HABERLER>POLİTİKA
24 Temmuz 2020 Cuma - 14:14

CHP'li Torun: SODEMSEN, toplu sözleşmede başkanlarımızın yükünü alacak

SODEMSEN'in 2. olağanüstü genel kurulunda konuşan Seyit Torun, "Başkanlarımız destan yazdılar" dedi, hepsini kutladı. Sendikanın başkanlığını yapan Tunç Soyer de "Sosyal demokrasi bayrağını taşıma konusunda mücadele edeceğiz" dedi.

CHP li Torun: SODEMSEN, toplu sözleşmede başkanlarımızın yükünü alacak

EGEDESONSÖZ - Sosyal Demokratlar Kamu İşverenler Sendikası'nın (SODEMSEN) 2. olağanüstü genel kurulu yapıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, genel kurulda, sosyal demokrat tüm belediye başkanlarını kutladı, "Sizlerle gurur duyuyorum" ifadesini kullandı. Sosyal demokrat belediye başkanlarının destan yazdığını dile getiren Seyit Torun, bu birlikteliğin güçlenerek devam edeceğini söyledi.

Sendikanın kurucu üyesi ve başkanı olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de " Ortak dil ve ortak uygulama birliği kuracağız. Bünyemizde 180 kurum var. Adalet, refah ve hak için üyelerimizle bir arada bulunacağız. Sosyal demokrasi bayrağını taşıma konusunda mücadele edeceğiz” diye konuştu.

TORUN: SENDİKANIN BÜYÜMESİ, SİZLERİN ELİNDE
Orhan Sarıbal'ın katıldığı genel kurulda sosyal demokrat belediye başkanlarına övgülerde bulunan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkanı Seyit Torun, “Belediye başkanlarımızın başarıları arttırmak ve verimli hizmet için yoğun çalışma içindeyiz" dedi ve konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

"Yerel seçimde zoru başardık. Ekonomi, nüfus ve turizm olarak büyük kitleleri bünyemizde barındırıyor. Sizin başarınız bize genel iktidarı getirecek. Başkanlarımız destan yazdılar, pandemi sürecinde önemli işler yaptılar. Sizlerle gurur duyuyoruz.

AKP ve MHP’li belediyelerin sendikaları vardı. Bazı belediyelerimiz onlardan Başkanlık alınca devam ediyordu. Hemen sendika kurduk ve üye olmalarını teşvik ettik. Sendikayı çok önemsiyoruz. SODEMSEN bizim düşündüğümüzden farklı görev ve misyon üstlenecek. Toplu iş sözleşmeyle ilgili başkanlarımızın yükünü alacak. Hepiniz sıkıntı yaşıyorsunuz. Her belediyenin yapısı ve ekonomisi farklı olduğu için sorun çıkıyordu. SODEMSEN ile birlikte birçok saha araştırması yapılacak. Farklı veriler elde edilecek. SODEMSEN aracılığıyla özellikle başkanlarımızın konaklama, ulaşım, mekan ihtiyaçları da giderilecek. Belediye başkanlarımızın işlerini kolaylaştıracağız. Biz genel merkez olarak SODEMSEN kuruluşuna katkı koyduk ama büyümesi, gelişmesi sizlerin elinde.”

İZMİRLİ 4 BAŞKANA GÖREV YOK
SODEMSEN Yönetimi, genel kurulda büyük ölçüde değiştirildi. Tunç Soyer, yeniden başkanlığa getirilirken, önceki yönetimde yer alan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'a görev verilmedi. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay yerini korudu. Yönetime İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu girdi. Arda, denetim kuruluna geçti. Yönetim yedek listede Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ile İZELMAN Genel Müdürü Alp Burak Ersen yer aldı.

Tunç Soyer Başkanlığındaki Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Cemil Tugay, Kazım Kurt, Şerdil Dara Odabaşı, Abdullah Özyiğit, Faruk Demir, Ümit Uysal, Recep Gürkan ve Canan Karaosmanoğlu.

 
‘Çeşme Projesi’ne karşı çıkmak vatana ihanettir’ sözü için açıklama: Konu bağlamından koparıldı!
 
Polis bariyerini yıkıp Ayasofya'ya koştular
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Can Çiler 24 Temmuz 2020 Cuma 14:46

bu kadar gereksiz anlamsız bir kurum olamaz.çık 2-3 belediyeyi hiç biri maaşları bile ödeyemiyor. ne yapacaksınız merkezden toplu sözleşmeler için yetkili mi atayacaksınız.bu sodemsen ne yapar biri bana açıklasın lütfen.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den İzmir Valiliği'nin ‘Lozan eylemi’ kararına tepki!
Lozan Antlaşması’nın 97. Yıl dönümünde Eğitim İş Sendikası ve Atatürkçü ...
Erdoğan Ayasofya'da: Namaza 350 bin kişi geldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı için Ayasofya-i Kebir ...
Kurultay arifesinde PM ve YDK kulisleri: İzmir’den kimlerin adı geçiyor?
CHP’de hafta sonu gerçekleştirilecek kurultay öncesinde yaşanan hareketlilik ...
 
CHP’li Yücel’den kurultay mesajı: İzmir’de mutabakat var!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, hafta sonu yapılacak olan CHP 37. Olağan ...
MHP'den İYİ Parti'ye zarf içinde salatalık!
Antalya’nın Korkuteli ilçe Belediye Başkanı MHP’li Öner Niyazi İşlek, ...
Kılıçdaroğlu'ndan divan kararı: Başkanlık Topuklu Efe'ye!
HP’nin koronavirüs nedeniyle açık havada seyircisiz olarak yapacağı kurultayda ...
 
CHP'li Sındır'dan işsizlik sigortası çıkışı!
İşsizlik Sigortası Kanunu Hakkında ve Dijital Mecralar Komisyonu Kurulması ...
İYİ Partili Çıray'dan Bakan Koca'ya istifa çağrısı!
İYİ Parti İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray koronavirüsle mücadele sürecine ...
İlhan Cihaner CHP Genel Başkanlığı'na aday oldu
CHP milletvekili ve Parti Meclisi üyesi İlhan Cihaner, genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva