HABERLER>POLİTİKA
14 Mart 2024 Perşembe - 12:25

CHP'li Tugay: Adaylar içinde belediyecilik tecrübesi olan tek kişiyim!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayları arasında sadece kendisinin belediyecilik tecrübesinin olduğunu belirten CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, "Bir partinin adayı çıkmış benimle ilgili bir şey söyledi, ‘Benle ilgili bir şey söyledi ancak tam açıklığa kavuşturamadı, demek ki hazırlıksız aday’ gibi bir şey demiş. Burada benden başka belediye başkanlığı deneyimi olan bir aday yok. Bir tek benim başkanlık deneyimimi var. Belediyenin nasıl olduğunu, nasıl yönetmesi gerektiğini İzmir'in en büyük metropol ilçelerinden birinde 5 yıl başkanlık yaparak ben öğrendim" dedi.

CHP li Tugay: Adaylar içinde belediyecilik tecrübesi olan tek kişiyim!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Tüm Bel-Sen İzmir 1 ve 2 Nolu Şube başkanlıklarını ziyaret etti. 

Sendika temsilcileri ile bir araya gelen Tugay, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

BELEDİYECİLİK DIŞARIDAN SATIN ALINAN BİR HİZMET DEĞİL
Belediye hizmetlerinin belediye personelleri ile yapılmasının önemine vurgu yapan Tugay, "6 bin 145  memur çalışanıyla birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi 4,5 milyonluk nüfusa  hizmet veriyor. 30 ilçesine çok önemli  ve değerli hizmetler üretiyor. Her zaman söylediğim bir şey var; Bunu ben geçen 5 yılda pek çok kişiye söyledim. Belediye çalışanlarının zaman zaman sanki yeterince çalışmıyor gibi suçlamaya kalkanlar oluyor. Onlara diyorum ki; bakın sessiz sedasız gece gündüz her türlü şart altında  bu insanlar sizlere hizmet veriyorlar. Belediye hizmetleri, belediye çalışanlarıyla beraber yapılan bir hizmet. Yani başka dışarıdan satın alınan bir hizmet değil.  Ben de zaten ilkesel olarak genel anlamda belediyenin hizmetlerini mümkün olduğunca kendi personeli eliyle yapmasını savunduk. Bu hem memur arkadaşlarımız hem işçilerimiz için öyleydi. Çünkü daha sağlıklı, daha  verimli, daha kaliteli, daha nitelikli hizmet üretiliyor böylece.  Bu bakış açımı açıkçası İzmir Büyükşehir'de de başkan olursam sürdürmeye devam edeceğim" dedi.

DEMOKRASİ ORTAMI  TAHRİP EDİLDİ, EDİLİYOR
Hükümeti eleştiren Tugay, "Ülkemiz normal  durumda değil. Normal şartlar altında yaşamıyoruz. Uzun süredir  ülkede demokrasi ortamı  tahrip edildi, ediliyor. Özgürlükler ciddi olarak kısıtlandı. Haklar insanların elinden alınıyor ve  hukuk aynı zamanda adaleti sağlayamaz hale geldi. Her gün bunun yeni örnekleriyle beraber yaşıyoruz.  Bunların üzerine ne yazık ki 2021 yılının sonundan itibaren başlayan ağır bir ekonomik kriz eklendi. Ve bu ekonomik kriz ortamında fatura bir şekilde ne yazık ki emekçiye, emekliye  bu ülkenin  gerçekten hakka ve hukuka sahip olması gereken insanlarına kesildi. Yani faturanın kesilmesi gereken daha farklı insanlar vardı. Onlara kesilmedi. Siyasetçilere ve zengin kısmına kesilmedi. Ama ne yazık ki  en başta  emekçiler ama aynı zamanda yıllarca emek harcamış. Sonuçta emekliliğini hak etmiş insanlar için de çok kötü bir dönem başladı.  Ve bu dönem sürüyor. İşsizlik  çok yüksek oranlarda artıyor. Ama telaffuz edilen rakamların çok üzerinde işsizlik var. Bunu biliyoruz.  En az 8 milyon  insan şu anda Türkiye'de işsiz.  Bu çok büyük bir oran. Toplumun yüzde 10’u demek.  Bir de kaynakların nasıl kullanıldığına baktığınız zaman da  devlet mekanizmasının hükümetin çok büyük israflarla yönettiğini aynı zamanda bu yap-işlet-devret modelleri üzerinden  devletin kaynaklarını önemli ölçüde birilerine peşkeş çektiğini görüyoruz” dedi.

Sağlık sisteminde aksaklıklar olduğunu belirten Tugay, “Bugün 14 Mart Tıp Bayramı. Şehir hastanelerini yıllardır hekim örgütleri anlatır… Bizler de anlatırdık. Ben de belediye başkanlığım döneminde de çok sıkça bahsettim.  Bir yeri devlet veriyor, üzerine sadece bir bina yapıyor özel şirket/konsorsiyum.  Maliyeti  belli. 25 yıllık zorunlu bir kira sözleşmesi yapılıyor. Bunun aslında 2,5-3 yıllık kira bedeli o binayı yapmayı karşılıyor. Üzeri tamamen birilerinin cebine gidiyor. Artı olarak  yüzde 70 doluluk garantisi veriliyor ki bir hastanede doluluk garantisi verilmesi kadar korkunç bir şey olamaz. Ama maalesef Türkiye'de sistem şu anda insanların hasta olacağını garanti ediyor" dedi.

ORTADA CİDDİ BİR YÜK VAR
Ülkenin plansız ve sorumsuz şekilde yönetildiğini belirten Tugay sözlerini şu ifadeler ile sürdürdü;

"Sorumsuz, plansız, hesapsız bir şekilde yönetiliyor ülke. Hem kaynaklar çok kötü kullanılıyor, israf çok ve halkla çalışanları sık sık karşı karşıya getiriyorlar. Bu kurumlardan birisi de belediye. Ben  belediye başkanlığım döneminde çalışanlarımızın haklarını  ve örgütlü mücadelelerini hep savundum. Bununla ilgili hep  onların yer alacak şekilde konuşmalar yaptık. Olması gereken budur çünkü.  İçinde bulunduğumuz ekonomik şartlarda, bu ortamda kurumun çalışması lazım.  İşin yürümesi lazım. İnsanların belediyeden hizmet alması lazım. İşin bu tarafını da gözeterek her zaman  gerek işçi arkadaşlarımızla, gerek memurlarla konuşarak memur arkadaşlarımızla nasıl bir yol yürümemiz gerektiğini hep değerlendirdik. Genel olarak çok destek gördüm. Gördüğüm destek için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Onlar benim hep arkadaşlarım, kader arkadaşla yaptığımız insanlar oldu. Bundan sonra da böyle olmaya devam edecek. Ortada ciddi bir yük var. Birilerinin sorumsuzluğu ile gelinmiş bir nokta var. Bu kurumun gerçek sahipleri kurumda çalışan insanlardır. O nedenle  hem hizmet devam etmeli, hem insanlarımız huzurlu, sağlıklı bir çalışma ortamında çalışmalı"

BU İKTİDARDAN KURTULMALIYIZ 
"Diğer taraftan hepimize düşen bir görev var. O da bizi bu hale düşüren bu iktidardan kurtulmalıyız. Bu görevin sadece partilere yüklenmesi, sadece partilerin adaylarına ya da temsilcilerine yüklenmesi halinde başarı gelmez. Toplumun tüm kesimlerini bu konuda bilinçli olması lazım. Ve üzerilerine düşeni yapmaları gerekiyor. O dönemlerden birindeyiz. Seçim dönemindeyiz. Bu seçimde, seçimin sonucuyla iktidara verilecek mesaj aynı zamanda kendilerine çeki düzen vermeleri gerektiği mesajıdır. Ya da bence daha ötesi verilmelidir. Öyle bir sonuç alınmalıdır ki  bu ülkeyi yönetemedikleri onların yüzlerine çarpılmalıdır. Ve en kısa zamanda belki bir erken seçim, erken genel seçim çok daha sağlıklı bir karar olacaktır. Bu düşüncedeyiz.  Bu dönem içerisinde  mücadelemizi diri tutmalıyız. Birlik içerisinde olmalıyız"

HER ZAMAN ŞEFFAF OLUNMALI
"Her zaman yönetenler şeffaf olmalı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni ben yönetirsem  çok şeffaf bir şekilde yöneteceğim. Bundan sonraki süreçte  düzenli olarak sizleri  çalışan arkadaş temsil eden  örgütlerimizi özellikle çok düzenli olarak bilgilendirmeyi  bütün detayları sizlere aktarmayı düşünüyorum. Ama genel olarak da toplumumuza  çok şeffaf bir yönetim göstermeyi düşünüyorum. Yani neyse odur. Ne yapıyorsak onu eksiksiz anlatmak gerekir. Herhangi bir yerde bir hatamız varsa gerekirse hep beraber onu görmeli ve düzeltmeliyiz.  Mutlaka katılımcılık önemli, bunu öncelikle tabii ki çalışanlarımızdan bekliyorum. Ama genel olarak tüm toplumumuzdan da bu katılımcılığı bekliyorum. Biz ancak bu şekilde düze çıkarız. Ancak bu şekilde kurumu ve şehrimizi  hak ettiği yere getiririz. Çalışanlarımızın hangi sendika altında örgütlenmek istediği tamamen kendi özgür iradelerindedir. Benim bu konuda geçmişte de en ufak müdahalem olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Bu tüm çalışanlarımızın kendi tercihidir" dedi."

5 YILLIK BAŞKANLIK YAPARAK ÖĞRENDİM 
Tugay ayrıca "Bir partinin adayı çıkmış benimle ilgili bir şey söyledi, ‘Benle ilgili bir şey söyledi ancak tam açıklığa kavuşturamadı, demek ki hazırlıksız aday’ gibi bir şey demiş. Burada benden başka belediye başkanlığı deneyimi olan bir aday yok. Bir tek benim başkanlık deneyimimi var. Belediyenin nasıl olduğunu nasıl yönetmesi gerektiğini İzmir'in en büyük metropol ilçelerinden birinde 5 yıl başkanlık yaparak ben öğrendim" dedi.

YENİ BELEDİYE BİNASI 2-2,5 SENEYİ BULABİLİR
Yıkılan belediye binası ile ilgili olarak bir çalışanın 'belediye binasının aynı yerinde yapılmasını istiyoruz' sözlerine yanıt veren Tugay, "Mümkün olan en hızlı şekilde bir belediye binamız olması ve çalışanların toplu çalışması için bir kanaatim olduğu söyledim. Benim kendi kanaatim eski yerinde eski büyüklüğünde yapılmalı. Böyle bir kurumun şehrin merkezinden olması dünyanın tüm büyükşehirlerde fiili bir durumdur. Yaptığım ön incelemede de bunun yapmamızda engel bir neden olmadığını anladım. Bununla ilgili bir proje hazırlama süreci olacak. Daha sonra binanın yapımı ile ilgili süreç başlayacak. İster istemez 2,5 sene gibi bir zaman alır. O süre içinde çalışan arkadaşlarımızın daha uygun şartlarda çalışabilmesi için alternatif binada geçici hizmet vermeyi düşünüyorum. Bununla ilgili iletilmiş teklifler varmış bunları duydum. Makul bir çözüm bulunabilir" ifadelerini kullandı.

1 GÜN BELEDİYEDE GEÇİRMEMİŞ İNSANLAR...
Tecrübelerinin gözden kaçmaması gerektiğini vurgulayan Tugay, "Babam öğretmendi, biz de onun çocukları olarak memur olduk. Ben doktor oldum, 15 yıl devlet memurluğu yaptım. Sonrasında 5 yıl belediye başkanlığı pozisyonunda sözleşmeli memurum. Yani bunlar önemli kişisel deneyimdir. Bunları ihmal etmeyin. Hayatında 1 gün memurluk yapmamış insanlar 6 bin 145 tane memuru nasıl yönetecek. Mevzuattan haberi olmayan, belediye içinde 1 gün geçirmemiş insanların iddialı laflar söylemesini manidar, ironik buluyorum" diye konuştu.

 
Eski yöneticiler Elon Musk'a dava açtı!
 
Yıldız oyuncu, kebapçıyla mahkemelik oldu
YORUMLAR
Toplam 26 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
özgür 14 Mart 2024 Perşembe 20:30

Siz sadece uydu başkansınız. Partiniz şımarıklık yaptı ve sizi aday gösterdi. Siz büyükşehir belediye başkanı olamazsınız. Olsaolsa uydu başkan adayı olabilirsinz. akp den nefret ediyorum ama sizin de seçilmenize gönlüm razı olmuyor. umarım seçilmezsiniz.

Yorumu oyla      6      0  
özgür 14 Mart 2024 Perşembe 20:26

siz bir dayatma adaysınız. Soyer dönemi bence başarısızdı. Saçma sapan bir şımarklıkla belediyeyi yönettiler. Kötü bir belediyecilikten sonra bu kadar vasat bir adaysınız sadece. akp'den nefret ediyorum. ama size yine de oy atmayacağım. çünkü dayatma adayı kafasını sevmiyorum.

Yorumu oyla      6      0  
Karşıyakallılar 14 Mart 2024 Perşembe 20:17

İlçe kongresinde alayınız el pençe karşısında durdunuz biriniz sesinizi çıkarmadınız kendi kahramanınızı yarattınız şimdi ağlama sızlama hakkınız yok olduğu gibi akepe ye oy verenlerdenim farkınız yok biraz demokrat biraz yurtseverlik biraz dik durma nedir öğrenin ya

Yorumu oyla      3      0  
ferdi 14 Mart 2024 Perşembe 19:37

İşçi ve Memurunun maaş ve alacaklarını tek bir gün aksatmayan Başkanımızın yanındayız.Onu yedirmeyiz.Darısı Büyükşehir emekçilerinin başına..

Yorumu oyla      3      2  
Gaziemir 14 Mart 2024 Perşembe 17:39

Seni kim bulup çıkardıysa oy sandığını o doldursun nokta

Yorumu oyla      6      0  
Başkent 14 Mart 2024 Perşembe 16:39

Ankara İstanbul’da CHP liyim İZMİRDE değil

Yorumu oyla      9      0  
Troller 14 Mart 2024 Perşembe 16:29

Bir tek konu üzerinden ve değişik adlarla bir veya iki kişi olarak yorum yazıyorlar.Tek konu işçi maaşları geç yatmış,eksik yatmış. Bunu aralık ayı meclis toplantısında ayrıntılı olarak anlatmış Tugay istekliler açar okur.Geç kalmanın nedeni iller bankasının geç ödemesinden kaynaklı Troller başka bir şey söyleyebiliyor mu?Örneğin kendi belediyelerinin borç batağından bahsedebiliyorlar mı?Abidik kubidik ele geçirdikleri Menemen de girdikleri borç girdabını ve talan ettikleri gayrimenkulleri biliyorlar mı saçmasapan yatırımlar karşılığında acaba?

Yorumu oyla      1      4  
Bıktık 14 Mart 2024 Perşembe 16:23

İzm.bb çalışanları ve sendikacıları dikkat edin bu tecrübeli başkan maaşları eksik ödeyip insanları açluğa mahkum ederken canlı yayınlara çıkıp yalan söyleyendir. İşçilere memurlara borcum yok sadece kırıntılar var diyendir. O kırıntı dediği bizim maaşımız. Yani tek geçim kaynağımız. Sesini çıkaran sendi başkanını savcılağa şikayet edendir. Sesini çıkaran işçiyi memuru sürendir. İzm. bb çalışanları Dikkat edin ha sakın kredi falan çekmeyin kartlarınızı kapatın çünkü bu tecrübeli başkan seçilirse 5 yıl boyunca tefecilerin eline düşeceksiniz..

Yorumu oyla      3      0  
hadibe 14 Mart 2024 Perşembe 16:02

boş laflar sinsilesi ! ya karşıyaka'da maaşlar aylarca ödenemedi tecrübeli başkan adayı ? karşıyaka da neyi yaptın neyi değiştirdin nereyi güzelleştirdin. bıktık valla bıktık . bu kafalar bu şehirin sandık sonuçlarından iyi bir ders almalı.

Yorumu oyla      14      1  
Fatih 14 Mart 2024 Perşembe 16:00

Arkadaş haber girilir girilmez anında troller geliyor. Gerçekten anlamak mümkün değil. Hep aynı kalıplarla troll mesajlar..

Yorumu oyla      2      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kırkpınar: Kınık’ta gerçek belediyecilik anlayışı devam edecek
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Kınık’ta belediye tarafından ...
CHP adayı Tugay, meslektaşlarıyla buluştu
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, 14 Mart Tıp ...
CHP Karşıyaka Adayı Ünsal: Sendikalarla dayanışma içinde olacağız
CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı B. Yıldız Ünsal, işçi ve memur sendikalarını ...
 
CHP Buca adayı Duman'dan, rakibi Öztekin'e salvo: İktidarın koltuğuna sığındı!
CHP Buca Belediye Başkan adayı Görkem Duman’ın Kuruçeşme’deki seçim ofisi ...
Cumhur İttifakı adayı Doğruer: Bergama'da başarıya imza atacağız!
Cumhur İttifakı Bergama Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Doğruer, Cumhur ...
Ve Soyer sahaya indi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 31 Mart’ta yapılacak yerel ...
 
CHP adayı Eşki'den can dost mesajı: Bornova'mız ‘Pati Dostu Belediye’ olacak!
Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, İstanbul’da Eros isimli kediyi ...
CHP Konak adayı Mutlu'dan yerinde dönüşüm vurgusu!
Saha temasları kapsamında ev ve esnaf ziyaretlerini sürdüren Cumhuriyet ...
İYİ Parti adayı Özlale’den İzmir’e 4 gençlik merkezi sözü
İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Ümit Özlale, İzmir’de ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva