HABERLER>POLİTİKA
3 Eylül 2013 Salı - 09:41

CHP’li Türeli: AKP artık yolun sonuna geldi

CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Rahmi Aşkın Türeli Aliağa'yı ziyaret etti.

CHP’li Türeli: AKP artık yolun sonuna geldi

İZMİR -CHP'li Vekil ilçe örgütü ziyaretiyle başladığı programını Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası ziyaretleri ile sürdürdü. Son olarak Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği'ni ziyaret ederek çalışmaları hakkında brifing alan Rahmi Aşkın Türeli, bir süre önce ülkemizde faaliyet gösteren gemi söküm sanayinin çevre ve insan sağlığına olan zararlarını araştırmak ve bu çerçevede alınması gereken önlemleri belirlemek amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istediğini hatırlattı ve konuyla ilgili olarak daha duyarlı olunmasını istedi.
 
Türeli ilçe ziyaretlerinde hükümete yüklendi ve 3 dönemdir ülkeyi yöneten AKP Hükümeti'nin artık yolun sonuna geldiğini ve artık sığınacak bir bahanesinin de kalmadığını belirterek "Bundan sonra neyin üzerinden mağduriyet edebiyatı yapacaklarını merak ediyoruz. AKP hiç kimseyi dinlemeyen, Meclisteki çoğunluğuna dayanarak istediği yasaları çıkaran, toplumun ve diğer muhalefet partilerinin görüşlerini dikkate almayan, sivil toplum örgütlerinin, meslek odalarının düşüncelerini önemsemeyen bir yaklaşım içindedir. Oysa demokrasi ortak akıl demektir ve biz Türkiye'yi ortak akılla yönetmeye talibiz" açıklamasında bulundu. 
 
Aliağa'daki programına CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek başlayan Rahmi Aşkın Türeli burada partililere seslendi. Örgüte yan yana, omuz omuza dayanışma içerisinde çalışma çağrısında bulunan Türeli aday adaylarının projeleriyle ortaya çıkarak göreve talip olmasının en doğru seçenek olduğunu belirtti ve bu süreçte kimsenin birbirini kırmadan, üzmeden çalışmalarını sürdürmesi gerektiğini savundu. CHP'li Vekil ayrıca, parti üyelerinin görüşlerinin adaylık sürecine yansımasının da fayda getireceğinin altını çizdi. " Ülkemizin çıkarlarını her şeyin üstünde tutarak, partimizin kurumsal kimliğini gözeterek başarıyı sağlamak zorundayız" diyen Türeli şöyle konuştu:
 
Ülkenin çıkarlarını her şeyin üstünde tutmamız gerekir
"Yerel seçimlerdeki başarı bizi iktidara bir adım daha yaklaştıracaktır. Adayın belirlenmesinin ardından diğer adayların birleşmesine ve kenetlenmesine ihtiyaç vardır. Birbirimizi kırmadan ve üzmeden çalışmalarımızı sürdürmek zorundayız. Yan yana ve omuz omuza olmalıyız. Ülkemizin çıkarlarını her şeyin üstünde tutarak, partimizin kurumsal kimliğini gözeterek başarıyı sağlamak istiyoruz. Türkiye Cumhuriyetini kuran parti olarak Türkiye'yi daha demokratik bir ülke yapma isteğimiz devam ediyor. AKP hiç kimseyi dinlemeyen, Meclisteki çoğunluğuna dayanarak istediği yasaları çıkaran, toplumun ve diğer muhalefet partilerinin görüşlerini dikkate almayan, sivil toplum örgütlerinin, meslek odalarının düşüncelerini önemsemeyen bir yaklaşım içindedir. Oysaki demokrasi ortak akıl demektir. 3 dönemdir ülkeyi yöneten AKP'nin yolun sonuna geldiğine inanıyoruz”.
 
ÇALTILIDERE'DE TERMİK SANTRALİNİ ALİAĞA İSTEMİYOR
İlçe örgütü ziyaretinin ardından Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Rahmi Aşkın Türeli burada yaptığı açıklamada ise Aliağa ekonomisinin gelişmesi için oda ile birlikte neler yapabileceklerini değerlendirmek ve bölgenin ekonomik sorunlarını tespit ederek Meclis'te çözüm üretilmesi için çalışmalarda bulunmak için ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi. CHP'li Vekil ayrıca, İzmir'in ciddi yatırımlara ihtiyacı olduğunu ve daha fazlasını hak ettiğini belirterek İzmir'in elinde çok fazla imkan olmasına rağmen geride kalmış bir şehir olduğunu, gelişmesi için de yeterli ilgiyi göremediğini ifade etti. Türeli'nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka ise Türeli'nin göstermiş olduğu ilgiye teşekkür etti. Başkan Saka, Çaltılıdere Köyü'nde bir termik santralin kurulmak istendiğini, bunun için ÇED raporunun alınmaya çalışıldığına dikkat çekerek bu santralin kurulması halinde Aliağa'nın iyice nefessiz kalacağını söyleyerek çevre konusuna daha duyarlı olunması gerektiğini vurguladı. Ziyarette ayrıca, Aliağa Devlet Hastanesi'nin yatak kapasitesinin yetersiz olduğu ve kapasitesinin artırılmasına ihtiyaç olduğu da gündeme getirildi. Milletvekili Türeli, kendisine aktarılan konuların takipçisi olacağını belirterek Aliağa'yı oldukça önemsediğini, ilçenin bölge ekonomisine de önemli katkılar sağladığını söyledi.
 
 
ESNAFIN HALİ DE PERİŞAN
Aliağa'daki programına Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Şoförler ve Otomobilciler Derneklerini de alan Rahmi Aşkın Türeli buralarda yaptığı değerlendirmelerde esnafın sorunlarına dikkat çekti. CHP'li Vekil, son 8 yılda 1 milyondan fazla esnafın kepenk indirdiğini belirterek ülkedeki ekonomik sorunların esnafı da vurduğunu ve çok sayıda çalışanın çaresiz kaldığını söyledi. Hipermarket yasasının mutlaka çıkması gerektiğini savunan Türeli hükümetin ekonomiyi hala tozpembe göstermeye devam ettiğini fakat ülkedeki binlerce esnafın borç batağı içerisinde olduğunun altını çizdi. Birçoğunun kredi kartlarıyla günü kurtarmaya ve ayakta kalmaya çalıştığına dikkat çekenTüreli vergi, maaşlar ve SSK konusunda zorlanan esnafın belinin büküldüğünü hükûmetin artık fark etmesi gerektiğini söyledi. 

İNSAN VE ÇEVRE SAĞLIĞI ÇOK ÖNEMLİ
Ülkemizde faaliyet gösteren gemi söküm sanayinin çevre ve insan sağlığına olan zararlarını araştırmak ve bu çerçevede alınması gereken önlemleri belirlemek amacıyla bir süre önce TBMM'de Meclis Araştırması açılmasını isteyen Türeli, ilçedeki Gemi Geri Dönüşüm Sanayiciler Derneği'ni de ziyaret ederek çalışmalar hakkında brifing aldı. Gemi söküm işlemi sırasında gemide bulunan tehlikeli maddelerin çevreye ve insan sağlığına ciddi zararlar verebileceğini ifade eden Türeli ekonomik anlamda hurda gemilerin geri dönüşümünün önemli olduğunu ancak çevre ve insan sağlığının da korunması gerektiğinin altını bir kez daha çizdi. İş kazaları konusunda ülkemizin karnesinin pek de iyi olmadığını belirten CHP’li vekil, kazaların en alt seviyeye indirilebilmesi için işçilere verilen eğitimin arttırılmasının zorunluluğunu ve denetim mekanizmalarının da daha iyi işletilmesi gerekliliğini söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'AK Parti hizmet için siyaset yapıyor, Gülen...'
Başbakan Erdoğan’ın siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan, AK Parti ile cemaat ...
Bayraktar'dan müteahhit ve ODTÜ açıklaması
Bakan Bayraktar, “Millet benden gıcık kapıyor, ama artık yapılarda denetimler ...
Kocaoğlu’nun başvuru yapmamasına Genel Merkez ne dedi?
Başkan’ın henüz karar vermediğini açıklamasının ardından İki Genel Başkan ...
 
‘Tarihli’ yanıt: Suriye’ye müdahale olacak mı?
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Suriye'ye askeri müdahale olacaksa ...
Tatı binlerin desteğiyle Buca’ya bir dönem daha talip
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı 2014–2019 yılı Belediye Başkanlık seçimlerinde ...
CHP İzmir’de 2 Eylül raporu: Kim/nereden aday?
CHP’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın dışında ilçe belediyelerine ...
 
Çelik: AK Parti’den önce Kürt yoktu, Kürtçe hiç yoktu!
Kral FM'de çözüm sürecine ilişkin konuşan AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, ...
Karabağlar’da Kürüm coşkusu: Miting gibi başvuru
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, yeniden talip olduğu belediye ...
Yelekli ‘Güzelbahçe’ye barışı getirmek’ için aday
İzmir Büyükşehir ve Karabağlar Belediye Meclis Üyesi, Karabağlar Kent ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva