HABERLER>POLİTİKA
8 Nisan 2017 Cumartesi - 15:25

CHP'li Tekin'den İzmir'de ilginç çıkışı: Sandığa gitmeyeni...

İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Eğer yüzde 95 oranında sandığa gidiliyorsa işte o zaman İzmirlilere 'Helal olsun' diyeceğim. Ama sandığa gitme oranı yüzde 75 olur da, yüzde 25 sandığa gitmezse kusura bakmasınlar o yüzde 25'i İzmirli olarak kabul etmeyeceğiz” dedi.

CHP li Tekin den İzmir de ilginç çıkışı: Sandığa gitmeyeni...

İZMİR - CHP İstanbul milletvekili ve eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, İzmir'den yüksek oranda 'Hayır’ oyu çıkmasının yeterli olmadığını, sandığa gitme oranı yüzde 95 olursa İzmirlilere "Helal olsun" diyeceklerini söyledi. Sandığa gitmeyenleri İzmirli kabul etmeyeceklerini belirten Tekin “Çünkü bu bir seçim değil vatan savunmasıdır. Çocuklarımız ve geleceğinize sahip çıkmak için sandığa gitmelisiniz" dedi.

Referanduma yönelik kampanya kapsamında il il dolaşan CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin, İzmir'de Buca'da açılan Demokrasi Evi'nde basın toplantısı düzenledi. Demokrasi Evi'ne gelişinde Tekin'i CHP Buca İlçe Başkan Çağdaş Kaya ve partililer coşkuyla karşıladı. Tekin basın toplantısında yaptığı konuşmada referandumda zaferin kadınların olacağını söyledi. Kadınların İzmir'de olduğu gibi Diyarbakır'da da Kırıkkale'de de aynı heyecanı ve coşkuyu yaşadığını söyledi.

Gürsel Tekin, İzmir'de yüksek oranda "Hayır" çıkacağını bildiğini ama bunun yeterli olmadığını söyledi. Tekin "Yüksek oranın yanında İzmirlilerin duyarlılığı sandığa gitmekle de ortaya çıkacak. Eğer yüzde 95 oranında sandığa gidiliyorsa işte o zaman İzmirlilere 'Helal olsun' diyeceğim. Ama sandığa gitme oranı yüzde 75 olur da, yüzde 25 sandığa gitmezse kusura bakmasınlar o yüzde 25'i İzmirli olarak kabul etmeyeceğiz. Çünkü bu bir seçim değil, bir vatan savunmasıdır. A veya B adamını beğenmeyebilirsin. Ama ne olursa olsun çocuğuna, geleceğine sahip çıkmak için mutlaka sandık başına gitmelisiniz. Oyunuzu kullanmaya giderken yanınıza nevalenizi, ilaçlarınızı da alın. Okulun bahçesinde oturun. Akşam sandıklar açılınca güle oynaya hep beraber eve gidelim” dedi.

DEVLET'İN TÜM UÇAKLARI, LÜKS ARABALAR KULLANILDI
Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın 9 Nisan'da(yarın) İzmir'de yapacağı mitingle ilgili konuşan Tekin "İzmir'de sıkıyönetim ilan edildi sandır. Olağanüstü hal dönemi yaşandığını gördüm. Kamu kuruluşlarınla, üniversitelere resmi yazılar gitmesi çok ayıp. Çaresizlik belirtisidir. Bir siyasi parti, ülkenin Cumhurbaşkanı bir kentte miting yapamayacak pozisyona geldiyse, kamu çalışanların taşıyıp miting yapacak durumdaysa durum sıkıntılı demektir" dedi. Yüksek Seçim Kurulu'nun referandum propaganda dönemine yönelik yasaklarıyla ilgili konuşan Tekin, son 5 gün için geçerli olacak siyasi yasaklara gerek olmadığını söyledi. Tekin," YSK zahmet etmesin, hiç yasaklamayın. Bugüne kadar ki uygulamalar bakın. Devlet'in tüm kurumları, gazeteler, TV kanalları, billboardlar, camiler, kışlalar Allah gözünüzü doyursun. Devlet'in tüm uçakları, lüks arabalar kullanıldı. Şimdi YSK son 5 gün yasak koyacak. Koy verin gitsin. Ne olacaksa olsun" dedi.

ÇATI İDDİANAMESİNE 2004 MGK KARARI GİRDİ
CHP'li Tekin, darbe sonrası iktidarın FETÖ'yle ilgili olarak 17-15 Aralık'ı milat koyduğunu, öncesinde yapılanları meşru saydığını ancak FETÖ çatı iddianamesinde 2004 yılı Milli Güvenlik Kurulu'nun bu çetenin ileride ciddi sıkıntılar yaratabileceği yönündeki raporlarının de yer aldığı kararının yer aldığını söyledi.

Tekin, "Darbenin sorumlusu sadece FETÖ’cüler değil, FETÖ’cülerin gelişimine olanak tanıyan tüm siyasiler çok şükür ki hukuk sisteminde iddianameye girmiştir. Bu saatten sonra kim ne derse hikaye!" dedi.

TRT'YE TEPKİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TRT'de programının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması nedeniyle geciktirilmesine eleştiren Gürsel Tekin "Otoriterleşme, diktatörleşme dediğimizde kızıyorlar. Muhalefetin olmadığı yerde demokrasi yoktur. Esad rejiminin adı da Cumhuriyet. Tek kişilik Cumhuriyet. Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu TRT'de yayına katılacak. Cumhurbaşkanı sanki az konuşuyor, hiç konuşmamış gibi onun konuşmasının bitmesi için beklettiler. Şiddetle kınıyor, ayıplıyorum. Böylesine bir anlayıştan tarihimiz hesap soracaktır. Bu ne korkaklık, ürkekliktir. Siz çağırmadınız mı Genel Başkan'ı yayına? Saatlere riayet edeceksiniz" dedi.

BAŞBAKAN'A DIŞ POLİTİKA ELEŞTİRİSİ
Dış politikayı de eleştiren Tekin, günübirlik kararlar alındığını söyledi. Tekin "10 gün önce 'Yaşasın Rusya' denirken 10 gün sonra Suriye'de ciddi sıkıntılı bir süreç olunca 'Yaşasın ABD' denildi. Biz 'Kahrolsun ABD' dediğimizde bizleri denize dökecektiniz. Sayın Binali Yıldırım 10 gün önce Barzanici'ydi şimdi PYD'ci oldu. ABD'nin operasyonunu iki kişi destekledi. Bir PYD lideri bir de Başbakan Binali Yıldırım" dedi.

İŞSİZLİĞİ AZALTACAK MADDEYİ GÖSTERSİNLER CHP OY VERECEK
Anayasa değişikliğiyle ne yapılmak istendi konusunda görüşlerini açıklayan Tekin, "FETÖ ortaklıkları çıkacağı için Anayasa ile kendilerini güvence altına alacaklar. Reza Zarrap kişi kişilerle ilgili olarak yaşanacak gelişmelerle ilgili kendilerini güvence altına alacaklar. Bir de dış politikada hataları bedelleriyle ilgili güvencelerini sağlayacaklar" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın söylemlerinde yer alan Anayasa değişikliğinin öngördüğü vaatlere yanıt veren Gürsel Tekin "Başbakan Yıldırım ' Anayasa ile terör bitecek' diyor. Bize Anayasa'nın hangi maddesinin terörle mücadeleyi engellediğini söylesin. CHP olarak o maddeyi kaldırmak için gövdemizi koymazsak şerefsiziz. 'İşsizlik bitecek" diyorlar. Anayasanın hangi maddesinin işsizliği bitireceğini göstersinler. CHP olarak gözümüz kapalı oy vereceğiz. Bir de 'Egemen güçler, haçlı seferi ülkede cirit atıyor' diyorlar. Anayasa'nın hangi maddesi buna olanak sağlıyor?" dedi. (DHA)

 
Göztepe'de mağlubiyet üzüntüsü
 
Başkan Özkan'dan işadamlarına spora yatırım çağrısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdem: Sayın Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağız
AK Parti Aydın Milletvekili Erdem (Kılıçdaroğlu'nun ByLock iddiasına ilişkin), ...
İzmir 'Devletin Zirvesi'ni ağırladı: Erdoğan ve Yıldırım'dan Gündoğdu mesajları
Devletin Zirvesi, Gündoğdu'da partililerle buluştu. Kılıçdaroğlu'nu video ...
Balbay: İzmir’in dağlarında ‘hayır’lar açacak!
Balbay, "Halkın çok önemli bir bölümü işin özünü kavramış, İzmir'in dağlarında ...
 
Çavuşoğlu: Suriye'ye bir an önce...
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'nin Suriye'ye askeri müdahalesine ilişkin, ...
CHP eski Kadın Kolları Başkanı: Oyum evet!
CHP'nin bir dönem Kadın Kolları Genel Başkanlığı görevini yürüten Atılgan, ...
CHP'li Sındır: TV'lerde evet, sokaklarda hayır!
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Bornova Mevlana’da kahvehane toplantılarında ...
 
AK Partili Sürekli'den yoğun referandum mesaisi
Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin bir sınırlaması olduğunun altını çizen ...
'Yıldırım-Pence zirvesi'nde güvenli bölge vurgusu!
Başbakan Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Pence ile telefon görüşmesinde, ...
Kalın CNN'e konuştu: Güvenli bölge olsaydı...
Amerikan televizyonu CNN'e konuşan Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva