HABERLER>POLİTİKA
30 Kasım 2018 Cuma - 11:56

CHP’li Sındır’dan ‘Büyükşehir’ çıkışı: Fiziksel ve ruhsal olarak hazırım!

İzmir Milletvekili Sındır, Büyükşehir Belediyesi için aday gösterilmesi durumunda, “Partimize İzmir’de yüzde 60’ın üzerinde oy getireceğime inanıyorum” derken ayrıca, “Belediye başkanlığı tecrübem var. Bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Görev verildiği takdirde layıkıyla yapacağımı biliyorum. Zaman, ruhsal ve fiziksel olarak bu göreve hazır olduğumu düşünüyorum. Ben dün de hazırdım şimdi de hazırım. Yokum demiyorum ama hazırım diyorum Ama bu göreve aday olma hakkının bende değil halkta olduğunu düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

CHP’li Sındır’dan ‘Büyükşehir’ çıkışı: Fiziksel ve ruhsal olarak hazırım!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Sonsöz TV’de yayınlanan, ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerin masaya yatırıldığı programda Vekil Sındır birbirinden önemli açıklamalara imza attı.

AK Parti’nin İzmir’deki söylemleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin açıklamaları üzerinden mesajlar veren Sındır net ifadeler kullandı. Parti içi konularda da konuşan Sındır, aday belirleme yöntemine dair açıklama yaptı.

Adayların kamuoyuna duyurulacağı tarih için, ‘ Acele işe şeytan karışır’ diyen Sındır, kendi isminin kulislerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı noktasında dillendirilmesine değindi. Sındır ayrıca aday gösterilmesi halinde seçim için öngörüde bulundu ve oran verdi.

SİZ KİMSİNİZ?
İktidar partisin kentteki temsilcilerine göndermede bulunan Sındır, “AK Partililer, ‘Hükmetmeye gelmedik, İzmir’e gönülleri almaya geldik’ diyorlar da siz kimsiniz? Nereden geldiniz? İzmir’i yönetecek çok kişi var” dedi.

AK PARTİ’NİN TÜM ÇABALAR NAFİLE
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun hükümet karşısındaki tavrına destek veren Sındır, “Sayın Aziz Kocaoğlu’nun anlayışına da saygı duyuyorum. ‘Yapmazsanız yapmayın kardeşim, size muhtaç değiliz’ diyor ve "kendi kaynaklarıyla borcumu da öderim" noktasında bir tavır aldı. Bu tavrı da almak gerekiyor halk da bilsin ne olup bilttiğini. Bunlardan dolayı AK Parti’nin tüm çabalar nafile. Nihat Zeybekci’ye de diğer partilerin diğer adaylarına da, herkese saygı duyarım. İzmir’e bir şey yapmak isteyen kim olursa olsun, İzmir’i içselleştirmişse başımın üstünde yeri var” diye konuştu.

ÜTOPYA VE HAYAL!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın, ‘yüzde 51’ söylemini, “Ütopya ve hayal diyorum” diyerek değerlendiren Sındır ayrıca, “Büyükşehir Adayı Zeybekci’nin İzmir Teşkilatıyla buluştuğu programda İl Başkanı Aydın Şengül, ‘Büyükşehir adayımız Zeybekci ilimizi ilk defa seyahate geldi’ dedi. Bu lafın üstüne başka bir şey söylenmez. Tatile geldi, dönecek diyor. Yüzde 51 gibi bir hayal kurabilirler. Umutsuz, hayalsiz yaşanmıyor. Önce hayal etmek lazım başarıya giden yolda” ifadelerini kullandı.  

İZMİR’İ HALA ANLAYAMAMIŞLAR
İttifaklara dair konuşan Sındır, “Partiler bir takım ittifaklar yapabilirler ama esas olan seçmendir. Siyasi parti yöneticileri de seçmen için çaba içindedir. Adayın ortak olması ve seçimi alabilmesidir. Kendi tabanlarını yönlendirmeleri önemlidir. 2 artı 2 her zaman 4 etmiyor. Bazen 2 buçuk bazen 3 edebilir ama 4 etmez! İzmir’i hala anlayamamışlar. İzmir halkı, ‘Siz ittifak yaptınız biz biat ederiz, gider oy veririz’ demez. Türkiye’deki halk genelde böyle düşünür. Cumhur ittifakı İzmir’de başarılı olmaz. Belli seçim bölgelerinde etkisi olacaktır. Ama CHP’nin de İYİ Parti ve Saadet Partisi ile bazı seçim çevrelerinde uzlaşacaklarını düşünüyorum. Dilerim ki bu görüşmeler sonucunda arzu ettiğimiz netice alınır” dedi.

ACELE İŞE ŞEYTAN KARIŞIR, İŞE ŞEYTAN KARIŞMASIN!
Aday belirleme yöntemi üzerinden konuşan Sındır, tarih için de açıklama yaptı. Sındır, “Amacımız en kısa sürede açıklanmasıdır ama bizde bir laf vardır; acele işe şeytan karışır. İşe şeytan karışmaması için dikkatli gidiliyor. 5-6 bin aday adayı var. Partinin bu isimler arasından en doğruyu belirlemesi gerekiyor. Genel merkezin işi kolay değil. Adaylarını açıklamış partiler varken ön seçim diyoruz ama takvimden dolayı adayını Mart’ta sahaya çıkacak. Bu sağlıklı bir sonuç vermez. O zaman ne kaldı geriye? Merkez yoklaması… Eğilim yoklaması ve anketlerle yardım alınabilir. Bu bir süreç… Tepeden inme değil, halkın nabzını tutarak aday belirlemeye çalıştığımız için biraz zaman alıyor” açıklamasında bulundu.

ZAMAN, RUHSAL VE FİZİKSEL OLARAK BU GÖREVE HAZIR OLDUĞUMU DÜŞÜNÜYORUM
‘İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak istiyor musunuz?’ sorusun yanıtlayan Sındır, “Ben dosya alıp başvuru yapmadım. 24 Haziran’da milletvekili adayı olarak başvurumu yaptım ve aday gösterildim. Halkımızın huzuruna çıktık, bize inanıyorsanız iktidara taşımak istiyorsanız oy verin dedik. Geleceğe dair düşüncelerimizi, vaatlerimizi paylaştık, oy istedik. Halkımız da bize teveccüh gösterdi. Sadece bize değil, AK Partili, MHP’li, İYİ Partili, HDP’li arkadaşlara da teveccüh gösterdiler. Ben yerel seçimde başvuru yapma hakkını kendimde görmedim. Bu hak halkımızda! Halkımız, ‘biz sizi vekil olarak seçtik ama şimdi büyükşehir belediye başkanı olarak görmek istiyoruz’ derse ben göreve hazırım. Tüm STK’lara sesleniyorum; İzmir’de yarın sizin istemediğiniz birini aday görmek istemiyorsanız ya da şu kişiyi aday görmek istiyoruz diyorsanız tercihini yapmazsanız, partilerin karar verici organlarına bu düşüncesini iletmezseniz sonra, ‘bu belediye başkanı bizim görüşümüzü almıyor’ deme hakkınız yoktur. Aday belirlenirken aktif görev almalısınız. Bu kenti belediye başkanıyla birlikte yönetmek istiyorsanız, rol almak, etkin olmak istiyorsanız önümüzdeki süreçte adayın kim olması noktasında görüşünü belirtmek zorundasınız. Genel merkezin bu konuda takdirleri varsa ben dün de hazırdım şimdi de hazırım. Yokum demiyorum ama hazırım diyorum. Belediye başkanlığı tecrübem var. Bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Görev verildiği takdirde layıkıyla yapacağımı biliyorum. Sayın Kocaoğlu 15 yıl bu kente hizmet üretti. Süreklilik arz eden birçok çalışma söz konusu. Kırsalla ilgili çok çalışmalar yürüttü ve Türkiye’ye örnek oluşturan bir model oluşturuldu. Buna İzmir modeli dendi. Bu süreci iyi anlayan ve bunu geliştirecek bir kişinin başkan olmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yeni bir vizyon ile bunun üzerine koyarak İzmir’in dünyanın simge kentlerinden bir olması noktasında çaba harcamak gerekiyor. Zaman, ruhsal ve fiziksel olarak bu göreve hazır olduğumu düşünüyorum. Ama bu göreve aday olma hakkının bende değil halkta olduğunu düşünüyorum. Kim 1 oy daha fazla getirecekse onun aday olması gerekiyor. Ama göreve geldiğinde o 1 fazla oyu bin eksik oya dönüştürmeyecek” ifadelerini kullandı.

YÜZDE 60’IN ÜZERİNDE OY GETİRİRİM!
Aday gösterildiği takdirde 31 Mart 2019 tarihindeki sandık mesaisinden nasıl bir sonuç elde edileceğine dair öngörüde bulunan Sındır, “Partimize İzmir’de yüzde 60’ın üzerinde oy getireceğime inanıyorum” dedi. 

 
İzmir'deki koruma alanına hançer!
 
Göztepe Antalya'da telafi peşinde
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Arif 1 Aralık 2018 Cumartesi 00:33

İzmir'e Kamil Hoca çok yakışır. Bilgisiyle mütavaziliğiyle, akademisyen kimliğiyle, siyasette ve yönetimlerde tecrübesiyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına sayın Kamil Okyay Sındır çok yakışır. Aziz bey geçen dönem seni harcadı ama sen siyasette daha'da büyüdün. Şimdi Aziz bey'in koltuğuna sen oturacaksın. Ne demiş Atalarımız; Keser döner sap döner, hesap döner. Şimdi hesap zamanı, şimdi Kamil Hoca zamanı. Seninle gurur duyuyoruz güzel insan. Sana herşey yakışır.

Yorumu oyla      15      6  
Zeki 30 Kasım 2018 Cuma 22:55

Size oy moy atmayız

Yorumu oyla      9      5  
Hakkı Kahveci 30 Kasım 2018 Cuma 21:43

Büyükşehir Belediye Başkanlığına fiziksel ve ruhsal olarak hazırsan ne diye 5 ay önce vekil oldun..Geç bunları... Adaylık başvurusunda bulundun mu? Yokk Bulunmaz hint kumaşımısın sen. Belediye Başkanı olduktan sonra CHP'li olmadın mı sen? Hadi ordan.. Hadi ordan..

Yorumu oyla      9      6  
ERTUGRUL 30 Kasım 2018 Cuma 20:50

Kamil bey..maaalesef Bornova belediye dönemi..ve vekillik dönemi kayıpdır...ikinci dönem vekilliği kesinlikle hak etmemiştir..emekli maaşını kendisi ve diğerleri nasıl vicdanlarına sıgdıracaklardir...bilemiyorum..

Yorumu oyla      10      6  
Geni Sekreterlikte pasif idi 30 Kasım 2018 Cuma 20:27

Kamil Oktay Sındır'a Parti de çok büyük bir şans verildi. Genel Sekreter yapıldı. Yani Genel Başkandan sonra ikinci adam oldu. Ne yaptığını hatırlayan var mı? Silindi gitti. Unutmayın bir zamanlar, Kasım Gülek, Bülent Ecevit, Deniz Baykal Genel Sekreter idi ve hala hafızalardalar.

Yorumu oyla      10      6  
GÖÇMENOĞLU 30 Kasım 2018 Cuma 16:10

ya arkadaşım bırakın milleti keklemeyi madem büyükşehire aday olacaktın neden milletvekili oldun be kardeşim, bende bunu anlamıyorum madem öyle bir niyetin vardı çıkıp erkek gibi deseydin ben ibb ye aday olacağım o yüzden milletvekilliğinde başka bir kardeşimizi değerlendirin deseydiniz samimiyetinize inanırdım sanki sizden başka adam yok her yere aday olmayın artık yeter be yeter

Yorumu oyla      17      13  
ne farkeder 30 Kasım 2018 Cuma 15:52

Yorumlara bakıyorum,Prof.ünvanı bir milyoncu dan alınmıyor,doğma büyüme İzmirli yani şehirli akademik kariyer yapmış, örgütten, her kesimle barışık, kavgacı değil uzlaşmacı, üstelik uzmanlık sahası tarım, yerelde şimdiye kadar yapılanları daha üst seviyeye taşıyacak biri. %60 olmasa da %50-55 rahat alır.

Yorumu oyla      22      11  
İşci 30 Kasım 2018 Cuma 15:11

Biz de size hazırız başkanım İzmirli işçi dostu çalışkan azimli ve bilgili daha ne isteyebilir İzmirli ?

Yorumu oyla      20      12  
Memur 30 Kasım 2018 Cuma 15:00

Aman azizle vekaletcisi yüksel olmasın da. Şu izmite artık halkçı bi başkan gelsin hesapçı kitapçı değil. Sanki belediyeyi kar ettirdide bize faydası oldu duruyo duruyo kar ettik arkadaş altınyolu yrşildereyi 15 yılda bi kete asfaltlamadın köylrte asvalt attın heryıl asvaltlar delik deeşik. Köylü kurnazı o asvaltı sağlam atarmı heryıl çalışıyormuş gibi görünnn...

Yorumu oyla      15      11  
Kamile 30 Kasım 2018 Cuma 13:59

Nereden geliyor bu öz güven, Bornova'yı yönetemediniz diye aday gösterilmediniz. Örgüt mağdur olduğunuzu düşünüp oy verdi ve bence verdikleri vekaleti düzgün temsil edin. Her koltuğa ben oturayım mantığı ile sandalye bulamayacak hale gelebilirsiniz.

Yorumu oyla      17      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Kılıç: Üreticilerin kredi borçları ertelensin
CHP PM Üyesi ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi İzmir Milletvekili Avukat Sevda ...
CHP'li Yüksel'den Zeybekci'ye 'değişim' ve 'zeybek' yanıtı!
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Alaattin Yüksel, rakibi ...
CHP'li Beko'dan İZBAN çıkışı: Grevin kazanını olmaz!
Ankara-İzmir’de kent ulaşımının can damarı haline gelen TCDD ve İzmir ...
 
CHP aday adayı Gök, Kılıçdaroğlu’yla görüştü: Bayraklı'nın vizyon projelerini sundu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayraklı aday adayı Songül Gök, ilçe için ...
Başbakanlık bitti, ofisi kaldı: İzmir'deki bina için yeni açıklama
Başbakanlığın kullandığı binaların akıbetini soran CHP İzmir Milletvekili ...
Binali Yıldırım'a yeni protokol düzeni
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması Binali Yıldırım’ın, devlet ...
 
AK Partili Şengül açıkladı: İlçe adaylarını Zeybekci mi belirleyecek?
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, önemli açıklamalarda bulundu. ...
Mehmet KARABEL yazdı... CHP İzmir’de ‘o tarife’ uyan Büyükşehir adayı sizce kim?
Mehmet KARABEL yazdı... CHP İzmir’de ‘o tarife’ uyan Büyükşehir adayı sizce kim?
Ve Zeybekci İzmir’de startı verdi: 31 Mart’ta Kordon’da zeybek oynamaya var mıyız?
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeybekci, kente gelerek ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva