HABERLER>POLİTİKA
23 Nisan 2020 Perşembe - 18:58

CHP’li Sındır’dan iktidara tepki: Ekmeği yasaklayan biri benim yurttaşım olamaz!

İzmir Milletvekili Sındır, bazı büyükşehir belediyelerinin halka ekmek dağıtmasının merkezi iktidar tarafından yasaklanması için, “İhtiyaç duyan birisine belediyenin ekmek dağıtıyor olmasından ne rahatsızlık duyulur? Ekmeğe göz mü koyuyorsun? Ekmeği yasaklayan biri benim yurttaşım olamaz bir kere! Anlaşılır bir şey değil, ben bunu vicdana, hukuka,  insanlığa uygun bulmuyorum” dedi.

CHP’li Sındır’dan iktidara tepki: Ekmeği yasaklayan biri benim yurttaşım olamaz!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Egedesonsöz’ün canlı yayınına katıldı. Koronavirüs ile mücadele kapsamında yaşanan olağanüstü duruma dair güncel değerlendirmeler yapan Vekil Sındır, açıklamalarda bulundu.

‘SEN BUNU YAPAMAZSIN’ DEMEK HUKUK DEVLETİNE AYKIRIDIR!
Merkezi iktidar ve CHP’nin yönettiği büyükşehir belediyeleri arasında gerginliğe değinen Vekil Sındır, “Türkiye bir hukuk devleti… Belediye kanunu ve büyükşehir belediye kanunu temel kanun niteliğindedir. Burada belediyeye bağış toplama hakkı verilmiş. Ben belediyeme bağış yapmak istiyorum diyen biri yapar. Belediye ve merkezi idareyi diğerinden ayıramazsın. Bunlar etle tırnak gibidir. Alınan vergiler ve toplanan cezalar gibi gelirleri vardır belediyelerin. Tüm bunlarla hizmet üretirler. ‘sen bun yapamazsın’ demek hukuk devletine aykırı, siyasi, belediyelerin hizmet yapmasından rahatsız olan bir anlayıştır” açıklamasını yaptı.

EKMEĞİ YASAKLAYAN BİRİ BENİM YURTTAŞIM OLAMAZ BİR KERE!
Sözlerini sürdüren Sındır, “Vatandaşlarımızdan rica ediyorum, Mayıs ayı vergi ayıdır, lütfen ödeyelim. Belediyelerimiz hizmet üretiyor, sıkıntı yaşamasınlar. Siyasal iktidar büyükşehir belediyeleri sıkıntıya düşsün istiyor. Ben belediyeleri engelleyen, ekmek dağıtımlarının önüne geçen anlayışı şiddetle kınıyorum. Cumhurbaşkanı bir kampanya başlattı. Böyle bir kampanyaya eyvallah! Başım üstüne! Bu ülkenin cumhurbaşkanın bu çağrıyı yapmasından doğal bir şey olamaz. Ama belediyelere geleni engellemenin ise arkasında başka konu olduğunu gösteriyor. İhtiyaç duyan birisine belediyenin ekmek dağıtıyor olmasından ne rahatsızlık duyulur? Ekmeğe göz mü koyuyorsun? Ekmeği yasaklayan biri benim yurttaşım olamaz bir kere! Anlaşılır bir şey değil, ben bunu vicdana, hukuka,  insanlığa uygun bulmuyorum. Biz de kendi aramızda naçizane katkı koymaya çalışıyoruz. Paketlerimizi Büyükşehir’e verdik, onlar da dağıttı. Devlet içinde devlet olmaz diyorlar. Engelleyerek bunu sen yaratıyorsun!” dedi.

BÖYLE BİR ŞEYE ŞAHİT OLMADIM
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yardım yaparken ayrımcılık uyguladığının iddia edilmesine ve ‘Tunç Soyer Gönüllüleri’ yelekleriyle sokak sokak dolaşılmasına değinen Sındır, “Böyle bir şeye şahit olmadım. Dağıtımı logoyla yapıyorsa parti yapar. Bunu AK Parti de MHP de yapabilir. Biz de kendi logomuzla bir ilçenin bir mahallesinde dağıtım yapabiliriz. Ama büyükşehir belediyesi bunu yapmaz, yapmadı. Bu İzmir halkının desteğiyle yapılan yardımlardır” açıklamasında bulundu.

YURT DIŞINDAN GELDİĞİM KENDİMİ KARANTİNAYA ALDIM
Salgınla mücadele döneminde evinde zaman geçirdiğini de aktaran Sındır, “Ben yurt dışından geldim, bir gün sonra ülkeye giriş yapanlar için karantina kararı çıkmıştı. Biz de kendimizi evimizde karantina altına aldık. 14 gün süremiz vardı, sonrasında yasaklar bizi eve bağladı. Geçen gün meclise gittim, komisyon görevim vardı” dedi.

YOLSUZLUK YAPAN DIŞARI ÇIKTI HABERİNİ YAZAN İÇERİDE KALDI!
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) geçtiğimiz hafta kabul edilen infaz yasasına dair konuşan Sındır, “Hiç arzu etmediğimiz bir infaz düzenlemesi oldu. Şekil yönünden bir af yasasıdır. Bu mecliste 3’te 2’lik çoğunluk gerektirir. Bizim Anayasa Mahkemesi’ne başvurumuz şekil yönündendi. İçerik affa yönelikti çünkü. Gazetecilik yapanlar içeride kaldı. Yolsuzluk yapanlar dışarı çıktı bunu haberini yapanlar içeride! Mecliste iktidar diye bir şey yok. Birinci, ikinci, üçüncü parti diye bir durum var. Meclisin içinden hükümet seçilmediği için aslında meclis içinde iktidar tanımı doğru değil. Biz bunu reddediyoruz” diye konuştu.

TÜRKİYE TARİHİNE KARA BİR LEKE OLARAK GEÇECEKTİR
Koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde ekonominin ağır hasar almasına değinen Sındır, tarım ve üretim üzerinden önemli mesajlar verdi. Sındır, “Bu kriz balyoz gibi herkesin başına vurdu, herkesi kendine getirmiştir. Tarımın ne kadar önemli olduğu görüldü. Türkiye’de süreç içinde tarım geri gitti. Bir boksör gard alır, biz gardımızı indirmiş boks yapıyoruz. Türkiye tarımı bu hale sokuldu. Tarımda kalitenin, üretimin arttırılması sağlanmalıdır. Gıda güvencesinin sağlanması için de destek programları kaldırıldı” dedi. Sındır veriler sunmaya devam ederken, “Tarım Bakanı bunları bilmiyor mu?” şeklinde bir soru geldi. Sındır bunun üzerine, “Biraz endişelerim var açıkçası. ‘Paramız var ki ithal ediyoruz’ demiş bir bakan! Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Türkiye’de tarım politikası yok. Politika bir takım lobilere emanet edilmiş. Bir takım market zincirleri, yandaş sermaye para kazansın diye alınan kararlar var. Ayağı yere basan bir tarım politikası yok. Herkes eve kapandı, ekmek dağıtmayı bile yasaklayan zihniyetle kaldık” ifadelerini kullandı.  

 
Avrupa kupalarına katılım şartları açıklandı!
 
102 yaşındaki Kemal dede, 10 yaşında gördüğü Atatürk'ü anlattı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bucalı 23 Nisan 2020 Perşembe 20:20

Kömür makarna dağıtımına eleştiri yaparsan senide eleştirirler...

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan 26 maddelik çağrı!
Açılışının 100. yıl dönümü törenleri kapsamında TBMM, 23 Nisan Özel Oturumu'yla ...
Davutoğlu: Ben değil, Erdoğan söyledi
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, gündeme ilişkin önemli ...
İlk Meclis'te tarihe geçecek maskeli tören
İlk Meclis'te tarihe geçecek maskeli tören
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan mesajında, "TBMM'nin kuruluşunun 100. ...
Talimat verdi: Kendi evinizin önünü bile ekin!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin ...
CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanından ortak açıklama
CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı, 23 Nisan TBMM'nin açılışının 100. ...
 
'Sağlık durumu müsait her milletvekili, 23 Nisan'da Meclis'te olmalı'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'nin açılışının 100'üncü yıl dönümü ...
Kılıçdaroğlu'ndan '23 Nisan' mesajı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yaşanan salgın hastalık nedeniyle ...
CHP’li Polat’tan 23 Nisan mesajı
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, evde kalmanın çocukları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva