HABERLER>POLİTİKA
7 Mart 2013 Perşembe - 12:14

CHP İzmir eczacılara bir dokundu bin ah işitti!

CHP İzmir il başkanlığın, il başkanı Ali Engin’in “Oturarak değil İzmirlinin ayağına giderek çalışacağız” diyerek başladığı ziyaret turunun son durağı İzmir Eczacı Odası oldu.

CHP İzmir eczacılara bir dokundu bin ah işitti!

İZMİR - CHP’nin Eczacılar odası ziyaretinde oda başkanı Tuncay Sayılkan’ ın sözleri sektörün yaşadığı acı durumu da gözler önüne serdi. Ziyaretin uzun süre sonra kendilerine yapılan ilk siyasi parti ziyareti olması sebebi ile duyduğu memnuniyeti dile getiren Sayılkan, şunları söyledi.

8 YILDA 8 KRİZ YAŞANDI
CHP İzmir il başkanını ve yönetim kurulunu ağırlamaktan çok mutluyuz. Çok uzun yıllar sonra ilk kez bir siyasi parti il başkanı bizi ziyaret ederek sorunlarımızı dinlemek istedi ve bunun için Sayın Engin’e çok teşekkür ediyorum. Eczacılar odası olarak temsil ettiğimiz eczacılarımız son yıllarda yapılan sağlık politikası değişikliklerinden sonra en çok canı yanan sektörün çalışanlarıdır. Sağlıkta yapılan her dönüşüm önce bizi etkilemekte, ilaç sıkıntısı çeken, muayene ücreti tahsilatından şikayetçi olan vatandaşla biz muhatap oluyoruz ve bizim hiçbir suçumuz olmayan bu konularda kötü adamda biz oluyoruz. Bunların yanında çok az kişinin bildiği ama çok acı bir gerçeği yaşıyor yıllardır eczacılarımız. 8 yıllık dönmede bizler tam 8 defa düşürülen fiyatlar sebebi ile kriz yaşadık. Buna rağmen halen arkadaşlarımız mücadele veriyor, ayakta kalmaya çalışıyor. Hiçbir sektör yoktur ki, 8 yıl içinde 8 kere sattığı üründe indirim yapılsın ve ayakta kalsın. CHP’nin bu ziyaretini bu sorunlarımızın duyurulması içinde bir fırsat olarak görüyor ve bu fırsat için kendilerine teşekkür ediyor ve yürüttükleri çalışmaları takdirle takip ettiğimizi belirtmek istiyorum.

PARASI OLMAYAN VATANDAŞ, TEDAVİ İÇİN MAAŞ ZAMANINI BEKLİYOR
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’de AKP iktidarının herkes istediği hastanede tedavi olabilecek, herkes istediği eczaneden ilaç alabilecek diye başlattığı dönüşümün tam anlamıyla vatandaşa fahiş fiyatlarla sağlık hizmeti vermeye dönüştüğünü belirterek, vatandaştan çok yüksek muayene ücretleri alınmasına dikkat çekti.

Engin, “AKP iktidara geldiğinden beri kaçıncı sağlık bakanı değiştirdiğine bir bakmak lazım, Aynı zamanda bu bakanların başta söyledikleri, sonradan da uygulanan politikalar arasındaki inanılmaz farklara bakmak lazım. O zaman görülecektir ki, AKP’nin herkese eşit, herkese ücretsiz sağlık hizmeti diye ballandıra ballandıra anlattığı dönüşüm projesi, herkesten ücret al, hastaneleri özelleştir projesi haline gelmiştir. Emekli olanda, çalışanda rahatsızlıkları sebebi ile gittikleri her muayene sonrası çok yüksek ücretler ödüyorlar. Paran, ödeyecek gücün var mı diye soran yok. İnsanlar hastalansalar bile muayene ücreti olmadığı için maaş alana kadar doktora gidemeyecek hale geldi. Para ödememek için sağlık ocaklarının önünde kuyruklar oluşuyor, ama orada da çoğu zaman tanı konuyor, tedavi imkanı yok. AKP hasta insanlarımızı müşteri olarak gördüğü için, vatandaşın yaşadığı sıkıntıyı da pek önemsemiyor. Bu durumda SGK tarafından tahsilatçı olarak kullanılan eczacılarda vatandaşla karşı karşıya bırakılıyor. Bu kurulabilecek en sağlıksız sağlık sistemidir ve AKP kendilerine göre büyük başarı sayılan bu projeye de imza atmıştır” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 8 Mart 2013 Cuma 12:18

eczacı arkadaşlar ben bir izmirli li olarak söylüyorum.bunların bize verdigi en az 10 tane söz var hiçbirisin tutmadılar.yanınıza gelenler zaten kukla

Yorumu oyla      11      5  
mesut aybar 8 Mart 2013 Cuma 09:42

CHP il başkanı türkiyeden bi haber yaşıyor her halde. 10 yıllık süre içinde şu andaki sağlık bakanı 2. bakan yani 1 defa değişmiş oda 1 ay oldu. Eczacılar fiyatların düştüğünden şikayetçi chp pahalı olmasından bunlar neyin kafasını yaşıyorlar, gündemi hiçmi takip etmiyorlar, biraz ciddiyet lütfen. gittiğiniz yere dersinizi çalışın öyle gidin hiç olmazsa...

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Bayraklı’da Aslan’dan ilk mesaj: Şeref madalyası
AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Erdal Seyitler’in genel merkez tarafından ...
İP'den kadınlara çağrı: Gelin AKP'den kurtulalım
İşçi Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Pınar Gül’ün 8 Mart Dünya Emekçi ...
'Belediye derneğinden CHP'li yöneticiye maaş' iddiası!
AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sabır Telingün, ilçede Belediye tarafından ...
 
MHP’li Tanrıkulu’ndan ‘su mühendislerini’ sevindirecek hamle
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tanrıkulu, su ürünleri ...
CHP'den lösemili çocuklar için örnek davranış
CHP’li gençler, lösemili çocukları ve ailelerini CHP İzmir Milletvekili ...
Kılıçdaroğlu ‘Balbay gecesinde’ hakimlere sert çıktı
Kılıçdaroğlu, Balbay için düzenlenen 'Zulümhane’de 5. Yıl' etkinliğinde ...
 
Meclis’te gergin anlar: Yumruklar sıkıldı!
TBMM Genel Kurulu'nda, CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş ile AK Parti ...
Karşıyaka’dan güvercinler uçtu: Balbay’a özgürlük!
Ergenekon davasında yargılanan gazeteci ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa ...
Erdoğan: Kadınlar ‘Evlat acısına son’ derse…
Başbakan Erdoğan, kadınlardan özellikle çözüm sürecinde hayır dualarını ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva