HABERLER>POLİTİKA
5 Temmuz 2018 Perşembe - 12:18

CHP’li Sındır’dan parti içi tartışma mesajı: Yersiz ve gereksiz!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, olağanüstü kurultay tartışmaları ile ilgili konuştu. Sındır açıklamasında, “Partinin tek hedefi yerel seçimler. Kurultay talebinin çok gereksiz ve yersiz olduğunu düşünüyorum” dedi.

CHP’li Sındır’dan parti içi tartışma mesajı: Yersiz ve gereksiz!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, SonSöz TV’de yayınlanan “Günaydın Ege” programında Aslı Eren’in konuğu oldu. Sındır’ın gündemin parti içinde yaşanan tartışmalar ile yerel seçimler vardı.

Sındır, parti içinde yaşanan tartışmaları zamansız buluğunu belirtirken partinin bütün enerjisini yerel seçimlere harcaması gerektiğini bildirdi. Sındır, İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray’ın “millet ittifakı bitmiştir” açıklamasına yanıt verdi. Yerel seçimde ise AK Parti’nin İzmir’de iktidar olma şansının bulunmadığını söyledi.

24 Haziran Genel Seçimleri ile ilgili olarak değerlendirmede bulunan Sındır, “Parti yılbaşında kurultayını yaptı. Kurultay sürecinde partimizin yönetim organları Şubat ayında kararını verdi, yönetim oluşturuldu. Erken seçim gereği partinin yetkili organları bu süreci en iyi şekilde yürütmenin yolarını aradılar. Millet İttifak oluştu. Demokrasi dersi verilerek seçimlere girmesi engellenmeye çalışılan İYİ Parti’nin önünü açtık. Bu da partimizin dünyaya verdiği demokrasi derslerinden biridir. Sosyal demokrat bir parti, kendini daha merkezde tanımlayan, daha muhafazakar, daha milliyetçi partiler ile demokrasi ve adalet temelinde bir araya geldi. Bu büyük bir başarıdır. Her siyasi görüşün temsilde adalet adına mecliste temsil edilmesinin önemli olduğunu düşünen bir partiyiz. BBir diğer meselede partinin cumhurbaşkanının adayının önemli olduğu, 81 milyon yurttaşın tercihini kullanabileceği bir aday olmasının önemi vardı. Genel Başkanımız ve grup kararı ile Sayın İnce’yi en doğru aday olarak görerek seçmenlerin tercihine sunduk. İnce’nin seçim kampanyasını çok iyi yürütecek bir isimdi. En doğru tercihi yaptı parti. İnce 30 küsur oy aldı. Bizim barajımız 50’dir ve 50’nin üzerini almak isteriz” dedi.

İNCE’NİN DAHA YÜKSEK ALMASI NORMAL
İnce’nin partiden daha fazla oy almasının doğal olduğunu belirten Sındır, “Seçmen tercihlerini kimsenin eleştirme hakkı olmaz. İnce’nin aldığı oyun partinin üzerinde olması ile ilgili bazı sorularla karşılaşıyoruz. Bende şu soruyu soruyorum: Sayın İnce’nin yüzde 50’nin üzerinde olsaydı CHP’nin yüzde 25 diliminde kalsaydı bir başarı olacak mıydı? Adayın partinin üzerinde oy alması kadar doğal bir şey yok. Parti de bunu hesap ederek adayını belirledi. Bu bir Cumhurbaşkanlığı seçimi ve İnce, hangi partiden, hangi siyasi görüşten olursa olsun her kesimi kucaklayan bir dil ve söylem ile vatandaşların karşısına çıktı” dedi.  

YEREL SEÇİMLER VARKEN KURULTAY ÇAĞRISI YERSİZ
Yerel seçime 8 ay kala parti içi tartışmaları zamansız ve yersiz bulduğunu söyleyen vekil Sındır, “Bir kurultayı yeni geride bıraktık. Bu kurultayda Sayın Kılıçdaroğlu delegasyonun çoğunluğu ile yeniden genel başkan oldu. Bu yönetimin Sayın İnce’yi Cumhurbaşkanı aday göstermesinden yapılan hamlelere dek herhangi bir hatasız konusu değildir. Buna rağmen bir değişim talebinde bulunulmasının zamansız olduğunu düşünüyorum. Partinin tek hedefi yerel seçimler. Parti içi tartışma bu sürece zarar verecek. Kurultay talebinin çok gereksiz ve yersiz olduğunu düşünüyorum. Yerel seçimlerin ardından bu konu tartışılabilinir. Ama yerel seçim varken parti için yarışın önünü açacak söylemlerden kaçınmak gerek. Seçimden yeni çıkmışken ve sonuçları olumlu şekilde değerlendirip harekete etmemiz gerekirken bu tartışmalar doğru değil. Parti tüm gücünü bir araya getirerek ekonomik ve sosyal sorunlara çare olmak için iktidar eleştirisi üzerinden mücadele verecekken parti içi tartışma doğru değil” dedi.

KOCAOĞLU İÇİN YORUM YAPMAM
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun dün yaptığı ‘değişim’ çağrısına ilişkin ise, “Ben Başkan Kocaoğlu’nun zihnin okuyamam. Yorum yapmakta istemem. Değişim talebinin kimden gelirse gelsin yersiz olduğunu ve partinin güçlü şekilde yerel seçime girmesinin gerektiğini düşünüyorum. Sayın Kocaoğlu’nun yaptığı açıklamanın dışında bir açıklama duymadık. Bunların tartışılmasının partiye yarar getirmeyeceğini ve seçim sürecine fayda sağlamayacağını düşünüyorum. Bunun partiye bir faydası olmayacaktır” dedi.

CHP YEREL SEÇİMDEN BAŞARIYLA ÇIKACAKTIR
Yerel seçimde adayların belirlenmesinde parti yönetiminin çok titiz davranacağını söyleyen Kamil Okyay Sındır, “Yerel seçimlerde kentine hizmet edecek, kentini geleceğe taşıyacak, vizyoner adaylarla yol yürümemiz gerekiyor. Adayların belirlenme sürecinde mevcut başkanların performansları değerlendirilir. Bir kıyas da yapılacak belediyeler arasında. Bunun dışında vatandaşın memnuniyeti ne düzeyde? Vatandaş başkanı kendinden görüyor mu, derdini anlatabiliyor mu? Bu çok önemli. Kamuoyu yoklamasıyla vatandaş memnuniyeti ele alınacak. Aday adayları arasında en doğru tercihin yapılacağını yürekten inanıyorum. Tatlı bir yarış içinde adaylık mücadelesi verilecek. Ama bu süreçte en doğru adayları belirleyerek partiyi ileriye taşımak esastır. Aday belirlemede titizlik çalışılarak, kriterlere bağlı olarak partinin yetkili organlarının çabasıyla ve parti organlarının kararıyla bir süreç oluşacak. Toplumun beklentilerine yanıt verecek, İnce’nin kampanya sürecine benzer biçimde halkın ve toplumun dilinden konuşabilen, hitabetiyle etki yaratan tercihler sunmamız gerekecek. Vatandaş “benim belediye başkanım bu olmalı” diyebileceği bir tercih sunmamız gerekecek. Yerel seçim, genel seçimleri başarmanın ön koşuludur. Bu süreçte parti içi tartışmalardan sakınmamız gerek. Değişimi talep ederken önce kendi anlayışımızın, bakışımızın, penceremizin yani önce kendimizin değişimi gerekir. Bu anlamda CHP yerel seçimden başarılı çıkacağına inanıyorum” dedi.

OLAĞANÜSTÜ KURULTAY BEKLEMİYORUM
Olağanüstü Kurultay kararı alınmasını beklemediğini belirten Sındır, “böyle bir talebin ortaya konması ve bunun büyüyen bir şekilde örgütler arasında kutuplaşmaya yol açacak, partiyi yıpratacak süreçlere girilmesi çok ciddi tahribata yol açacaktır. Seçmen nezdinde de memleket meseleleri, yerelin sorunları ortadayken parti içi bir tartışma seçmen cephesinden hoş karşılanmayacaktır. Bundan sakınmanın mutlak olduğunu düşünüyorum. Buna yeltenilmesinin sonuç getirmeyeceği açıktır. 24 Haziran’ı yeni geride bıraktırk. Topyekun olarak hem seçim hem seçim günü çok üst düzeyde efor sarf ederek bu noktaya gelindi. Bu eforu daha da büyüterek yerel seçimlere taşımak gerek. İnce’nin aday gösterilmiş olması ciddi bir yönetim kararıdır. Sonucu da alınmıştır. Yerel seçimlere yönelik aday belirleme ve partinin en üst düzeyde çalışması esastır” dedi.

ÇIRAY’A ELEŞTİRİ, YERELDE İTTİFAKA YEŞİL IŞIK
İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray’ın “millet ittifakı sona ermiştir” açıklamasını şık bulmadığını söyleyen Sındır, “İttifak seçim hilelerini kaldırmak için kurulmuş bir ittifak değildi. İlkeler ve değerler üzerinden kurulmuştu. Demokrasi, adalet gibi çok temel ilkeler üzerinden kurulmuş birliktelikti. Bu İttifak ikinci turda cumhurbaşkanlığı tercihinde ortak davranışı hedefleyen bir ittifaktı. Bu ittifak öncesinde İYİ Parti’nin seçime girmesi sağlandı. Çıray’ın açıklaması bir siyasi parti için doğal olarak yapılan bir açıklamadır. İYİ Parti kendi kararını vermiştir. Ama CHP ve SP ile bir araya gelerek seçimin ardından “bu ittifak belki bir sonraki seçime yeni ittifaklarla devam edebilir” diyerek toplu bir açıklama yapılması daha şık olurdu. Ama partiler kendi kararını verip kararlarını ifade etmeleri doğal hakkıdır. Yerel seçimlerde aday belirleme üzerinden belki bir yazılı ittifak olmasa da gerçekleri görerek Millet İttifakı’nın uzantısının yansıması mutlaka olacaktır” dedi.

AK PARTİ İZMİR’DE İKTİDAR OLAMAZ
AK Parti’nin İzmir’de iktidar olamayacağını söyleyen vekil Sındır, “AK Partinin aldığı oy 28,7. Bunun üstüne çıkma şansı yok. “Sen İzmirsin büyük düşün” dersen, tepeden bakarak İzmir’e biat kültürünü getirmeye çalışırsan, İzmirlileri anlamak yerine kendi sosyal kültürel değerlerini empoze etmeye kalkarsan İzmrli seni kabul etmez. Sayın Yıldırım’ın ya da AKP’nin yetkilileri söylemleri ayağı yere basmayan, hayalden öte söylemleri var. Büyükşehir’in yaptığı çalışmalarda engellenen projeler ile ilgili bir soru önergesi verdim ama sonuç alamadım. Büyükşehir’in daha iyi yatırım ve hizmet üretmelerini nasıl engellediklerine şahit olduk. Bu anlayış devam edecek. Biz de buna karşı mücadeleniz devam edecek” dedi.

 
Yeleği satın alan aile konser istemedi
 
Köpeği yakan bulundu! İşte ifadesi…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fatih YAPAR yazdı... Aziz başkanın hamlesi!
Fatih YAPAR yazdı... Aziz başkanın hamlesi!
Erdoğan'dan Minik Leyla için talimat
Ağrı'da, Ramazan Bayramı'nın birinci günü kaybolan ve kaybolduktan 18 ...
Kılıçdaroğlu ve İnce'den sonra CHP''de 3. aday
Genel başkanlık tartışması büyüyor. CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem ...
 
Yıldırım: Yarın son KHK'yı yayınlayacağız!
Anadolu Ajansı Editör Masası'nın konuğu olan Başbakan Binali Yıldırım, ...
BBP Lideri Destici'nin itirazına YSK'dan ret
24 Haziran seçimlerinde ilk kez uygulamaya konulan ittifak sisteminde ...
CHP'li Bayır: Olağanüstü kurultayı istemek başkaldırıdır
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, parti içindeki olağanüstü kurultay ...
 
Hanzade ÜNUZ yazdı... Sevdik seni bir kere...
Hanzade ÜNUZ yazdı... Sevdik seni bir kere...
Tezcan: Gündemimizde kurultay yok!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tezcan, "Çeşitli biçimlerde ...
Mehmet KARABEL yazdı... Aziz Bey’in ‘37 kelimelik’ kısa mesajının şifreleri!
Mehmet KARABEL yazdı... Aziz Bey’in ‘37 kelimelik’ kısa mesajının şifreleri!
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva