HABERLER>POLİTİKA
8 Mart 2013 Cuma - 08:24

CHP'li Türeli: 10 milyon emekli hüsrana uğradı

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli Emekli-Sen Konak Şubesi'ni ziyaret etti. Şube Başkanı İbrahim Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Türeli, emeklilerin sorunlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP li Türeli: 10 milyon emekli hüsrana uğradı

İZMİR - CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın Türeli İntibak Yasası'nın emeklilerin beklentilerini boşa çıkardığını, 10 milyondan fazla emeklinin hayal kırıklığına uğradığını söyledi. Yapılan araştırmalara göre Türkiye'deki emekli sayısının 132 ülkenin nüfusunu geride bıraktığına dikkat çeken Türeli, Hükümetin çalışma hayatında emeğin bütün kazanımlarının kökünü kazıyacak bir yapılanma içerisinde olduğunun altını çizerek "Büyüyen, üreten, yatırım yapan Türkiye istiyoruz. Aynı zamanda da bunu adil, eşitlikçi bir şekilde paylaşan bir Türkiye'ye ihtiyaç var. Bu ülkede yaşayan insanların ülkede yaşamaktan gurur duydukları bir Türkiye yaratmak en büyük isteğimiz. Ayrıca CHP olarak insanın insan gibi yaşadığı bir düzeni kurma sorumluluğumuz var. " diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli Emekli-Sen Konak Şubesi'ni ziyaret etti. Şube Başkanı İbrahim Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Türeli, emeklilerin sorunlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çalışma hayatında emeklilerin de hak ettiği gelire sahip olmadığına dikkat çeken Türeli İntibak Yasası'nın beklentilere çare olmadığını, yeni düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Türeli, " Emekli maaşlarının da yaşanabilir bir seviyeye getirilmesi gerekiyor. Hükümet katsayıları düşük tutarak bir miktar para artışı yaptı. Ancak bizim önerdiğimiz, savunduğumuz model bu değildi. Biz aynı sürede çalışan, aynı primi ödeyenlerin, aynı işi yaptığı bir gösterge tablosuna bağlanmış bir intibak sistemi önermiştik. Plan ve Bütçe Komisyonunda da bunu ciddi bir biçimde ortaya koymuştuk. Ancak çıkarılan İntibak Yasası emekliler için hüsran oldu. Hükümet ekonomide de her şeyin yolunda gittiğini savunuyor. Ancak cebimiz öyle demiyor." dedi.

HER AN YENİ BİR KRİZ GÜNDEME GELEBİLİR
CHP olarak Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2013 Yılı Bütçesini eleştiren kapsamlı bir "Muhalefet şerhi" hazırladıklarını ve bunu kitaplaştırdıklarını belirten Rahmi Aşkın Türeli AKP'nin yanlış politikalarını kamuoyuna anlatmaya devam edeceklerini ifade etti. Türeli, "Türkiye'de ekonominin yurtdışından gelen sıcak paraya bağlı olduğunu, kırılgan olduğunu ve her an yeni bir krize girebileceğini komisyon çalışmalarımızda ortaya koyduk. Hazırladığımız muhalefet şerhinde de bu görüşlere yer verdik. Ayrıca çalışma hayatının kuralsızlaştırıldığı, bölüşüm ilişkilerinin son derece bozulduğu, işgücü piyasasının esnekleştirildiği ve güvenceli çalışma yaşamından güvencesiz çalışmaya, taşeronlaşmanın yaygın olduğu bir çalışma modeline doğru gidildiğini de muhalefet şerhinde vurguladık" diye konuştu.

İNSANIN İNSAN GİBİ YAŞADIĞI BİR DÜZENE İHTİYAÇ VAR
Ülkenin içinde bulunduğu duruma da dikkat çeken Türeli, yaşamın her alanında sorunların yaşandığını, halinden memnun olan hiç kimsenin bulunmadığını söyledi. CHP'li Vekil ayrıca, partisinin insanın insan gibi yaşadığı bir düzeni kurma sorumluluğu olduğunun altını çizerek büyüyen, üreten, yatırım yapan bir Türkiye modeline ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.
Türeli şöyle konuştu: "Çalışma hayatında emeğin bütün kazanımlarının kökünü kazıyacak bir yapılanma içerisindeler. Türkiye'de halinden memnun olan kimse yok. İşçi, memur, çiftçi, emekli perişan durumda. KOBİ'lerin, esnafın, sanayicinin hali de aynı. Hepimizin birlikte olmaya ihtiyacı var. Sendikalar ve diğer sivil toplum örgütleri bizim için oldukça önemli ve onlar da karar alma sürecine katılmalılar. CHP olarak parlamentoda elimizden geleni yapıyoruz. Büyüyen, üreten, yatırım yapan Türkiye istiyoruz. Aynı zamanda da bunu adil, eşitlikçi bir şekilde paylaşan Türkiye'ye ihtiyaç var."

ENFLASYON RAKAMLARI GERÇEKÇİ DEĞİL
CHP'li Vekil enflasyonla ilgili de önemli tespitlerde bulundu ve Türkiye'deki hayat pahalılığının yansıtılmaya çalışılandan çok daha farklı olduğunu ifade etti. Türeli, " Enflasyon oranının yüzde 6 olduğunu; işçiyi, memuru, emekliyi enflasyon karşısında ezdirmeyeceklerini söylüyorlar. Gerçekte Türkiye'deki enflasyon oranı yüzde 6'nın çok üstünde. Çünkü yaptıkları enflasyon hesabı dar gelirli insanların kullandığı malların enflasyonunu kapsamıyor. Bu enflasyon 500 maldan oluşan bir ortalamanın enflasyonu ve içinde bizim hiç kullanmadığımız pinpon topu, kayak malzemeleri gibi malları kapsıyor. Dolayısıyla gerçek enflasyonun hesaplanması gerekir. Emekli ve çalışan kesime refah artışından pay verilmeli. Yine emekli maaşlarının yaşanabilir bir seviyeye getirilmesi gerekiyor. Bu ülkede yaşayan insanların ülkede yaşamaktan gurur duydukları bir Türkiye yaratmak en büyük isteğimiz. Ne yazık ki ülkede ahlaki, ekonomik çöküntü var. Buna karşılık CHP olarak bizim de İnsanın insan gibi yaşadığı bir düzeni kurma sorumluluğumuz var."diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
8 Mart 2013 Cuma 08:56

emekliler mutlu

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Kadınlardan özel destek bekliyorum
Başbakan, çözüm sürecine 780 bin kilometrekarelik vatan toprakları üzerindeki ...
Erdoğan’dan ‘sızdırma’ resti ve ‘Habur’ temennisi
Başbakanlık'ta düzenlenen basın toplantısında konuşan Erdoğan, İmralı ...
Köşk'te sürpriz zirve: Gül ile Kılıçdaroğlu ne konuştu?
Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le sürpriz bir görüşme yapan ...
 
‘Kadın’ zirvesinde olay çıktı: CHP-AK Parti gerginliği
KADER’in düzenlediği ‘Kadının Ekonomideki Rolü’ konulu panelde CHP Grup ...
Yeni Yargı Paketi’nde ‘tutuklu gazeteciler’ yok!
AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, bugün Meclis Başkanlığı'na sunulan 4. ...
“Camiye Atatürk portresi asılmaz!”
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yurtiçi ve yurtdışında herhangi bir ...
 
CHP İzmir eczacılara bir dokundu bin ah işitti!
CHP İzmir il başkanlığın, il başkanı Ali Engin’in “Oturarak değil İzmirlinin ...
AK Parti Bayraklı’da Aslan’dan ilk mesaj: Şeref madalyası
AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Erdal Seyitler’in genel merkez tarafından ...
İP'den kadınlara çağrı: Gelin AKP'den kurtulalım
İşçi Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Pınar Gül’ün 8 Mart Dünya Emekçi ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva