasıyla insanlarımız evlerini geçindiriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınma modeli Türkiye’ye örnektir. İzmir’de köyden kente göç yok. Büyükşehir’in yaptığını bir bilseler, görseler ve anlayabilseler her şeyi görecekler. Başkanla bizzat dolaşıyorum. Hepsini görüyorum.  Aziz başkan ürünü satamayanın ürününü alıyor. Üretimi teşvik ediyor. Kırsala ürün, malzeme, soğuk hava depoları yaparak da destek veriyor. Bugün belediye olarak 1 milyar TL’ye yakın kırsal kalkınmaya destek veriliyor. Yeter ki İzmir’in önü açılsın” dedi

ATMAK SERBEST!
Yüksel, İzmir’e hükümetin verdiği desteklerin rakamlarının abartılı olduğunu da belirtirken, “Çıkıp sürekli rakamları ortaya koyuyorlar. En son Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ’77 milyar TL’lik yatırım yaptık’ dedi. Soruyorum; nereye yaptınız. Hangi rakamları saydınız? Her önüne gelen rakamı arttırıyor. Sonra da ‘verdiğimiz paralar nereye gitti’ diyorlar. Öncelikli olarak para verdiyseniz sorarsınız. Vermediniz ki. Tabi ki bol keseden atmak serbest. Bunun bir ölçütü yok” diye konuştu.

24 HAZİRAN ÇOK ÖNEMLİ
Seçimlerin çok önemli olduğunu belirten Yüksel, vatandaşların 24 Haziran için duyarlı olması gerektiğini de söyledi. Yüksel, “Bu seçimlerde memleketin geleceği oylanacak. Herkesin bu duyarlılıkta davranması lazım. Memleketin hali ortada. Ekonominin geldiği hali herkes görüyor. Bizim insanlarımızın süreci iyi analiz etmesi gerekiyor. Bundan önceki seçimlerde ‘istikrar’ adına hükümete oy verildi. Değişim gelirse istikrarsızlık ortadan kalkar. Vatandaşımız hiç korkmasın. Baskın seçimin gerekçesi ekonominin gitmemesidir. Bunu da düzeltmek çok kolaydır” dedi.

VATANDAŞ ARTIK BIKTI
Yüksel, CHP’nin seçim bildirgesine vatandaşların iyi bakması gerektiğini de söylerken bugün iktidar tarafından vaat edilen aile sigortası, emekliye zam, asgari ücret gibi konuların ilk kendileri tarafından gündeme getirildiğini söyledi. Yüksel, “Biz söylediğimizde ‘vay siz nerden bulacaksınız’ diyenler bizi kopyalıyor. Halkın günlük kullanımına vergileri yükleyen iktidar altından, tekneden, pırlantadan vergi almadı. Yıllarca milleti sömürdüler.  Vatandaş, ‘sen 16 yıldır beni süründürmüşsün. Sana niye inanayım’ diyecek. Bunu da sandık sonuçlarından göreceğiz” ifadelerini kullandı.

 
Gaziemirli kursiyer fotoğrafçılardan muhteşem sergi
 
Necip Nasır'dan Tire mesaisi: Zafer bizim olacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya: Muhalefet, Türkiye'yi geriye götürmek istiyor
24 Haziran seçimleri öncesinde sahadaki çalışmalarını sürdüren AK Parti ...
CHP'li Sındır: AK Parti İzmir’de ciddi oy kaybına uğrayacak
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Çiğli’de Ataşehir seçim bürosu ...
CHP İzmir'den Karabağlar çıkarması
24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de ...
 
Erdoğan açıkladı... 2 bakanlık birleştirilecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gençlerle sahur buluşması gerçekleştirdi. ...
AK Partili Dağ'dan 'anket' çıkışı: Net bir şey var, birinci belli!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, seçimler için yapılan kamuoyu ...
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Maarem Efe’ diz döver Topuklu Efe’yle
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Maarem Efe’ diz döver Topuklu Efe’yle
 
Başbakan Yıldırım'dan flaş bedelli açıklaması
Başbakan Binali Yıldırım bedelli askerlikle ilgili son dakika açıklaması ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Muğla mesajları: Bu ara Bay Muharrem’e bir şeyler oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muğla'da konuştu. CHP'nin cumhurbaşkanı ...
Bahçeli'den İnce'ye çok sert sözler!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Sivas'ta konuştu. Bahçeli Muharrem İnce'ye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva