HABERLER>POLİTİKA
24 Kasım 2014 Pazartesi - 15:21

CHP’li Türeli’den 24 Kasım mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli 24 Kasım Öpretmenler Günü vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

CHP’li Türeli’den 24 Kasım mesajı

Türeli 24 Kasım dolayısıyla yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: ''Öğretmenlerimiz, hak ettikleri ekonomik ve sosyal koşulların çok gerisinde bulunan eğitim ordusu içerisinde aldıkları görevleri layıkıyla yerine getirmeye zor şartlar altında devam etmektedirler. Yaşam boyu devam eden öğrenme sürecinin temel yapı taşlarını döşeyen öğretmenlerimizin asıl yeri kalplerimizdir.

Ülkemizde eğitim durumunun içinde bulunduğu tablo,  benzer gelişmişlik seviyesinde bulunan ülkelerle kıyaslandığında ortaya çıkmaktadır. OECD’nin “eğitim” temalı raporları bu durumu açık bir şekilde gözler önüne sermektedir.  Okullaşma oranları ile derslik ve öğretmen başına düşen öğrenci oranları açısından benzer gelişmişlik seviyesinde bulunan ülkelerin çok gerisinde olduğumuz görülmektedir. 

Eğitim sistemimizde ciddi problemler bulunmaktadır.  Ülkemizin eğitim alanında performansı yüksek değildir. Genç nüfusumuzbir avantaj olarak görülebilir ancak bu potansiyelin eğitilip, iş gücü piyasasına kazandırılması noktasında ciddi problemlerle karşı karşıya bulunmaktayız. Ülkenin her tarafında açılan üniversiteler iseentelektüel alt yapı, teknik donanım ve akademisyen yetersizliğinden adeta kıvranmaktadır.

Diğer taraftan, ataması yapılmayan öğretmenler sorunu bir türlü çözüme kavuşturulamamaktadır.  Eğitici ve öğretici vasıflarıyla “kutsal” olarak tanımladığımız öğretmenlik mesleği, AKP döneminde hangi amaçla üretildiği belli olmayan politikalar nedeniyle itibar kaybetmiştir.  Ataması yapılmayan öğretmenler sorunu adeta kanayan bir yara gibi ülke gündemini meşgul etmeye devam etmektedir. Yapılan atamalar yetersiz kalmakta, ataması yapılmayan öğretmen adayları bitmek bilmeyen bir çaresizliğin içine itilmektedir. Ülkemizde şu anda 300 bine yakın öğretmen adayı atama beklemektedir.  Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri tarafından dile getirilen, “116 bin 608 öğretmen açığı var” sözlerini tekrar hatırlatmak istiyorum. Bu kadar öğretmen açığı varken atamalar neden 35 bin seviyesinde kalmaktadır?  Anlaşılan odur ki AKP iktidarı, öğretmen istihdamını ülkenin önemli sorunları arasında görmemektedir. Çünkü ihtiyaç olduğu ifade edilmesine rağmen atama yapılmamaktadır.  Öğretmen açığı, ücretli/sözleşmeli öğretmenler yoluyla kapatılmaya çalışılmaktadır. Ücretli çalışan öğretmenlerimiz ise sürekli işlerine son verileceği korkusuyla görev yapmaktadırlar.

24 Kasım Öğretmenler Günü’nü, eğitim sisteminin içerisinde bulunduğu bu tablonun gölgesinde kutluyoruz. Tüm bu olumsuz gidişata rağmen ellerini, yüreklerini taşın altına koyan, çocuklarımız için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, ülkemizin geleceğe tırmanan merdiveninin taşlarını döşeyen sevgili öğretmenlerimizin, Öğretmenler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, hepsine sevgi ve saygılarımı sunuyorum''
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu ailesinin acı günü
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kayınvalidesi Fatma Özdağ'ın ...
Engin’den çarpıcı mesaj: Erkek olalım…
CHP İl Başkanı Engin, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma ...
CHP’li Gençler’den Sait’e ‘işsizlik’ protestosu
İzmir İl Gençlik Kolları AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait’in “İzmir’de ...
 
Erdoğan: Kadınla erkeğin eşit olması fıtrata ters!
KADEM 1. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı ...
Susam’dan Zeybekci’ye sert yanıt: Kenti suçlayacağına…
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam kentte ziyaretlerde bulunan Ekonomi ...
Flaş! Ve tartışmalı iç güvenlik paketi Meclis’te
Molotof kokteylini saldırı aracı sayan ve maskeli eylemcilere ceza öngören ...
 
Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na başsağlığı telefonu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri’ni arayıp başsağlığı dileğinde bulundu.
AK Parti İzmir’in gözü yine Başkent’te
Bir yandan olağan kongre takvimi işlerken bir yandan da atama yapılmayan ...
Müjdeyi Şengül verdi: Türkiye’nin ilk otistik birey yaşam merkezi…
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Türkiye’nin ilk Otistik Bireyler ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva