HABERLER>POLİTİKA
30 Mart 2017 Perşembe - 11:22

CHP'li Sındır: Kaybedecek 1 saniyemiz bile yok!

16 Nisan’da gerçekleşecek halk oylamasına sayılı günler kala CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Konyalılar Federasyonu'nda hemşerilerine seslendi, İzmir Sancak Rumeli Kültür ve Dayanışma Derneği'nde kadınlara hitap etti.

CHP li Sındır: Kaybedecek 1 saniyemiz bile yok!

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, referandum çalışmaları kapsamında İzmir'de Konyalılar Federasyonu ve İzmir Sancak Rumeli Kültür ve Dayanışma Derneği'nde vatandaşlarla buluştu. 

Anayasa değişiklik teklifi ile 18 maddenin değil Anayasa’nın yarısının değiştirildiğini söyleyerek sözlerine başlayan Sındır, “Anayasa değişikliği teklifindeki maddelerin 16. ve 17. Maddelerine bakarsanız, 60, 70 tane madde sayılıyor. Bu maddeler yürürlükten kaldırılmıştır, değişmiştir deniyor. Fakat sandıkta ya evet diyeceğiz ya hayır diyeceğiz. Biz istemez miyiz yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı ifadesi Anayasa’ya girsin. Ama diğer maddelere bakıyorsunuz bu kavramlarla hiç alakası yok. Önümüze gelen referandumda Anayasa’nın yarısından fazlası değiştiriliyor. Kadim topraklarımızın, hikmetli insanları 16 Nisan’da egemenliğin milletten alınıp, saraya verilmesine geçit vermeyecek ” dedi.

'HADİ CANIM SENDE!'
Konuşmasına ‘freni olmayan bir arabayla yola çıkar mısınız?’ sorusuyla devam eden Genel Sekreter Sındır, “denetleme mekanizması olmayan, yetkilerle donatılmış bir kişi ülkeyi nasıl bir felakete götürebilir düşünün. 400’ün üzerinde Milletvekili oylarsa ve evet derse bu bir kişi yüce divana gidecek. Fakat Meclis’te de bu bir kişinin partisi çoğunlukta böyle bir kararın çıkması mümkün mü? Diyelim ki oldu 400’ün üzerinde Milletvekili bu bir kişiyi yaptığı bir yanlış yüzünden yüce divana sevk etti. Yüce divan dediğimiz Anayasa Mahkemesi. Peki Anayasa Mahkemesinin üyelerini kim atıyor. O bir kişi atıyor, o tayin ediyor. Orada bu bir kişi yargılanacak. Hadi canım sende. Bir partinin Genel Başkanı Anayasa Mahkemesinin 15 üyesinden 12’sini tayin ederse orada yargı bağımsızlığından söz edilebilir mi? Anayasa Mahkemesinin 15 üyesinin 12’sini belirlemişsin, diğer 3’ünü de senin partin belirlemiş. Yüce divanda 15 üyenin 15’i de senin istediğin üyeler. Adil bir yargılama olabilir mi?” dedi.

'16 NİSAN’DA SANDIKTAN HAYIR ÇIKACAK'
16 Nisan’da sandıktan hayır çıkacağını belirterek sözlerini sonlandıran Sındır, “Halkımız, milletimiz Anayasa değişikliğinin ne olduğunu anlattıkça, öğrendikçe bu cumhuriyete, cumhuriyetin temel değerlerine ve ilkelerine, demokrasiye, laikliğe, sosyal hukuk devletine sahip çıkacak. 16 Nisan’da da sandıktan hayır çıkacak ben buna yürekten inanıyorum. Fakat rehavete kapılmadan çalışmaya devam etmeliyiz. Çünkü kaybedecek 1 saniyemiz bile yok. Geleceğimiz için hayır çıkmak zorunda. Evet oyu verenin de yurttaşımız olduğunu, kardeşimiz olduğunu onun da öyle bir hakkı olduğunu, bizim gibi hayır verenin de aynı şekilde yurttaşlık hakkını kullandığını unutmayacağız. Karar milletimizin. Biz istiyoruz ki 16 Nisan sonrası milletimizi ayrıştıracak, kutuplaştıracak bir süreç yaşanmasın; etnik ve inanç kimliğinde bizi birbirimizden uzaklaştıracak bir durum ortaya çıkmasın” dedi.

 
Uğur Yüce açıkladı: İEKKK’dan neden ayrıldı?
 
Emine Erdoğan Türkiye'de ilk olacak etkinlik için İzmir'e geliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üç günde 69 bin seçmen oy kullandı
Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylaması için ...
Kılıçdaroğlu: O kişiye yazıktır, günahtır
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, anayasa referandumu için ''Bir partinin genel ...
Balbay'dan 'yol üstü' 16 Nisan mesajları: Ege'den rekor çıkacak!
İzmir Milletvekili Mustafa Balbay yoğun programı nedeniyle araba içinde ...
 
AK Partili Bilici: 'Evet' patlaması bekliyoruz!
Urla İlçe Başkanı Bilici yaptığı referandum değerlendirmesinde, “Halkın ...
AK Partili Kalkan Romanlara yeni sistemi anlattı
AK Parti Konak Kadın Kolları’nın düzenlediği etkinlikte Yenişehir İşçiler ...
Kılıçdaroğlu apartman yönetimi toplantısında!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü'nde gerçekleşen toplantıda ...
 
Arslan: Uçakta elektronik cihaz yasağının kalkması için...
Bakan Arslan, "Havaalanlarına yerleştireceğimiz tomografi cihazları sayesinde ...
Bahçeli: Kerkük'ün statüsü ile oynayanlar ateşle oynar
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Kerkük'ün statüsü ile oynayanlar ateşle oynar. ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeni başdanışman
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yıldız Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva